We Are The Champion...

Pada suatu petang yang cerah gilang-gemilang, kami turun ke kolej jiran sebelah kerana dijemput untuk netball frenly..aku yang sebelum ni memang tak terfikir pun nak join sama, bertukar fikiran di last minute, bersemangat untuk turut berjuang bersama-sama rakan-rakan yang lain…risau gak dihati, almaklumlah, praktis tak turun pun, tetiba nkgi main lak kan…dahla taktau langsung kehebatan pihak lawan…tp redah jerla..bukan tournament pun kan, just frenly…nak risau apa..kalo menang bukan leh dapat apa kan, tp kalo kalah, malu gak sposen…hehe…

Masa sampai kat gelanggang dorang, tengok penyokong dorang mcm ramai jer…gentar dah jiwa time tu..tp aku nak try gak main, masa dorang tanya sapa nak masuk, aku terus mengvolunteerkan diri, tp aku just nk jd WD je..tak reti sgt nak main posisi lain…bukan reti sgt pun aku ni, peraturan pun selalu aku redah je…hehe…

Permainan agak sengit dan agak menyakitkan hati kami ni…yer ar sikit2 stepping..sikit2 stepping…sikit2 body contact..sikit2 body contact..yang herannya pihak kami je yang kena, pihak lawan tak kena pun…siap bleh berlari-lari anak lagi time nak boling bola…boleh lak…tepis bola kat tangan aku pun referee suh proceed…memang aku sakit jiwa dah time tu…seb baik tak hysteria kat tengah2 padang tu...haha…melawak je…
Tapi sumer tu terbalas apabila kami menang gak akhirnya…kira memang puas hati la kan…kalo bukan sebab mcm2 teguran tu agaknya kami menang lebih banyak gol dr pihak lawan…hoyehhh..hoyehhh….

Selebihnya jom kita bercerita sambil tengok gambar…jom..jom…
masa baru nak start main ni...

tengah berhempas pulas merebut bola dr pihak lawan...

gaya seorang jaguh..hehe...


rehat separuh masa pertama...


dahaga sungguh...

belum menang lagi, tp dah posing ceria sakan...

ni men netball ke buat pembarisan ni...
gaya macam tgh membagi tips pada aimi, tp pihak lawan ingin mencuri dengar plak...tak boleh jadi ni...
ha tengok tu, scoreboard tu menunjukkan yang kami menang ...

lepas main netball, men futsal lak...

kenangan yang takkan dilupakan...

bersama si cilik kembar yang cute mute...

barisan pemain yang handal-handal...

post signature



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

0 ulasan: