Wajah baru...

apa yang berwajah baru???? kereta aku lerrrr...atas permintaan seseorang, terpaksa gak aku menghebahkan kepada umum yang kereta aku dah tukar rim n tayar baru..hikhikhik...dah lama dah rancang nak tukar..tp baru berkesempatan...tayar lama dh botak dah sehinggakan aku dah tak berani nk drive jauh2...even aku ni seorang pemandu yang berhemah tinggi, tp tetap gak dilanda kerisauan yang menggunung...



dek kerana sudah tidak tahan dengan kegusaran hati sendiri setiap kali memandu, maka aku nekad ke kedai tayar...mula2 kununnya nk tanya budget jer, last2 mmg tukar terus sbb hati dh terberkenan...di samping setelah dicongak2 harga yang ditawarkan oleh tokey kedai tersebut...agak berbaloi la bg aku...tp taktau la kalo orang lain leh dpt murah lagi..almaklumlah, aku ni pompuan, kalo kena tipu hidup2 pun, memang taktau nyer...





ini la rupa baru keta kesayangan aku...segak bergaya gitu..mmmuaaahhhh...


berkilat lagi...hehe...



opkos la kena ada muka empunya keta yang segak bergaya lg menawan hati ni....

post signature



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

berakit-rakit ke hulu, berenang-renang ketepian...

sempena Ekspedisi Berakit Antarabangsa Sungai Pahang 2009, kolej aku hantar gakla satu team...antara ahlinya adalah staff kolej termasukla Aimi, member 'kamceng' kitorang...haha...so kitorang dengan rela hatinya pegi la ke jeti pelepasan rakit tu..kununnya nk memberi sokongan semangat la kat member2 yang terlibat, tp yang lebihnya nk berposing jer...hehe...

best giler tgk..seumur hidup baru pertama kali leh tgk rakit yang banyak depan mata..ada mcm2 gaya...ada satu rakit tu cantik giler, mcm kereta berhias pun ada rupanya...mcm2 la ada...sbb ini pertandingan so ada gak tuk kategori tercantik...tp cantik ke tak, tak penting sangat, yang penting rakit tu kukuh, baru leh sampai ke check point terakhir...ekspedisi ni sampai 28hb, kat Pekan, Pahang...jauh gak tu kan...
layan jerla gambar2 kat bawah ni yer...almaklumlah, kami memang pantang nampak kamera, posing ajer kejanya...



barisan rakit2 yang terlibat....




ini la Timb. Menteri yg dtg koleh aku masa cuti hari pekerja ari tu...


Add Image menten cun sumer...

orang sibuk dok nak berakit, kami lak sibuk bergambar..hehe....
cuba teka tangan siapa lg cun????
bila rakit2 tu dh berlepas, kami bergerak ke Kuantan lak tuk berjalan-jalan makan angin sambil tengok wayang...dah lama giler tak tengok wayang...seb baik la de member2 yang nk tengok sama....kami tengok Syurga Cinta...hmm...bg aku citer dia biasanya2...ada time tu, aku ngantuk sangat2...rasa macam nk tido pun ada, yang best n kelakar bila de budak kecik tu jer...tp member2 aku de yg sampai nangis2 touching...kat mana yg touching pun aku tak sure sangat...agaknya sbb ngantuk kot, aku tkleh nk tumpu perhatian sangat..hehe...

masa ni dh sampai kat Berjaya Megamall, Kuantan...nak tengok Syurga Cinta...

jom masuk...


post signature


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

hari melawat binatang : episod gajah

ahad baru2 ni, aku n the geng bersepakat membawa berkat melawat Kuala Gandah iaitu Pusat Pemuliharaan Gajah...sajer je nkgi tgk gajah2 yang ada kat sana...pagi2 lagi kami sampai..masa tu kami pelawat pertama untuk hari tu...kalo dtg kul 2, leh join aktiviti bersama gajah mcm mandikan gajah n macam2 lagi la...tp kami taknak la yang tu..takutttt...nak bergambar dekat2 pun tak berapa nak berani...tp alang2 dah pegi, aku beranikan diri gak menyentuh gajah2 tersebut...actually aku geli ngn belalai gajah tu...hehe...
time ni baru sampai ni...still tkder orang lagi...kami nak balik, baru orang sampai berduyun-duyun...

me n the geng...mcm geng apa lak kan...

opkos la aku...hehe...

masih takut2 nak rapat ngn gajah ni...nama dia Sanom...dia penah kena serang ngn rimau, hilang ekor dia...sian kan...

masa ni dah berani nk pegang gajah...hehe...best la pulok...

dorang ni takut nak rapat ngn gajah...

nad nk posing, tp takut2...aku jugak yg kena temankan...hehe...

pegang tgn aimi kuat2 sbb takut ngn gajah ni sbb besar sgt..nama dia Pian...

abg tu beriya2 nk temankan kami masa nk brgambar ngn Pian sbb kami mcm takut2 jer..yer ar sbb Pian tu mcm tak reti nk duduk diam sikit...aku takut dia sembur air kat kami jer...

Pian dah mesra ngn kami sikit..sbb tu leh bergambar ngn dia ramai2...hehe...

post signature




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

hari melawat binatang : episod deerland

Dah abih melawat gajah, kami ke Deerland lak…kat sini lagi best sbb banyak jenis binatang ada…ada rusa, kancil, mcm2 jenis burung, ada ular n beruang…summer yg kecik2 jerla..yg besar2 takder…tp yang sangat bestnya sbb leh pegang2 binatang tu n bagi makan sekali…time nk bg makan rusa makan paling lawak..yer ar, kemain agresif lagi rusa2 tu..sampaikan baju aku pun digigitnya…pastu aku berpeluang pegang ular…1st time ever in my life ok…mula2 mmg takut…tp rasa rugi lak kalo tak pegang…so beranikan diri la, mula2 dia bg ular kecik je…bila dh yakin leh pegang, baru dia bg yang besar punya...tp sygnya time aku nk bergambar dgn ular besar tu, kamera abis bateri lak…menjerit2 budak2 ni time pegang ular..muka masing2 cuak semacam..aimi jer yg terlebih berani…hahaha…

















post signature




















































  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments