Alkisah...

huh penat giler kat opis tadi...pagi2 lagi dah de meeting...dahla tu kena jadi pencatat minit mesyuarat plak tuh...on de spot plak tuh nak kena siap...merasa dok sebelah Tuan Besar..ngeri giler...tp aku mementenkan diri jer...dahla penat balik kampung tak hilang lagi agaknya...biasala aku, kalo dh penat sgt pun, bukannya leh tido sangat pun...aku cuti tak lama, cuma 3 hari je...malas nak ngadap Tuan Besar nak mtintak cuti..macam susah sgt nak dpt...tak kuasa aku nak merayu-rayu..simpan la dulu cuti2 tu ke suatau masa yang ditetapkan nanti...

hmm...balik kampung gakla yang best walaupun sekejapan cuma...aku balik ari jumaat lepas keja, sampai2 kat umah kul 2 pagi...jauh giler sbb balik ikut ganu..kalo ikut gua musang lagi dekat sebenarnya, tapi ramai yang bg nasihat tak bg aku balik ikut situ sbb jalan sunyi dan tak berapa manis tuk anak2 dara macam aku nih...dek kerana macam2 citer yang dorang dok war2kan, aku pun jd takut gakla...tkperla jauh pun kan, demi keselamatan aku jugak....

balik kampung takde apa pun yang aku buat..dok berehat jer kat umah...ingatkan nk qadak tidur ari sabtu, tp tk dpt pun..mata taj ngantuk...tp ari ahad plak aku rasa ngantuk sangat...even drive gi kedai ngan mak aku pun, aku still ngantuk...tp gagahkan jugak pegi demi untuk mengshoppingkan diri ngan mak aku...aku yang beriya2 nakgi kedai tu sbb nak beli periuk kukus tuk masak2 kat sini...dan nak beli barang2 tuk buat laksa..tingin sangat plak nk makan...

kununnya akula yang nak masakkan kuah laksa tu..tp last2 aku tertido...yang buatnya kakak aku jer...mak aku plak ke sawah...dek kerana kerajinan aku, maka aku telah mengsuggestkan supaya buat dua2 jenis kuah iaitu laksa kelantan dan laksa penang..hmm..yummyyyy..bleh makan dua2 jenis sekaligus...hehe...

skang ni musim menuai...so mak aku agak kebizian...sian dia penat...ingat nak suh dia buat pulut berinti atau pulut kuning tp tak sampai hati plak...len kali la suh dia buat...tkpun aku buat sendiri jer..periuk kukus pun dah ada...kena ar merajinkan diri masak sendiri kan...

terasa fresh sgt minda bila leh balik kampung...even tuk sehari dua jer...skang ni nak kena ngadap keja semula...so bermula la semula episod macam2 hal yg perlu dihadapi kat sini...moga2 dipermudahkan..aminn...

post signature





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

2 ulasan:

Shifu67 berkata...

banyak la ko punya 'suruh'... betuah punya anak dara balik kg buat taik mata je.... hehehe.... lariiiii

norsaritanaini berkata...

Shifuuuuuuuuuuu...kena pnggil panjang2 sbb dah lari kan...
uikss..orang rajin gakla bila balik kg..masak tuk makan tengah hari..makan malam lagi..kira orite la kan...masakan tertentu jer nak mak masak sbb sedapppppp....taik mata pun sedappp jugak...