open house rumah no 7 dan rumah no 10...

Tentatif: Rumah Terbuka a.k.a Open House
Lokasi: Rumah No. 7 & Rumah No. 10, Taman Bukit Bendera
Tarikh: 15 Oktober 2009 bersamaan 25 Syawal 2009
AJK Terlibat: Nor, aimi, qis, norsiah, annur, noora n yuna
Menu: BBQ, kerang bakar, bihun goreng, nasi himpit kuah kacang, kuih tako

amboi2, dah mcm nak kuar berita kat dlm surat kabar jer kan...hehe...actually, dah lapok dah citer ni, syawal pun dah abih dah...tp tak sempat nak uplod kat blog sebelum ni...so di kesempatan yang ada ni, nak la jugak sharing2 ngn korang sumer kan...

plan nk wat open house ni sejam dlm bulan pose lg..tp msa tu tak tetap tarikh lagi...nak2 plak aku kan cuti kawin lama...so bila dh masuk je keja dorang rancang nk buat bape ari bulan tah, tp ari rabu minggu sebelum tarikh ni la...tp kesuntukan masa sgt2 time tu, then macm2 hal gak, hampir2 nak kensel dah...tp bila aku pikir2 balik, mcm tak best je buat sbb dh niat nk buat kan..brg2 pun dh de yang dibeli tuk tujuan tu..so kami decide nk buat jugak...pilihla tarikh berikutnya iaitu 15hb oktober...kiranya mcm umah kami la penutup open house kat kolej ni...\

pemilihan menu dibuat bersama2 ngn ajk2 terlibat..gotong royong dalam menyiapkan hidangan memeriahkan lagi suasana nak menyambut tetamu...mlm sebelum tu lagi dh sibuk2 siapkan ayam tuk bbq dan norsiah membuat kuih tako...balik dari keja ari tu, terus je masuk dapur tuk masak2...aku ditugaskan masak bihun goreng dan buat kuah kacang...seb baik de ramai pembantu...si aimi lak sibuk membakar ayam yang hampir rentung dikerjakannya...

tetamu yang paling awal sampai adalah sally, kemudian diikuti oleh en appa n family (KJKK kami nih) yg dtg bersama2 dgn nizam n kakfarah (pegawai2 kanan nih)...then seterusnya staff2 yang lain...sedar2 jer dh penuh rumah..memang terkagum japla tgk kehadiran yang agak memberangsangkan...aku dh risau takut tak muat nk duduk lam rumah aku n makanan tak cukup...tp rezeki Allah kan, siap berlebih2 lagi even tetamu nyer ramai giler...memang tak sangka sesangatlah dengan keramaian tetamu yang hadir tu...

riuh rendah la rumah masa tu..memang best sangat...aku ni dahla jenis suka buat makan2 ni (ngikut perangai mak aku)...rasa berbaloi jer penat lelah kita masak bila tgk orang makan...kalo boleh nak je selalu buat, tp kena pikir ongkos la plak kan...hehe...InsyaAllah, murah rezeki kami buat lagi (siap dah dpt rekues suh buat lg len kali sbb dorang ckp best sgt)...

oklah setakat ini sajerla yang bleh diciterkan...tak tergambar dek kata2 kepuasan hati dlm menjayakan open house ni..selebihnya korang tgkla pic2 di bawah...

norsiah yang tak menang tangan mengendong baby orang...baby sendiri tah bila la kan...




ha ni sorang yang suka sgt jd baby sitter tak berupah ni...






psstttt: terima kasih kepada semua yang sudi hadir memeriahkan majlis rumah terbuka kami ni...
terima kasih jugak kepada ajk2 yang terlibat...penat lelah kita berbaloi kan..sangat puas hati...

post signature




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

0 ulasan: