Induksi: persediaan peperiksaan...

persediaan peperiksaan kononnya kan...tp aku sempat lak update blog...hehe...ari ni dah tkder ceramah, just de taklimat peperiksaan kul 11 pg jap lagi....ceramah2 dah abih dah...lega sesangat...rasa mcm dh tepu otak hari2 kena ceramah...tp memang bagus sesangat...aku dh motivated sesangat dah ni...

walaupun kekadang de yang agak memboringkan, tp banyak gak yang boleh buat aku tertarik...mungkin cara penyampaian penceramah memainkan peranan yang penting jugak kan...ada sorang penceramah tu, memang boring giler la ceramah dia...mendatar jer dia baca slide...tp yang ajaibnya tak plak aku ngantuk..sebabnya bila aku pandang belakang, ramai yg tertido..aku ni plak, kalo tengok orang tido, konpem automatik aku hilang ngantuk...lagi plak, aku kesian ngn dia ...macam ckp sensorang...so aku rasa terpanggil utk menjadi pendengar yang baik...even benda tu memboringkan....tp bila kita betul2 pasang telinga, serap apa yg dia ckp, okla jugak...boleh terima jugak ilmu yang disampaikan....

hasil dari mendengar ceramah2 selama beberapa ari ni, akhirnya aku terasa motivasi aku makin meningkat, terutama dalam hala tuju aku dalam kerjaya aku...mcm2 dah terbit lam kepala otak aku tuk aku lakukan lepas ni...siap dah plan sikit2 nk buat apa...balik nanti aku nk buat perancangan yang teliti...aku nk jd seorang pekerja yang cemerlang, gemilang dan terbilang dan halal di sisi Allah....

oklah, nk citer pasal persediaan exam, tp dh citer pasal hasil ceramah lak..yg pasal exam ni plak...giler banyak nk kena baca..taktau ar sempat ke tak nk abihkan ni...banyak gak part yang masuk, yang tak best de esei tu..siap 2 bahagian..menggorengla nampaknya esok...tp nk menggoreng pun kena sediakan bahan tumis sikit2 kan..kalo tak, tak sedap la masakan aku nanti...hahaha...

post signature





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

0 ulasan: