masih di penang...

hari yang agak keboringan sesangat...tak de benda pun nak buat kat penang ni ari ni, just nak jumpa lecturer aku jer...pg td dah jumpa dia...tu pun tak lama mana...tp best ar jumpa dia...sembang mcm sembang mak ngn anak jer..mcm2 dia tanya...dia mmg mcm tu, selalu amik berat pasal student2 dia...sampai menangis2 aku bercerita kat dia...bila ada part sedih la kan..tktau ar nape, mcm murah sgt lak air mata aku kebelakangan ni...bila hati tak keruan, mcm ni la jadinya...
skang aku masih kat cc, dah boring sgt dok bilik kwan aku tu..dia bukannya ada...asyik baring tido jer...tu yg dtg sini..at least leh jugak layan blog2 kengkawan yang lain...tak sabar dah nak balik klantan malam ni...pun naik bas jer...harap2 bas tu ok lah...sampai sana maybe kul 3 pagi kot...dah lama tak balik dr penang...tp dh ckp ngn abah aku suh jemput...kena col awal2 ni...takut lak kalo sampai sana takder org tunggu aku....
td ada jumpa kakak2 n makcik2 yg dok berniaga kat cafe bakti...kenal dorang masa aku keja kat kedai photostat kat situ la...jumpa sekali dgn ex-boss aku...sibuk je dorang dok tanya bila aku nak makan nasik minyak...aku jawab la hari2 leh makan kalo nak kan...hehe...sajer jer buat2 tak faham...malas nak layan sebenarnnya sbb dorang asyik nak kenenkan aku dengan ex-boss aku tu la...aku pun taktau pasal apa..asal jumpa aku je, mesti nk padankan kami berdua..padahal kami bukan ada apa2 pun..tak nah berhubung pun..jumpa dia pun bila aku dtg sini je...ex-boss aku jenis org yg moody sikit...tp dulu bila dah lama keja ngn dia, kami jd baik..aku pun faham sikit2 la perangai dia...dia ni giler bola..bila berciter psal bola jer, terus angin dia jd baik..td dia bangga dok citer kat aku yg dia skang ni dh jd refferee...masa nak balik tu, dia banjer majalah kat aku satu..hehe...kakak2 n makcik2 kat situ pun sibuk je nk banjer aku.,..sampai aku jd segan la nkgi jumpa dorang...masa bekfas dorang bg nasi lemak..tgh hari aku nk beli nasi, dorang banjer je...segan la kan kalo selalu sgt cam tu...siap aku cakap lagi..tkyah ar banjer, aku kan dh de keja tetap...tp dorang tetap nk banjer jugak...
hmm..ntah bila la plak nk jumpa dorang ni...sumer baik ngn aku...nanti la kalo jd grad bulan 8 ni, aku dtg penang lagi..leh jumpa dorang lagi..for sure dorang akan banjer aku lagi...bila ntah aku nk banjer dorang plak...nanti banjer makan nasi minyak la kot...hehe...

post signature





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

0 ulasan: