penat tak terucap...

tak ku sangka, mengajar di bulan pose cenggini sangat mencabar fizikal dan metal...nak2 plak kelas aku 3 jam straight..org lain mungkin tak sama kot ngn aku...tp siyesss ckp, letih gilerrr...tp kelas aku ari ni dr pg kul 8.15 (tp masuk kul 8.30 pg sbb hampir terlupa yg aku de kelas, biasala kan kelas ganti) sampai kul 9.30 jer..sorang jer pun yg dtg, so aku suh dia buat latihan je...pastu kul 10.30 sambung balik kelas, cun2 abih kul 1.30...pastu terus kuar gi byr sewa umah n keta...tepat kul 2, aku berada di kolej semula...giler rushing...

td buat kelas kat makmal matematik...ada pentas kat depan supaya pensyarah senang nak menulis kat whiteboard..blehla merasa tinggi sikit dr student kan...masa mengajar ok lagi..tp part bertanya soklan, jenuh turun naik pentas...yer ar, kena turun sbb nk bg penerangan kat dorang...pastu naik balik ngajar...ulang alik byk kali jugak la...mmg memenatkan...kalo la leh kurus kan bagus...tkyah nak berdiet sakan kan...hehe...

hooraayyyy plak skang ni sbb kelas utk minggu ni dh berakhir...dan minggu depan kelas aku hanyalah pd hari rabu dan khamis...horrayyyy lagi sekali....

post signature





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

kelas o kelas...

kelas ada hari-hari, hari-hari kena ke kelas...begitulah keadaan aku selepas balik dari induksi...terasa agak penatla jugak...yerla, kerja kursus pendek pun nak kena buat jugak..mcm td, terpaksa naik ke opis sbb de peserta shortcourse dtg, padahal aku dalam kelas...kalo tak puasa, aku tak kisah sgt turun naik tangga ni, tp dek kerana pose ni, penatla kan..tp nak wat cmne, tkder orang nak handle..tinggal aku sorang je kat opis skang ni...
actually kelas wajib aku cuma ari rabu n khamis, dari kul 10.30 pg sehingga kul 1.30 ptg..derek jer amik sekali ngn tutorial sekali...aku sepatutnya mmg tkleh ngajar banyak2 sbb aku kena uruskan keja2 shortcourse...kredit jam aku takleh lebih dr 6 jam seminggu utk ngajar...tp disebabkan aku adalah pensyarah pembantu kepada pensyarah utama...makanya aku harus menggantikan tempatnya...modul yang aku ganti tu, modul sains sem 2, tiga kelas aku ajar, studen fesyen, studen perabot, studen bangunan...sebelum ni dia cuti bersalin, pastu masuk seminggu, dia kena gi induksi pulak..so aku kena ganti lagi la...termasuk sorang lg pensyarah yg ajar modul sains sem 4..makanya bertambah2 la kelas yang aku ada...
tapi hanya setakat minggu ni kot..InsyaALLAH...minggu depan dorang dah ada kat opis, so aku takyah masuk kelas dorang lagi...hooorrrrayyyyyy....bestnya...penat weh bebulan pose ni banyak kelas...kan..kan..kan...
hari ni ada kelas math je...tp agak penat sbb kena bg penerangan berkali-kali...dorang susah nak fahm..tp aku tak kisah ulang2 banyak kali pun pun asalkan dorang faham...tak best bila kita dengar ada studen yg ckp dorang tak faham apa yg kita ajar..sbb niat kita nk mengajarkan nak suh dorang pandai...sbb tu aku selalu tanya dorang faham ke tak...kalo tak faham ckp, aku tak marah pun...tp biasala kan, kadang sorang sendiri tak berapa nk minat..so yang tu aku takleh nk buat apa la kan...nak belajar ni nak kena ada minat...kalo tak minat, kita ajar la cam mana pun, muka blur sepanjang masa..
harapan aku, setiap apa ilmu yang aku sampaikan pd studen, boleh diterima dan difahami oleh studen..mungkin skang takde guna lagi, esok lusa mana la kita tau kan...kepada studen2 sy yang selalu mintak nak balik awal, korang kena belajar rajin2 demi masa depan korang jugak...

post signature





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Charlie's Angel versi Mentakab...

tadda...ada gaya tak? Charlie's Angel versi Mentakab..hahaha...

jam ni norsiah yang belikan...tuk aku satu, qis satu n dia satu..taktau ar nape tetiba norsiah terlebih kaya malam tu sehingga dengan bermurah hati membelikan jam untuk kami...sama spesis lak tu...nak kata dia demam, aku dh sentuh dahi dia, normal jer...but anyway, thanks a lot to norsiah yang chomel..tetiba puji sbb dpt jam...ahakkksss...




post signature

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Salam Ramadhan Al-Mubarak...

di kesempatan yang ada ini, aku nak ucapkan Selamat Berpuasa tuk korang2 semua...semoga Ramadhan kali membawa kenikmatan yang tak terhingga untuk kita...
sempena bulan yang penuh mulia ini juga, aku mohon kemaafan dari kalian semua sekiranya ada khilaf sama ada secara sengaja atau tidak..maklumlah, aku ni banyak kelemahannya..kekdang terasa diri mcm sempurna tkde salah pape...tp sebaliknya tidaklah begitu kan...so, i'm so sorry yer...
actually ramadhan kali memang membawa penuh makna pada aku...InsyaAllah ini ramadhan kali terakhir aku berpuasa dengan status "cik"...tahun depan mungkin akan berpuasa dengan status "puan"..."puan nor"...ahahahahaha...mcm lawak jer..sbb dh biasa orang panggil "cik"..boleh tak kalo lepas kawin nak kekal panggil "Cik Nor"????
skarang dalam menghitung hari...detik demi detik...debar pun ada..mcm2 cabaran yang akan dilalui nanti...moge perjalanan hari depan terbentang lurus...dan ramadhan kali ini juga akan dipenuhi dengan segala persiapan yang perlu...agak mencabar jiwa raga jugak la...harap sabar menempuhinya...moga kalian doakan segalanya berjalan lancar ek...
Mata kadang salah melihat.... Mulut kadang salah berucap.... Hati kadang salah menduga..... Maafkan segala kekhilafan yang pasti ada....
SALAM RAMADHAN AL MUBARAK

















  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

konvokesyen...

setelah berhempas pulas beberapa tahun lamanya, akhirnya berjaya jugak aku naik ke pentas utk menerima sekeping ijazah buat kali kedua...punya la lama tunggu, berkat sabar, dapat juga...tarikh aku konvo 12 ogos..tp gerak ke sana 11 ogos lagi dengan encik tunang tersayang...pepagi lagi dah ada depan umah...terkejut gak aku, yer ar mandi pun blm masa tu..tak sangka seawal tu dia akan sampai...mmg bagus betul la encik tunang itu...gerak dr umah lam kul 7.30 macam tu la...sampai sana kul 2.30 lebih2..terus pusing2 cari hotel or rumah tumpangan...penat2 pusing tak jumpa jugak, last tersewa bilik yang ntah apa2...sian plak kat family aku..kesian jugak kat diri sendiri...mmg tak selesa sangat...buat aku rasa serba salah sepanjang malam..dahla dorang tu penat...sangat kesian kena tido tempat mcm tu..len kali, kalo perlu ke mana2 lagi, aku nk cari tempat yang sangat selesa untuk dorang...biar mahal pun takpe...

pepagi 12hb tu dh kuar..solat subuh kat masjid usm...terus je bersiap kat masjid tu..then bwk mak n abah gi bekfas dulu sbb masuk dewan lama...naya je kalo tak bekfas...start masuk dewan kul 8 pagi...gi anta abah n mak dulu masuk, then encik tunang anta aku plak masuk dewan..hehe...lepas tu dia gi sambung tido lam keta...sepanjang aku kat dlam dewan, dengar2nya sempat gak encik tunang gi cuci2 mata...haiiihhh...

majlis konvo abih tepat kul 1, sian sangat kat mak n abah aku kelaparan yang amat...terutama sekali abah la...lepas solat je terus bawak gi makan...tak sempat nak bergambar apa2 pun..lepas makan tu jer sempat shoot beberapa keping gambar...takgi mana2 pun nak amik gambar...sbb family aku nak gerak balik awal...then aku uruskan apa yang sepatut sebelum gerak pulang...

sebelum masuk dewan...

wit my abah...

wit my mom...


wit ehem..ehem..en tunang la..sapa lagi kan...

my adik, anak buah n mak...

me, ma n abah n shahira..

wit my little cute niece...

hadiah dari encik tunang...


post signature



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

akhirnya....

demi mentunaikan hasrat orang tersayang...akhirnya ari ni, for the 1st time in my life, aku pakaikan tudung fesyen zaman skang..apa ke nama fesyen aku pun tak sure...korang tgk la lam gambar kat bwh tu...sebelum ni, aku cukup tak suka n rasa mcm sangat tidak best kalo nak kena pakai tudung ala2 cenggitu...rimas jer rasanya...sehinggala ada sekali tu, tunang aku beriya2 suh aku cuba pakai tudung cam tu...mula2 aku buat donno jer, tp di dalam hati, asyik menghantui jer selagi tak ikut apa yang dia sarankan...baikkan aku...hehe...kena belajar ikut perintah sebenarnya even tiada unsur paksaan pun...haihhh nilah dinamakan perempuan sejati kot...kepada enchik tunang atau lebih tepat lagi en future hubby, bersyukurlah anda dpt sy ek...hehe..mula nak perasan baik la ni..kunun2 cm perempuan melayu terakhir gitu...hehe...


korang cuba tengok gambar aku kat atas tu..korang rasa okey ke tak aku pakai tudung cenggini...bagila komen..tak kisah negatif or positif..nak jawapan jujur tau...hehe..cukup tak yakin diri tau pakai tudung cam ni..mcm rasa sangat tidak sesuai dengan aku...tp kalo tengok gambar tu, macam sangat cun la plak...hehe...so aku rasa, en future hubby aku ckp betul kot..tkder tipu2 sbb nak amik ati aku yang memang dah ada pada dia ni kot...kan..kan...



post signature











  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

mintak oksigen...mintak oksigen....

salam all...

ari ni sempat aku cilok2 masa tuk hapdet blog nih...balik2 jer induksi, macam2 keja nk kena buat...terasa mcm byk giler la...ari jumaat lepas lagi terus masuk keja even kepenatan...blurr toksah ckp la kan...sampai ari ni blur2 lagi...nak2 plak, minggu ni dah start masuk kelas...padat giler jadual aku rasanya...

jumaat lepas aku diberitahu, PSH kena uruskan berkenaan dengan urusan sewa menyewa dewan, pepagi lagi bos aku dh mintak aku setelkan tempahan yang dibuat sebelum aku balik induksi...so ari ni semua dh setel tempahan tu sbb dah tau rate bayaran tuk tempahan dewan...

tapi yang paling pening skang ni sbb PnP la plak...hehe...nak kena prepare nota segala la...nak2 plak tuk sains gunaan...aku ni lemah sikit bab2 teori ni...jenuh dok pikir camne nak tarik minat student nih...RMS pun aku tak siap lagi..FRP jauh sekali...aduhhh, bila nak siap ni..shortcourse lagi nak kena uruskan...nk kena buat kertas keja tuk 2 menda ni...cadangan shortcourse tuk masa bulan puasa nanti...sumer de lam kepala otak ni..cuma takde masa lagi je nk jot down kat atas paper...lemas...lemas...lemas...pikir pasal keja, mcm dah tkleh nk bernafas dah...blm lg pikir pasal nak kawin...mintak oksigen...mintak oksigen....

post signature





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments