Sifu & Tongga...an! an! an!

akan sambung nanti..bz lorr ari ni...


alahai terbz yang amat la plak aku td...sampaikan tak sempat nak mengonlinekan diri..apatah lagi nak menyambung posting aku yang bertajuk seperti di atas...wokkeh aku sambung sekarang la...

alkisahnya bermula apabila malam ahad lepas, aku gi tgk sifu n tongga nih..tak nah plan pun nk tengoknya..osmet aku la yg beriya2 nak banjer...dah orang nak banjer, aku apa lagi...ibarat orang mengantuk disorongkan bantal..actually nk jer suggest tgk citer lain, tp dia yang sungguh2 nk tgk sifu n tongga..dahla org banjer, nak demand pulak...banyak cantik...so aku memfreekan la jiwa aku tengok citer tu...

ringkasnya citer dia yang memang ringkas tu adalah berkisar tentang misi mencari Mila...(millaa mana?)...dorang ni dtg dr suku kaum apa ntah..purbanyer kaum la...ala2 orang asli la ni...duduk lam gua, tp kaya la..de emas n berlian lagi...mila ni kena culik dek editor sinar harian bg tujuan mendedahkan kewujudan kaum purba ni la...dan demi melariskan surat khabar n menaikkan nama dan pangkat beliau...so sifu n tongga ni la yg memainkan peranan tuk menyelamatkan si Mila nih dengan bantuan info dr nenek yg menjelma dalam sifu...so banyakla yg berlaku sepanjang misi penyelamatan mila tuh...tak larat aihhh nk citer sampai abis..korang gi tgk la sendiri...

tp kesimpulannya, citer dia ringkas...bg aku tak berapa nak hebat sangat la...memangla de part2 yang leh buat aku gelak...tp bukan gelak sakan la...tahla..mcm tkder perasaan sangat jer tengoknya...mcm tak berbaloi sebagai sebuah filem....tp tkper la, sbb org yg banjer, tkderla aku sesalkan sangat...hehe...

actually aku penat sangat nih, tu yang tiba2 malas nak habiskan citer pasal sifu n tongga nih...penat giler kena ngangkat barang2 berat ari ni...nak tercabut segala sendi2 rasanya...habis sakit2 badan...esok kena sambung lagi...nampak gayanya takleh nk berkesidai depan tenet la siang2 hari kat opis dah...hehe...


post signature



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

8 ulasan:

tasikmerah berkata...

aku tak minat tinguk wayang. :)

KaSiH berkata...

aku dh agak dh mesti tak bestnya...lg2 razak mohaideen director...cite dia betul2 cam hampeh..aku suka afdlin...hehe...

Tanpa Nama berkata...

kite pon tak minat tengok wayang... hehe... :p

StingRay berkata...

bising tak cerita dia?...razak mohaideen ni suka letak bunyi effect....



letih aku....

norsaritanaini berkata...

tasikmerah: dulu aku tak minat jugak...tp skang dah jd hobi...hehehe...

norsaritanaini berkata...

kasih: betul tu...afdlin nyer lg best..tp selalu jer tak berkesempatan nak tengok...

norsaritanaini berkata...

manje: tak minat eh? best tau...

norsaritanaini berkata...

stingray: tak bising sgt kot...dialog pun kurang..tahla, aku dh lupa pun citer dia..haha...