09.09.09 & jenjalan ke melaka...

salam...ari ni aku buat entri dengan dua tajuk sekali gus...tamak sikit ari ni..memang dah rancang nk buat entry yang pegi jenjalan kat melaka ari ni...tp terkena lak tarikh ari ni 09.09.09..tarikh yg memang aku suka sangat2..sbbnya banyak no 9, aku kan peminat fanatik no 9...so nak taknak, aku nak abadikan tarikh tu lam blog aku ni...even takde kaitan ngn entri jenjalan kat melaka...aku pedulik hape kan...hehe...

ok, mula2 nk sentuh pasal tarikh ni dulu la...09.09.09...giler best no nih...kalo boleh nak nikah tarikh ni la...tp jatuh lam bulan pose la plak...taknah2 org buat nikah lam bulan pose ni kan...tp kalo nak buat jugak, tak salah kot...tp tkperla, nikah kawin ni bukan leh ikut kepala otak kita sorang je kan..so tkperla, at least still nikah lam bulan 9..janji bulan 9 dah kira okla tu..hikhikhik...

ok, then nk citer pasal gi jenjalan kat melaka ari tu...tolak ke sana ari sabtu lam kul 11 pg lebih2..drive sorang2 mmg mencabar sangat2..ngantuk toksah citer la kan...nak2 plak bulan pose, kalo leh ngunyah2 tu, hilang gakla ngantuk kan...dahla tu, bleh plak aku tersesat masuk exit UPM...jenuh gakla mencari jalan keluar ke haiway semula, men ikut gerak hati jer nak masuk simpang...tkder plak signboard...seb baik tak neves ari tu..last2 jumpa la signboard ke Johor Bahru..dh kira betul la kan..so ikut jerla sampai la melaka...sampai around kul 3.30 petang cam tu la...jenuh gak mencari umah si echa..hampir2 sesat gak, seb baik echa pi jemput..hehe...

hari sabtu menghabiskan masa bersama tunang tersayang, berbuka ngn dia n shopping2 sikit...dia yg shopping, aku tengok je...hehe...then keesokan paginya pun sambung shopping n jenjalan sesambil mencari kedai baju pengantin utk disewa...last2 tak jd nk cari lg sbb dh col yg kwn rekemen, so isnin baru bleh fitting baju...n encik tunang anta balik sbb dia nak balik cat rumah...balik2 je ke umah si echa, dia takde kat umah lak, seb baik pagar tak berkunci..maka aku pun mula mencari tempat utk menghabiskan masa..mana lagi, kalo bukan Jusco...sorang pun sorang...shopping is the best therapy for me...lama tak shopping sana..hehe...best siut dok sana...sampai kul 4 lebih baru balik...then siap2 tuk kuar semula berbuka bersama encik tunang n echa n shuk...dah abih berbuka gi naik eye on malaysia lak..then lepas tu singgah Taman Cempaka..giler ramai org...best siut..shopping lagi...tp keadaan tak berapa nk mengizinkan sbb hujan turun yang agak lebat jugakla...hehe...

diringkaskan, isnin fitting baju, then terus balik melaka...sekali lagi terasa seksa mataku..ngantuk amat..nak tak nak aku terpaksa berenti tido jap kat R&& Seremban..pastu gi nilai jap, sbb nk kena beli barang2 yang mak kirim..sorang2 pun jadi je aku ni...janji apa yang aku nak, aku dapat...pastu dh agak lambat gakla masa kuar dr nilai tu, maka aku pun memecut dengan kelajuan yang kekadang mematuhi peraturan jalan raya n kekadang tak..hehe...nk cepat sampai weh, men bantai laju je walau kat selekoh..tp still insaf gakla...hehe...alhamdulillah selamat sampai sebelum waktu berbuka..siap sempat gi pasar ramadhan ngn osmet aku lagi...hehe...

wit encik tunang...

echa n shuk...

me n echa depan eye on malaysia...

ehem...ehem...

echa n me n shuk...

merenung jauh keindahan malam di atas eye on malaysia..hehe...

post signature


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

dah pandai buat ketupat...hihihi...

td aku belajar anyam ketupat daun kelapa...ingatkan susah, rupanya senang jer...dulu penah buat, tp tak menjadi...kali ni menjadi lak..hepi sangat2...aimi yg jd sifu aku..thanks to aimi...









post signature

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

pengedaran kad kahwin...

malam td aku berhempas pulas menulis kad jemputan untuk diedarkan kepada rakan2 taulan sekalian...kad nyer dh lama siap, tp sebelum ni aku rasa mcm awal sgt nak bg..so tunggu la time pertengahan ramadhan baru nk pos kat kengkawan yg jauh2...yg dekat2 aku pass by hand je...

bila tengok kad jemputan, tertulisnya nama aku sendiri..rasa mcm tak caya jer...sebelum ni asyik dapat kad jemputan orang lain..kali ni lak nama sendiri yg tertulis...tak puas rasanya tengok..hehe...

inilah hasilnya bila aku berhempas pulas menulis nama2 jemputan pada kad...so kengkawan sila tunggu yer, kad akan sampai ke tangan anda tak lama lagi...






post signature

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

teka silang kata...

ha korang nak duit raya tak...ataupun nak duit tambahan..ataupun nak duit tuk cover balik banjer lepas raya..apa2 jerla...ni aku ada satu tips..apa kata korang jawab teka silang kata mcm kat bawah ni...maklumat lanjut korang gi melawat kat web ni http://silangkata.my ...walaupun takde la lumayan mewah segala hadiah yang dia bg tu, tp bg aku RM100 tu dh kira banyak jugak la kan...lagipun bukan susah mana nak buat pun...kalo pekerja kontrak tu, kena berpanas berujan gakla nk dptkan RM100 tu...yang ni senang giler...sambil2 duduk melayang rasa mengantuk or lapar or boring kat opis tu, sesambil tu jawab la teka silang kata ni kan..mana la tau kan, kot2 bernasib baik, murah rezeki di bulan puasa ni, dapat kat korang...ha tak hepi ke? jangan lupa lak banjer aku kalo dh dapat...hehe...




cara2 nak download sumer dah de kat website tu..korang follow arahan yang dia bg betul2...tarikh tutup dia pd 30 september...kira lepas raya la baru tau result...konpem memasing dah agak sengkek kan...dah perabih masa raya, so masa ni la nak tambah duit raya...jom ar kengkawan...sahutla cabaran minda ni...

post signature










  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

seprais party n hadiah on my befday...

seprais party...

tak sangka de gak seprais "party" tuk sambut befday aku...betul-betul pd hari befday aku lak tu...sangat2 terharu lah kengkawan..ni yg syg korang nih...thanks to aimi, qis, siti, iza, ann, yuna n noora sebab sudi sesama menyambut befday kaknor...patutla beriya2 aimi nk masak spagetti segala...rupanya nk sambut befday aku gak ek...suke...suke...

dan yg paling aku suka, kek yg dorang beli sangatlah unik...campuran slices2 kek yang pelbagai jenis makanya menjadi satu kek yg sgt kiut miut mcm orang yang nak disambut...ahakssss...sangat suka sehingga tidak boleh nak diluahkan dengan kata2..terima kasihla kepada semua yang terlibat dlm sambutan ini...sob..sob...sayang ar korang sumer...

tengok tu, siap dorang tulis sekali "bakal pengantin" tu...sangat2 teruja tgk kek ni kan...sangat unik bila dicampur pelbagai jenis, semangat sgt nak makan sbb nak try semua yg ada...

sedang mereadykan diri nak tiup lilin...hehe...


tadddaaaa...lilin dah ditiup....

time tu potong kek pulak....

hadiah....

ini pulak hadiah yang aku dpt dr Lukman...sangat cantik keronsang ni...sangat tidak sangka jugak still leh dpt hadiah on my befdate...sangat terharu jugak...thanks a lot Lukman...





post signature

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

hepi befday to me...(",)

ari ni befday aku...patutnya aku hepi...tp tersedihla plak...hmm, tkpela, sekejap je kot...

actually aku ni tak kisah sgt pun kalo org tak ingat befday aku...aku bukan budak kecik lagi, yg dambakan org wish befday aku...siap sambut2 lagi...tu patutnya dulu2 masa aku kecik2...tp aku tak nah merasa sambut befday pun...mmg tkde langsung sambutan befday tuk ahli family kami...mmg dh terbiasa...tp masa aku study kat USM dulu, de gakla merasa orang menyambut befday aku secara seprais...kakak angkat aku la selalu buatkan...mmg terharu sgt2 la kan...selalu je dpt hadiah...skang masih tersimpan lg hadiah2 tu..tp ada gak yg dh hilang...sedih...

pastu sejak aku dh berpisah dengan dia, sejak aku keja...dh tkder befday party tuk aku...dh tkder nak tunggu2 orang wish befday aku...eh jap, ada gak yg aku tunggu...cuma dr seorang...seseorang yang amat penting dlm hidup aku...kalo kengkawan lain tak wish, aku tak kisah...tp kalo dia tak wish...sangat aku kisah...hehe...

tp ari ni orang pertama wish befday aku adalah Qis, diikuti oleh Iza n Azmir...siap dorang nyanyi2 lagi...aku siap dh pesan kat Qis, jgn heboh2 befday aku ari ni...biar orang tak ingat pun, aku tak kisah...tp tak sangka lak Iza n Azmir ingat..biasala kan kalo Azmir tu tau..hebohla satu kolej...sesapa yg ada kat PSH, sumer dia bgtau yg ari ni befday aku...so agak ramai la yg tau ari ni befday aku...hehe...

so, aku ucapkan timer kasih banyak2 yer sbb korang wish befday aku...paling terharu cara yuna n aimi wish befday..siap peluk2 lagi...terharu sangat2...tuk azmir n iza pun sama gak, siap nyanyi2 lagu befday lagi tuk aku...sangat2 menghargai korang semua...


post signature


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments