kononnya nak buat keja....

ari ni bersemangat dtg opis...niat di hati nak buat keja yang sedikit tergendala...nak set up jadual shortcourse tuk bulan julai...nak kemas meja yang dah bersepah-sepah dek segala macam menda....nak siapkan laporan kursus pendek...n mcm2 la niat nak buat...kononnya la...tapiiii...bila dah sampai opis, bila dah bukak pc, bila tangan dah mula klik sana klik sini, bila jari-jari dah mula menari-nari di kerboard...lain plak pulak yang aku buat...sudahnya dari tadi aku cuma berjaya download lagu-lagu jer....sungguh hampessss...

namun takleh nak salahkan aku jugakkan...hehe..bila dah perasaan malas menguasai diri ini, aku dah takleh nak buat apa..so layan jerla...ala lagipun ari ni kan cuti, aku sepatutnya merehatkan diri sesambil bergolek-golek mesra di depan tv dengan santai menonton citer hindustan di tv2 yang tak berapa nak clear siarannya di rumah sewa aku di taman bukit bendera yang suasananya sunyi sepi...

tp aku gagahkan jugak diri datang opis, tu dah kira niat yang mulia la kan...at least de la sikit yg aku sentuh mcm kemas meja...susun2 file n kertas2 yang berlambak-lambak ni...tp aku rasa sekejap jer ni, esok lusa bersepah balik...susah ar nak kemas2 ni...nanti time nak guna, aku tak jumpa lak...nak-nak plak bila time de orang call nk tanya pasal kursus2 pendek ni...lagila tak jumpa nk cari..better sumer de atas meja..bila org mintak je, belek2 dah jumpa...tp siyesss ar segan kat org, meja orang kemas giler, tersusun rapi jer...meja aku macam kapal pecah la plak kan....hikhikhik...


sebelum: ini la rupanya meja aku yang belum berkemas...dengan filenya, dengan jadualnya...hmm, pendek kata macam-macam ada la....eh tikus takder tau..tetikus ada la...hehe...

selepas: ha ni plak bila aku dah kemas meja..besar rupanya meja aku ni kan...lapang jer....ntah sampai bila bleh bertahan macam ni ntah...ntah2 esok lupa dan mcm kapal pecah semula...


post signature

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

0 ulasan: