09.09.09 & jenjalan ke melaka...

salam...ari ni aku buat entri dengan dua tajuk sekali gus...tamak sikit ari ni..memang dah rancang nk buat entry yang pegi jenjalan kat melaka ari ni...tp terkena lak tarikh ari ni 09.09.09..tarikh yg memang aku suka sangat2..sbbnya banyak no 9, aku kan peminat fanatik no 9...so nak taknak, aku nak abadikan tarikh tu lam blog aku ni...even takde kaitan ngn entri jenjalan kat melaka...aku pedulik hape kan...hehe...

ok, mula2 nk sentuh pasal tarikh ni dulu la...09.09.09...giler best no nih...kalo boleh nak nikah tarikh ni la...tp jatuh lam bulan pose la plak...taknah2 org buat nikah lam bulan pose ni kan...tp kalo nak buat jugak, tak salah kot...tp tkperla, nikah kawin ni bukan leh ikut kepala otak kita sorang je kan..so tkperla, at least still nikah lam bulan 9..janji bulan 9 dah kira okla tu..hikhikhik...

ok, then nk citer pasal gi jenjalan kat melaka ari tu...tolak ke sana ari sabtu lam kul 11 pg lebih2..drive sorang2 mmg mencabar sangat2..ngantuk toksah citer la kan...nak2 plak bulan pose, kalo leh ngunyah2 tu, hilang gakla ngantuk kan...dahla tu, bleh plak aku tersesat masuk exit UPM...jenuh gakla mencari jalan keluar ke haiway semula, men ikut gerak hati jer nak masuk simpang...tkder plak signboard...seb baik tak neves ari tu..last2 jumpa la signboard ke Johor Bahru..dh kira betul la kan..so ikut jerla sampai la melaka...sampai around kul 3.30 petang cam tu la...jenuh gak mencari umah si echa..hampir2 sesat gak, seb baik echa pi jemput..hehe...

hari sabtu menghabiskan masa bersama tunang tersayang, berbuka ngn dia n shopping2 sikit...dia yg shopping, aku tengok je...hehe...then keesokan paginya pun sambung shopping n jenjalan sesambil mencari kedai baju pengantin utk disewa...last2 tak jd nk cari lg sbb dh col yg kwn rekemen, so isnin baru bleh fitting baju...n encik tunang anta balik sbb dia nak balik cat rumah...balik2 je ke umah si echa, dia takde kat umah lak, seb baik pagar tak berkunci..maka aku pun mula mencari tempat utk menghabiskan masa..mana lagi, kalo bukan Jusco...sorang pun sorang...shopping is the best therapy for me...lama tak shopping sana..hehe...best siut dok sana...sampai kul 4 lebih baru balik...then siap2 tuk kuar semula berbuka bersama encik tunang n echa n shuk...dah abih berbuka gi naik eye on malaysia lak..then lepas tu singgah Taman Cempaka..giler ramai org...best siut..shopping lagi...tp keadaan tak berapa nk mengizinkan sbb hujan turun yang agak lebat jugakla...hehe...

diringkaskan, isnin fitting baju, then terus balik melaka...sekali lagi terasa seksa mataku..ngantuk amat..nak tak nak aku terpaksa berenti tido jap kat R&& Seremban..pastu gi nilai jap, sbb nk kena beli barang2 yang mak kirim..sorang2 pun jadi je aku ni...janji apa yang aku nak, aku dapat...pastu dh agak lambat gakla masa kuar dr nilai tu, maka aku pun memecut dengan kelajuan yang kekadang mematuhi peraturan jalan raya n kekadang tak..hehe...nk cepat sampai weh, men bantai laju je walau kat selekoh..tp still insaf gakla...hehe...alhamdulillah selamat sampai sebelum waktu berbuka..siap sempat gi pasar ramadhan ngn osmet aku lagi...hehe...

wit encik tunang...

echa n shuk...

me n echa depan eye on malaysia...

ehem...ehem...

echa n me n shuk...

merenung jauh keindahan malam di atas eye on malaysia..hehe...

post signature


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

4 ulasan:

~soft musk~ berkata...

ekekeek
terpemes sejap kat sini, hahah
sorry sangat, charger tuh konk pulak,ingat sempat cabot jap b4 nor balik, skali selisih plak, hehehehe

hikmahnye: dapat sopping kat juszo yg dirindui itu, hehe

norsaritanaini berkata...

tu ar, best sgt leh shopping...

Shifu67 berkata...

Selamat Hari Raya.... jom makan tart nanas...

eiffa akmal berkata...

selamat pengantin baru kpd bakal pengantin ye... :)