Kahwin..kahwin...

kahwin? sapa yang nak kahwin ni? aku ke? ooooo mungkin jugak..tp bukan sekarang la...sapa yang taknak kahwin kan...kahwin kan best..hikhikhik...actually bukan nk citer pasal aku nk kahwin ke apa..cuma nk citer yg hujung minggu lepas aku pergi KURSUS PRA-PERKAHWINAN...hehe

kursus tu kat Temerloh jer, kat bekas Pejabat Qadhi lama...hmm, bleh tahan lama gakla tempat tu..mcm rumah2 lama...agak sempit..tidak berapa nk selesa sangat la..tp demi untuk menuntut ilmu, takleh nk kisahkan sangat...yg ptg ilmu yang kita nak tu...walaupun berpanas kat dlm tu, aku tabahkan hati menumpukan perhatian...akhirnya dapat gak habiskan dengan jayanya...

antara bahan-bahan rujukan yang diberi...buku ni aku dh baca habis dah...
semangat sungguh...
best gak buku ni, banyak benda yang kita taktau sebelum ni,
leh kita tau melalui buku ni..cukup lengkap la..
cuma senarai calon pengantin jer takder...so
kalo nk pilih bakal suami, buku ni takleh nak membantu sangat lah..hikhik...

antara peserta kursus yang lain...budak ni bagus ni..
tumpukan perhatian sepenuhnya..macam aku gak la...hehe...

antara peserta laki yang hadir...dorang ni bab Munakahat,
sumer pakat cerah mata...

antara peserta kursus yg pompuan...

yang pompuan jugak..yg kat belakang ni banyak sembang jer...
mengganggu kosentrasi aku je....
muka senyum segar bugar di pg hari sebelum nk start kursus...
menjelang tengah hari n petang, memang ngantuk giler....
ni Ustaz Zakaria..dia la yg paling best bg ceramah...
asyik buat lawak jer...mmg kelakar habis la...
dia bg ceramah pasal MUNAKAHAT...
ni plak hari time hari kedua kursus..muka cm happy sbb
dah nak last kursus dah...
tengok kertas jawapan yang aku buat tu...fullmark beb...
tak sangka la...tak ramai tau yg dpt fullmark...aku ingatkan sumer leh dpt penuh sbb
soklan dia senang sangat2...
tu la korang, masa ustaz2 tgh berceramah, korang dok jual sayur kat belakang..
padan muka....
akhirnya aku dpt gak sijil keramat ni...bleh guna seumur hidup ni....
dh bleh kawn dah lepas ni..yabedabedu....
post signature


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

2 ulasan:

~soft musk~ berkata...

ekekekek
ayat yg last tuh takley blah betul hahahah

yabedabedu tuh nak kawen!
:D

norsaritanaini berkata...

echa:: opkos la yabedabedu nak kawin...kawin tu kan syok...tak sabarnya...
ahaksss...