Induksi: pengucapan awam

lega sesangat dah lepas pengucapan awam...giler berdebar dua tiga ari ni..asal tiba jer sesi pengucapan awam, even time turn org lain, aku yang berdebar-debar...aku pun pelik gak..padahal bukan tak biasa bercakap depan orang ramai ni, time buat kursus, time ngajar, aku ok jer...tp bila "disuruh" bercakap kat depan agaknya yang jd neves semacam tu..td mmg kritikal la jantung aku, kalo ukur heart beat, agaknya mau pecah alat pengukur..apa kenama tah nama alat tu, aku pun taktau sangat...tp yang pastinya mmg debar la, kalo boleh nk cabut letak kat luar dulu buat sementara waktu...kalo boleh la kan...byk kali gak aku buat 2-4-8 untuk tenangkan diri...mujarab tu memang mujarab, tp kena buat byk kali gak la...kena ulang2...

ok berbalik pd sesi pengucapan awam td, dlm neves2 tu, aku buat jugak...mana de pilihan lagi kan..nak tak nak, kena buat jugak la kan...aku pilih tajuk berkenaan dengan matlamat yang telah tercapai..antara point penting pasal master, keja gomen n pasal nk kawin...hehe...aku citer ringkas2 jerla kan sbb dorang bg masa 5 minit je...actually mula2 pilih tajuk tuah 2009, tp pikir2 balik aku tukar je ke tajuk matlamat...tp aku ckp gakla, sumer matlamat2 tu tercapai dalam bulan 9 ni la...tahun yang paling aku suka...

bila dah abih tu, memang lega giler la kan...tp taktau la berapa markah yang aku dapat...esok nak risik2 ngn tok penghulu berapa sen markah yang aku dapat...pastu yang paling "best", penceramah tu dok usik2 pasal nak kawin dlm sesi penceramah dia...siap dok sindir aku pasal nak buat bunga telur, pelamin n pulut kuning...dlm2 banyak2 topik yg dorang citer, topik aku jugak dia nak sebut...bebudak ni dok bantai gelak sakan...malu i tauu...

apa2 pun, aku dah rasa aman sangat sbb dah lepas satu beban tuk induksi ni...skang ni kena tumpukan tuk buat tugasan n ujian ari khamis ni...nak kena bg lulus gak ni...aku nk upload video time pengucapan awam td..tp besar sgt lak size dia...takleh nk upload la...

post signature

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

0 ulasan: