hati asyik panas jer..nape ehhhh...

astaghfirullahhalazim...astaghfirullahhalazim...astaghfirullahhalazim...
dah banyak aku beristigfar...
taktau la nape, minggu ni cepat sangat naik darah...
cepat sangat rasa panas hati...
rasa mcm nak ngamuk jer...

nak kata aku period, tak period pun...
nak kata sbb PMS...taktau la plakkan..susah nk jangka sbb period tak teratur sekarang ni...
nak kata ada masalah rumahtangga, aku bahagia giler...
tahla, aku pun pening gak fikir apa puncanya...

ari ni jer, dah 3 kali temperature aku naik...
kalo selalu mcm ni, bukan setakat temperature yg naik, ngn blood pressure sekali naik...
bahaya tu...

pg td aku tensen ngn sorang hamba ALLAH ni, yang ni off record, tkleh detail..
tp sikap dia mmg buat aku tensen..suka buat benda last minute..
then melibatkan aku plak tu...
then pendapat kita taknak dgr...haihhh~~~

pastu masa kat kelas, tensen ngn student lak...
kelas baru jer mula, dorang dah bising dok tanya abih kul berapa...
yang kita ni semangat nak ngajar...
yg dorang dok bising suh abihkan kelas awal...
baru masuk dua tiga contoh...
dah de yang mengantuk2...
aku bukan nak paksa dorang, tp memang aku terpaksa...
bukan taknak bg dorang balik awal, tp silibus tak abih lg...
bila selalu sangat dorang dok mtk nk kuar n nak balik...
pastu muka masing2 mcm ayam berak kapur...
makanya aku keluarkan stetmen...
"awak nak keluar ke..nak balik ke...taknak masuk kelas ke...suka hati awakla...saya tak kisah dah...saya akan ajar sapa2 yang nak belajar je"
bila aku buat stetmen camtu, dah tkde bunyi2 bising nak abihkan kelas...de sorang tu tak jd nak kuar, yg sorang lg plak dok tanya aku, cik ni mcm tak ikhlas je nak ajar kitorang?"...
tengok..last2 kita lak yg kena...nak je jawab, dah korang yang tak ikhlas nak belajar..tp malas nak amik pusing ngn student, makanya aku diam je..biar dorang faham sendiri...

pastu yang ketiganyer plak masa lunch td...aku kuar gi pejabat pos, then bungkus makanan nak makan kat opis la...masa tu memang kelaparan giler la...panjat tangga terus pegi basuh tangan ni...konon2 nak terus makan la kan..tup2 sampai depan pintu opis aku, opis berkunci...arrrrgggghhhhhhhhhhh frust giler masa tu...rasa mcm nak jerit2 je...
then col si aimi, ckp nak masuk opis sbb kelaparan amat...
tunggu punya tunggu punya tunggu...
sempat aku selesai solat n baca yassin, dah siap pakai tudung semula, baru la si aimi tu sampai...
aku mmg dh bengang tahap impak maksima dah...
so buat muka cemberut masuk opis, tak pandang kiri tak pandang kanan..
straight ke bilik makan...makan...
pastu dtgla si aimi sengih2 mintak maaf
masa mula2 tu memang taknak layan dah..menten muka ketat..
tp si minah ni dok buat lawak senget dia sampai aku tkleh tahan nk tergelak...
tergelak la jugak akhirnya...
tp itu bukan story ending lagi..aku still ckp ngn dia yg hati aku masih panas...
then dia suh iza mintak maaf gak...
ngn iza aku takde hal sgt...
ngn dia tu yg aku bengang sgt2...
at least bgtaula kan kalo nk kunci...
henpon kemain canggih..siap bleh touchskrin segala...tp taknak guna..
bek campak longkang...pe salahnya dia sms aku sepatah dua kata nk kunci bilikkan...
sekurang2nya aku tau awal2...
beriya2 dia mintak maaf..
siap wat entri khas kat blog dia pasal aku marah dia...
dah tu kunun nk pujuk aku la kan, siap buatkan ni tuk aku...


amik nametag aku, then snap pic ngn dslr dia..then terus transfer kat..
giler gigih tu...bajet diampunkan la tu...
tp tak kira jugak...syarat pengampunan bak kata encik suami, kena patuhi jugak...
syaratnyer ialah: "nak sejukkan hati kena banjer makan....baru la PEACE!!!!!"

bukan aku yang nak marah2 ni...
aku suka hepi2..penat tau marah2 ni..
tp tu la, tk dpt dikawal...asyik nak marah je...
harap2 bleh cool la pasni...
encik suami dah risau2 takut dia terkena gak tempias marah2 aku ni...
p/s tuk encik suami: syg tak marah kalo takder sebab tau...so kalo taknak kena marah, buatla smthing yang menggembirakan syg...contohnya, tetiba esok pg muncul di mentakab ke...hehe...

post signature




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

seprais befday party aimi de sengetsss....

ahad yang bahagia lepas (nak gak mention yg bahagia sbb en suami ada di sisi kan...), kami membuat sepraissss befday party tuk aimi yang telah pun masuk ke usia 24 thn...dari mlm jumaat lagi, aku dok terfikir2 ce mana gayanya nk menyambut befday si aimi ni...masa tu dia tkde, dia gi lumut sbb de program kolej kat sana...befday dia ari jumaat tu ler...pikir punya pikir punya pikir punya pikir..TING!!!!!...terasa nak tempah cupcake tuk dia...makanya dengan membuang masa dan duit kerajaan yang membayar gajiku di hari jumaat yang mulia penghulu segala hari tu, aku mula mengsearch org yg buat cupcake kat temerloh ni...mula2 nk order dr yang kamalina tu, tp nasib sgt malang tak bertimpa, kakak tu tak amik order sbb dia outstation...ann plak terjumpa la yg layla cupcake..so order la dr layla..agak upset kerna kek nyer tidak berapa memenuhi hasrat hatiku yang menginginkan cupcake berupa cartoon atau yang fancy atau yang menggunakan warna2 ceria lagi terang benderang...sangat2 lah frust sehingga ingin nangis guling2 ibarat kanak2 tak dpt lolipop kegemaran...namun nak buat cmne, dh orderkan, timer jerla...len kali taknak order dah dr dia...bleh kan?

then terus col si iza, perisik tak bergaji tuk diskas about the party, dan memohon iza supaya mengkontrol si aimi supaya balik dengan selamatnya memandangkan aimi memegang watak penting dalam filem arahan saya yang bertajuk Sperais Befday Parti Tuk Aimi De Sengetsss...ann pula ditugaskan utk menyetelkan urusan penempahan dan pengambilan cupcake sehingga selamat berada di dalam perut geng2 rumah no 7 dan rumah no 10...

iza awal2 mereportkan setiap masa untuk memastikan majlis berjalan lancar...aimi tiba di lokasi kejadian kira2 jam taktau pukul berapa sbb tak sempat tgk jam...tp sempatla aku dan encik suami pergi membeli kepci dan minuman2 dengan duit yang disponsor oleh kawan si ann..mudah-mudahan murah rezeki si encik pemurah hati itu...

jeng...jeng...jeng...adegan seprais menyeprais pun berlaku di mana kami menyerbu bilik aimi dgn membawa cupcake yg telah dipasang dgn lilin besar dabak (idea encik suami) sehingga membuatkan aimi terkejut nasib tak lemah jantung dan menangis berair mata..opkos la kan, takkan la plak menangis berair pepsi ke teh ais ke kan...suasana syahdu syahdan yang tak berapa nak syahdu...buat apa nk syahdu2, ni majlis tuk bergembira bukan utk meratapi kematian ke hape kan...si aimi agak terharu dgn sambutan yang dibuat utk befday dia...

selepas tu, penat dah la nk citer, tengok jerla gambar tu ek...


serbuan dibuat, kelihatan aimi yang terkejut tak berapa nk beruk sangat...

unik tak? eleh tak kunun, tauuu korang jeles kan?? kan??



janganla nangis..tak macho ar beb...

tak ayu langsung tiup lilin...gaya mcm nk tiup api serombong kapal jer...


mari menjamu selera...dengan kfc dan cupcake...lalalalala~~~

qariah2 yang memeriahkan majli...ek ehhh, encik suami pun ada..wakil qari dr melaka....hihihi...



pasangan bahagia...


serius rasa mcm tak lengkap la plakkan kalo tak letak gambar gaya romantik cenggini kat blog kan...

post signature




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Selamat Ulangbulan...

Selamat Ulangbulan perkahwinan kepada aku dan encik suami...ini kerana pada 25 oktober 2009 iaitu semalam, genaplah sebulan tempoh perkahwinan kami...dan yang paling aku hepi, encik suami berada di samping aku semalam...tp sekejap jerla..pg td dia dh balik semula...yerla masing2 keja kan...sedihnya...

sempena ulangbulan perkahwinan kami ni, tkderla nk sambut ke hape..giler ke hape sambut ulangbulan kan...tp sambut gakla sikit2...tp biarlah menjadi rahsia kami cmne sambutan dibuat...hehe...sekurang-kurangnya adala sesuatu yang boleh kami kenang selama-lamanya...

sangat berterima kasih kepada encik suami...love u so muchhhhhhh....


post signature




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

meeting di Janda Baik...

sebelum masuk meeting, sempat posing dulu...

depan bilik meeting...best sgt tempat ni...sebelah tepi tu de sungai yg byk batu2 tu..bleh dgr bunyi air...

kat sini byk bunga2 yang kaler dia menarik sgt, mcm bunga liar...

mana cantik? bunga ke orangnya???

yang mana satu bunga ni? opppsss...



pic2 bunga yang sempat disnap..sukanyeeee...

org tgh meeting, aku sibuk dok amik gambar...

tempat aku menginap...D'Ark Training & Resort Janda Baik..yang nampak cm rumah tu la bilik2 dia...aku dok bilik Tanjung...nama bunga weh bilik dia...

rumah sapa la plak kan aku gi beraya ni kan...hehe..inila opis resort tu...

tgh bersantai menunggu waktu makan...

santai lagik..dipondok yang berupa kereta lembu tanpa lembunya...

dikelilingi koleksi tempayan2 lama...cantik sgt...

dah lama tak jumpa tangga kayu cmni..tk lepas peluang abadikan kenangan...

pssstttt: tempat yang best sgt tuk bercuti bagi menenangkan diri...honeymoon pun best gak nih...sejuk manjang...hehe...

post signature




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

open house rumah no 7 dan rumah no 10...

Tentatif: Rumah Terbuka a.k.a Open House
Lokasi: Rumah No. 7 & Rumah No. 10, Taman Bukit Bendera
Tarikh: 15 Oktober 2009 bersamaan 25 Syawal 2009
AJK Terlibat: Nor, aimi, qis, norsiah, annur, noora n yuna
Menu: BBQ, kerang bakar, bihun goreng, nasi himpit kuah kacang, kuih tako

amboi2, dah mcm nak kuar berita kat dlm surat kabar jer kan...hehe...actually, dah lapok dah citer ni, syawal pun dah abih dah...tp tak sempat nak uplod kat blog sebelum ni...so di kesempatan yang ada ni, nak la jugak sharing2 ngn korang sumer kan...

plan nk wat open house ni sejam dlm bulan pose lg..tp msa tu tak tetap tarikh lagi...nak2 plak aku kan cuti kawin lama...so bila dh masuk je keja dorang rancang nk buat bape ari bulan tah, tp ari rabu minggu sebelum tarikh ni la...tp kesuntukan masa sgt2 time tu, then macm2 hal gak, hampir2 nak kensel dah...tp bila aku pikir2 balik, mcm tak best je buat sbb dh niat nk buat kan..brg2 pun dh de yang dibeli tuk tujuan tu..so kami decide nk buat jugak...pilihla tarikh berikutnya iaitu 15hb oktober...kiranya mcm umah kami la penutup open house kat kolej ni...\

pemilihan menu dibuat bersama2 ngn ajk2 terlibat..gotong royong dalam menyiapkan hidangan memeriahkan lagi suasana nak menyambut tetamu...mlm sebelum tu lagi dh sibuk2 siapkan ayam tuk bbq dan norsiah membuat kuih tako...balik dari keja ari tu, terus je masuk dapur tuk masak2...aku ditugaskan masak bihun goreng dan buat kuah kacang...seb baik de ramai pembantu...si aimi lak sibuk membakar ayam yang hampir rentung dikerjakannya...

tetamu yang paling awal sampai adalah sally, kemudian diikuti oleh en appa n family (KJKK kami nih) yg dtg bersama2 dgn nizam n kakfarah (pegawai2 kanan nih)...then seterusnya staff2 yang lain...sedar2 jer dh penuh rumah..memang terkagum japla tgk kehadiran yang agak memberangsangkan...aku dh risau takut tak muat nk duduk lam rumah aku n makanan tak cukup...tp rezeki Allah kan, siap berlebih2 lagi even tetamu nyer ramai giler...memang tak sangka sesangatlah dengan keramaian tetamu yang hadir tu...

riuh rendah la rumah masa tu..memang best sangat...aku ni dahla jenis suka buat makan2 ni (ngikut perangai mak aku)...rasa berbaloi jer penat lelah kita masak bila tgk orang makan...kalo boleh nak je selalu buat, tp kena pikir ongkos la plak kan...hehe...InsyaAllah, murah rezeki kami buat lagi (siap dah dpt rekues suh buat lg len kali sbb dorang ckp best sgt)...

oklah setakat ini sajerla yang bleh diciterkan...tak tergambar dek kata2 kepuasan hati dlm menjayakan open house ni..selebihnya korang tgkla pic2 di bawah...

norsiah yang tak menang tangan mengendong baby orang...baby sendiri tah bila la kan...




ha ni sorang yang suka sgt jd baby sitter tak berupah ni...






psstttt: terima kasih kepada semua yang sudi hadir memeriahkan majlis rumah terbuka kami ni...
terima kasih jugak kepada ajk2 yang terlibat...penat lelah kita berbaloi kan..sangat puas hati...

post signature




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

keseorangan...

betapa sunyi sepi nyer hidup...bila teman2 rapat takder disisi...dorang sumer outstation..si norsiah dr ari selasa lagi dah gi kemaman, jd urusetia kursus, esok baru dia balik...pg tadi lak si iza n aimi pegi lumut...si qis pegi paka kursus...bila dorang ni takder, tkderla teman rapat aku...bukanlah bermakna aku tak rapat n tak kawan ngn orang lain kat sini...sumer pun kawan2 aku, rapatla jugak, tp tak serapat ngn dorang la...biasanya ngn dorang ni jerla kalo kuar gi mana2...nak2 kalo kuar makan time memalam...kalo tak cukup korum berlima tu memang tak sah...nak jugak bg cukup berlima...
malam ni dok sorang2 la kat umah...dahla malam jumaat, mesti seram giler kan...hahaha...tp tkpela, kena beranikan diri jugak..malas nkgi menumpang tido umah orang...norsiah esok dah balik...iza, aimi n qis balik ari ahad..lama jugak tuh dorang pegi...yang penting tak sabarnya nk tunggu ari ahad ni...mcm lambat lak masa berlalu...

post signature





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

kawin..oo..kawin...

Majlis Akad Nikah : 25 September 2009
Majlis Sanding : 26 September 2009
Majlis Sambut Menantu : 03 Oktober 2009
sekitar majlis persandinganku...pic ni sumer yang kat kelantan je..yg kat melaka takdan nk uplod...


































terima kasih tak terhingga kepada kengkawan dan student yang sudi hadir memeriahkan majlis persandinganku...sori banyak2 kalo de terkurang layanan or whatever...so sorry k...pengantin sangatlah bizi time tu...


post signature



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments