semalam...

macam banyak jer aku nak citer pasal semalam ni...tapi macam blur macam mana nk interpretasikan apa yang ingin aku ceritakan...semenjak dua tiga menjak ni, aku asyik kematian idea dan kebuntuan kata jer bila menghadap blog...kalo tak hadap pulak, ada la dialog2 yang muncul lam kepala otak aku...pelik betul...tp aku try la jugak sikit2 citer pasal apa yang aku buat semalam...hehe...

1) marathon mewindow shopping
~ dek kerana boring agaknya, aku kluar dari rumah dari pukul 12.30 pm menuju ke Batu Berendam...merayau-rayau tanpa cari pasal di Giant...hanya sekadar cuci mata...yang paling best setiap ruang mcam dipenuhi dengan kaler pink dan merah...ceria je aku tengok...dan mak aihhh, ramai betul manusia...yg paling ramai yg tak bertudung n berseluar pendek (amoi2 dan apek2)...dorangkan nak raya nanti..shopping barang raya la tu...penyudahnya aku hanya meronda2 dlm tu..tk beli satu hape pun...pastu terus ke TESCO plak..pun senario yang sama dengan GIANT..nak cari parking pun susah...penuh manusia dlm tu...wallawehh, dorang dah dapat gaji ke, best jer menshopping...aku jer yang hanya mampu menwindow shopping...tapi ada gak dua tiga benda yg aku beli...dah puas melilau di TESCO, aku menghala ke JUSCO plak...pun sama, ramainya manusia...berasak2 kat dalam tu...tetiba aku plak yang terasa semangat nak raya...

2) HOP lepak2 minum petang bersama MYVIANS
~ dah selesai menwindow shopping, aku terus ke destinasi seterusnya iaitu Medan Selera Ayer Keroh utk berlepak-lepak bersama dgn geng2 myvians...takder apa2 aktiviti pun..just sembang2 kosong jer...HOP kali ni dimonopoli oleh geng2 laki la plak...disebabkan itu, aktiviti bergosip terpaksa dikurangkan...boringggg...kalo ajak pi men bowling pun best gak kan...

3) AJL 23
~ sapa yang tgk AJL semalam...aku tkderla nk tgk sgt pun..tp tertengok jugak...biasala kan, aku nk jugak jadi juri, even tak bertauliah...tp aku rasa tak lulus kot, sbb aku akan bg fullmark kt semua...bg aku sumer persembahan bagus2...nak2 plak aku boleh dengan syoknya tertido depan tv...haha...tp yg paling aku suka bila bebudak nanyi tu..ish..ish, power tuh suara dorang...memang berbakat..."bercita-cita nak jd penyanyi ke adik2 sekalian?"


4) kesalahan yang aku lakukan

  • memandu menentang arus...jalan sehala rupanya...terpaksa berhempas pulas menukar hala...malu seyyhhhh....
  • parking terlalu rapat...hampir2 nk bercium buntut myviku dengan buntut waja...seb baik owner dia tak pasan masa tu..dia dah pasan bila aku dh undur semula....aku dah say sorry pun...baik je uncle tu...
  • langgar lampu isyarat merah..siyessss aku tak pasan sejak bila de lampu isyarat kat situ...best siutt memecut...pasan2 dah kat tgh2...terus jerla, takkan nk berenti kat tengah2 tu...lagi la bahaya kan...siap kena hon...seb baik tkder kereta...sori2, betul2 tak perasan...

~END~

post signature





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

2 ulasan:

[yAN!e][pUTraJAya] berkata...

hah~kantoi akak wat kesalahan jalan raya...

hehehhe...nak kena repot kat abe polis terapik nih...

hehehhehe

(^_^)

♥Yanie Putrajaya♥

*********************************

norsaritanaini berkata...

yanie:: hehe...betul2 tak pasan tau...sejak bila pulok dia letak trepik lait situ ntah...sebelum ni tkder pun...huhu...

jgn ar report kat abe pulis trepik tu yanie...takuttttt arrrr...

hahahhaha