pulut kuning nyer citer lagi...

malam tadi aku col mak aku...dah seminggu lebih aku tak col dia..ish2, derhaka kah aku???? tak kottt....sbb aku selalu jer sms tanya khabar family aku melalui adik aku...mak n abah aku tak reti nak ber es em es ni...kalo aku send es em es, kalo tkder org cek, bersawang jerla dlm inbox hp tu...dorang tak men la es em es es em es ni..buang karan jer...pape hal col ajer...hehehe...

dah aku col dia, aku ngadu la ngn dia yang aku tinnngggginnnnnnnnn sangat2 nak makan pulut kuning...siap lagi dia tanya "doh guano pulok segho gitu mo nok make pulut kuning puloknyo"..mana la tau ma...dah memang tingin sangat...siap aku ngungkit lagi tu yang dia tak masakkan pulut berinti kat aku...jahatkan aku...ala ngungkit2 manje jer pun...

tp luahan n aduan aku mendapat perhatian mak aku...hehehe...ini yang aku suka nih...tak dpt pulut kuning pun tkperla, janji bila dengar kata2 mak aku tu...dah bleh buat aku terharu siuttt...dia ckp caner dia nak masak, aku nak balik kampung pun lambat lagi kata dia...pastu dia suh aku cuba masak sendiri...siap bg resipi lagi...hehehe.."i love u la ma"...

actually, petang semalam balik dr keja memang aku dah pi kedai nk cr beras pulut...dah nekad nak buat sendiri dah pun...yerla nak tunggu mak aku masak, ntah bila aku nak balik kampung...takkan la nak pos, ngengada ngalahkan org ngidam nak dapat anak la plakkan..kan tak pasal2 ada yg salah faham lak...aku tak pegnen okeyyy...aku nikan jenis yang suka usaha sendiri...selagi aku boleh buat sendiri, memang aku buat...

tp kecewa yang amat banyak jugaklah sebab kedai yang aku pegi tu takder beras pulut pulak...malas plak nkgi kedai yg satu lagi tu...tokey kedai yg satu lagi tu suka wat muka sombong berlagak..menci aku!!! nak ke jasin, tak larat plak...dengan sakit kepala lagi (dh banyak hari dah sakit ni, tak hilang2 lagi..pesal ntah)...last2 terbantut sekejap keinginanku nak masak pulut kuning...tengoklah hari ni ke, esok ke...aku try gi cr beras pulut kat jasin plak...nak buat jugak tuh...dah namanyer tinginkan...tu kira seb baik aku tingin pulut kuning...buatnyer aku tingin nak makan mekdi, kepci or pizza hat caner???tgh boikot lagi nih...boikot!!! boikot!!! boikot!!! berjaya jugak aku boikot...bleh jer pun tak makan menda alah tu...sajer jer kan...

post signature



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

0 ulasan: