"insafla anakku"

umaimah yang bg tajuk mcm tu...aku mintak maaf ngn dia sbb aku buli dia semalam...alkisahnya semalam kitorang gi umah opah nk hantarkan pewarna fabrik tuk buat bunga sabun...ntah cmne, dia tumpahkan pewarna fabrik kat keta aku...kaler biru lak tu...terkena lak kat tempat yang kain kat pintu tu...aku memang jaga betul2...even dh banyak kekotoran pun...tp memang tindakan luar kawal, aku nampak jer dia tgh sapu2 kat tempat kena tu, spontan aku menjerit "umaimah, what are doing???" memang tinggi gakla intonasi masa tu..sampaikan opah yg kat luar keta pun terkejut..tp siyes..itu tindakan luar kawal...hehe...

norsaritanaini mahasan: salam
norsaritanaini mahasan: umaimah nasuuha
norsaritanaini mahasan: kaknor nk mtk maaf ni
umm_nasuha: w'salam
norsaritanaini mahasan: sori sbb buli imah
umm_nasuha: hahaha
norsaritanaini mahasan: knor main2 jer
umm_nasuha: ni nape cm masuk program "insafla anakku" ni
umm_nasuha: hehehe
norsaritanaini mahasan: tkder ar
umm_nasuha: xde apala kak nor
umm_nasuha: sy ok je
norsaritanaini mahasan: rasa bersalah pulak
umm_nasuha: laa
umm_nasuha: xde pun
umm_nasuha: kak nor x wat apa pun
norsaritanaini mahasan: dah dpt title "kakak baik ati"
norsaritanaini mahasan: tp jd jahat plak
norsaritanaini mahasan: eh bukan jahat
umm_nasuha: mmg salah imah smlm cuai wat comot keta tu
norsaritanaini mahasan: nakal sikit jer
umm_nasuha: hahaha
umm_nasuha: tu aa
umm_nasuha: reverse psychology lak
norsaritanaini mahasan: haha
norsaritanaini mahasan: knor ni garang kan
norsaritanaini mahasan: padahal knor main2 je
norsaritanaini mahasan: tp konpem org ingat knor garang

umm_nasuha: x pun
umm_nasuha: tp sy mmg cepat cuak bila bersalah
norsaritanaini mahasan: hahaha
umm_nasuha: sy tau kak nor mmg baik ati
norsaritanaini mahasan: knor spntan jer semalam terkejut bila tgk kena cat tu
norsaritanaini mahasan: tp still dimaafkan
norsaritanaini mahasan: tp best jugak buat imah cuak
norsaritanaini mahasan: haha
umm_nasuha: huhu akak jgn..
umm_nasuha: sy terpikir kalo kaya lehla ganti keta baru kat kak nor
umm_nasuha: tp x kaya ni
norsaritanaini mahasan: ya ke
umm_nasuha: nantila sy mintak adik sy carikan spray yg leh ilang comot tu
umm_nasuha: sy rs ade
norsaritanaini mahasan: sampai mcm tu sekali ke
umm_nasuha: dah kensel laaa
norsaritanaini mahasan: rugi jugak ek tak marah betul2
umm_nasuha: sy bkn kaya kak
norsaritanaini mahasan: tkperla
norsaritanaini mahasan: dh tanggal pun
norsaritanaini mahasan: akak tak marah pun
umm_nasuha: sian akak
umm_nasuha: betul2 x sengaja tu
umm_nasuha: kalau sengaja imah tulis nama terus "imah wuz here"
norsaritanaini mahasan: amboiii...
norsaritanaini mahasan: hahaha
umm_nasuha: hehe
umm_nasuha: tp minta maaf ni serius
umm_nasuha: sian akak
umm_nasuha: x psl2 je comot SIKIT keta tu
norsaritanaini mahasan: tak nampak dah
norsaritanaini mahasan: kira ok la tu
umm_nasuha: em
umm_nasuha: tima kasih kak
umm_nasuha: bersabar ngan imah


kemain cuak dia...aku plak buat mcm marah2 gakla...sajer nak buat rasa bersalah sbb dia nampak mcm cuak sgt...nak2 plak bila qis ckp kat dia "bleh tido lena ke tu bila dh buat salah"..muka dia mmg cuak betul masa tu...balik umah semalam, terus jer dia cuci kotoran tu...siap niat nk ganti keta baru tu...best gakkan kalo dia ganti keta baru..hahaha....

dan pagi ni aku tengok ok je..dah tanggal dah..sian dia, kalut semalam pi cuci...hehe...
to imah: kaknor bukan sengaja nak marah, tp yerla bila kita dh syg giler kat sesuatu bendakan, memang la kita akan jaga baik2 kan..walau SIKIT mana pun kotoran, memang takleh ar nk terima...tp tkper, knor bukan marah pun, benda dah nk jd...

pastu pg td pun aku marah2 dia pasal dia tinggalkan botol air aku kat kaunter depan...aku bukan marah betul2...tp buat2 marah je...tp aku terus ckp ngn dia, tkyah hantar sampai kat meja aku, nanti aku amik sendiri, tp dia still gi anta gak...


umaimah, i'so sorry...lain kali kalo terlupa buat lagi..hehe...

post signature


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

2 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

huhu..ampun kak.. :( :< imah akan jg keta akak elok2 pasni..keta mu ketaku jua..

norsaritanaini berkata...

imah:: ampunmu diterima (tu pun sbb dh cuci kotoran tu..kalo tak jgn harap...bak meh sini keta ganti sebijik..hahahaha)..