hati asyik panas jer..nape ehhhh...

astaghfirullahhalazim...astaghfirullahhalazim...astaghfirullahhalazim...
dah banyak aku beristigfar...
taktau la nape, minggu ni cepat sangat naik darah...
cepat sangat rasa panas hati...
rasa mcm nak ngamuk jer...

nak kata aku period, tak period pun...
nak kata sbb PMS...taktau la plakkan..susah nk jangka sbb period tak teratur sekarang ni...
nak kata ada masalah rumahtangga, aku bahagia giler...
tahla, aku pun pening gak fikir apa puncanya...

ari ni jer, dah 3 kali temperature aku naik...
kalo selalu mcm ni, bukan setakat temperature yg naik, ngn blood pressure sekali naik...
bahaya tu...

pg td aku tensen ngn sorang hamba ALLAH ni, yang ni off record, tkleh detail..
tp sikap dia mmg buat aku tensen..suka buat benda last minute..
then melibatkan aku plak tu...
then pendapat kita taknak dgr...haihhh~~~

pastu masa kat kelas, tensen ngn student lak...
kelas baru jer mula, dorang dah bising dok tanya abih kul berapa...
yang kita ni semangat nak ngajar...
yg dorang dok bising suh abihkan kelas awal...
baru masuk dua tiga contoh...
dah de yang mengantuk2...
aku bukan nak paksa dorang, tp memang aku terpaksa...
bukan taknak bg dorang balik awal, tp silibus tak abih lg...
bila selalu sangat dorang dok mtk nk kuar n nak balik...
pastu muka masing2 mcm ayam berak kapur...
makanya aku keluarkan stetmen...
"awak nak keluar ke..nak balik ke...taknak masuk kelas ke...suka hati awakla...saya tak kisah dah...saya akan ajar sapa2 yang nak belajar je"
bila aku buat stetmen camtu, dah tkde bunyi2 bising nak abihkan kelas...de sorang tu tak jd nak kuar, yg sorang lg plak dok tanya aku, cik ni mcm tak ikhlas je nak ajar kitorang?"...
tengok..last2 kita lak yg kena...nak je jawab, dah korang yang tak ikhlas nak belajar..tp malas nak amik pusing ngn student, makanya aku diam je..biar dorang faham sendiri...

pastu yang ketiganyer plak masa lunch td...aku kuar gi pejabat pos, then bungkus makanan nak makan kat opis la...masa tu memang kelaparan giler la...panjat tangga terus pegi basuh tangan ni...konon2 nak terus makan la kan..tup2 sampai depan pintu opis aku, opis berkunci...arrrrgggghhhhhhhhhhh frust giler masa tu...rasa mcm nak jerit2 je...
then col si aimi, ckp nak masuk opis sbb kelaparan amat...
tunggu punya tunggu punya tunggu...
sempat aku selesai solat n baca yassin, dah siap pakai tudung semula, baru la si aimi tu sampai...
aku mmg dh bengang tahap impak maksima dah...
so buat muka cemberut masuk opis, tak pandang kiri tak pandang kanan..
straight ke bilik makan...makan...
pastu dtgla si aimi sengih2 mintak maaf
masa mula2 tu memang taknak layan dah..menten muka ketat..
tp si minah ni dok buat lawak senget dia sampai aku tkleh tahan nk tergelak...
tergelak la jugak akhirnya...
tp itu bukan story ending lagi..aku still ckp ngn dia yg hati aku masih panas...
then dia suh iza mintak maaf gak...
ngn iza aku takde hal sgt...
ngn dia tu yg aku bengang sgt2...
at least bgtaula kan kalo nk kunci...
henpon kemain canggih..siap bleh touchskrin segala...tp taknak guna..
bek campak longkang...pe salahnya dia sms aku sepatah dua kata nk kunci bilikkan...
sekurang2nya aku tau awal2...
beriya2 dia mintak maaf..
siap wat entri khas kat blog dia pasal aku marah dia...
dah tu kunun nk pujuk aku la kan, siap buatkan ni tuk aku...


amik nametag aku, then snap pic ngn dslr dia..then terus transfer kat..
giler gigih tu...bajet diampunkan la tu...
tp tak kira jugak...syarat pengampunan bak kata encik suami, kena patuhi jugak...
syaratnyer ialah: "nak sejukkan hati kena banjer makan....baru la PEACE!!!!!"

bukan aku yang nak marah2 ni...
aku suka hepi2..penat tau marah2 ni..
tp tu la, tk dpt dikawal...asyik nak marah je...
harap2 bleh cool la pasni...
encik suami dah risau2 takut dia terkena gak tempias marah2 aku ni...
p/s tuk encik suami: syg tak marah kalo takder sebab tau...so kalo taknak kena marah, buatla smthing yang menggembirakan syg...contohnya, tetiba esok pg muncul di mentakab ke...hehe...

post signature




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

0 ulasan: