Kisah hari ini...

keja oh keja...
walaupun semangat nakgi keja hilang ntah ke mana, tp aku gagahkan jugak diri ke opis...actually, aku rasa cam tak berapa nk sihat..kepala berat semacam, sakit2 badan, rasa lemah sangat2...agaknya belum hilang lagi penat drive kot...ntahla, tp mmg siyes, takde mood langsung nak ke opis...dengan tenet problemnya lagi...melangut jer aku kat sana...dahla takder keja nak buat...nak tido, takut terkantoi lagi sekali...tp bos aku tak muncul pun hari ni..semalam kemain ckp ngn aku nak mai awal2 pagi...bestkan jd BOS...suka2 jati jer nak dtg opis ke tak...

kes tenet takleh nak access memang menambah ketiadaan mood aku...pepagi lagi aku dah kaco pekerja TM, lantak la kan...aku komplen pasal takder tindakan pun sejak semalam aku wat report...dia ckp amik masa 2 hari bekerja, dia suh aku bersabar...ok fine, aku sabar lagi...tp sampai kul 3 lebih, takder sapa jugak yg datang..maka lagi sekali aku call TM...kali ni aku memang dah tak boleh sabar...hilang dah sopan santun aku...sikit jer hilang...still ayu lagi..cuma dek kerana geram amat, konpemla frekuensi tu tertinggi sikit...boleh dok suh aku bersabar....sabar2 pun ada hadnya jugakkan...aku ungkitla pasal report yg aku buat dr minggu lepas lagi, tp dorang close cam tu jer...ini nak aku tunggu 2 hari bekerja lagi...tak adil la aku cakap...dah dia dengar gaya aku mcm nk ngamuk agaknya, maka dia ckp, dia akan arahkan technician tu buat hari ni jugak...kalo tak buat jugak, kul 5.30 dia suh aku call lagi...

kul 4.30 lebih2, muncul la technician TM kat opis...siap ckp ngn aku nape tak report awal2...dah lewat2 baru nak report...banyak cantik, aku plak yg kena...kebenaran harus ditegakkan...aku ckpla terus terang yg aku dah buat report 2 kali...dh call TM 5 kali, baru nk amik tindakan...terdiam pakcik tu...pastu boleh plak pakcik tu nak tangguh2 plak...esok nak repair...takmo la aku...nak suh aku tunggu lagi...terpaksa jadi budak degil td...lantakla dorang nak ckp apa..asyik aku jer nak kena sabar...tak patutla kan....

sakit kepala...
sakit kepala aku ni actually dari sabtu lepas lagi...aku rasa2 la kan sbb terlalu penat drive ngn tak cukup tido sangat kot...memang rasa berat yang amat lah sampaikan nak tunduk or nak paling kiri ke kanan pun susah...hari ni makin teruk rasanya...maybe ditambah ngn tekanan akibat geram kat TM kot...so dek kerana tak tertahan dah tadi, maka aku ke klinik...hensem tul doktor tu...hehe...tp aku tak ngorat dia pun...aku cuma mintak MC jer tuk esok...horrraayyyyyy, dapat MC...esok cuti...hahahahaha...tgh giler nak bercuti aku neh...

yang lawaknya pembantu klinik tu eja nama aku SARITANAH....hape punya orang lah...nama aku NORSARITANAINI boleh jadi SARITANAH...nak bercucuk tanam ke hapa men saritanah segala....ish...ish...takperlah, aku tak marahpun...rabun agaknya budak tu...tp tak heran pun, selalu sangat orang salah eja or sebut nama aku yang cun dan unik tu...jgn bakal husband aku tersasul masa nak akad nanti sudah...hafal betul2 yer wak...bakal abah mertua aku lancar jer sebut nama aku...salute ahhh....ngehngehngeh....


post signature





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

6 ulasan:

kueh bakar berkata...

makan aktiffast cikgu..

tasikmerah berkata...

oooo... dah ada bakal abah mertua.. :)

StingRay berkata...

dari tanah kita datang..kepada tanah kita kembali....




tuhan bg msg tuu..

norsaritanaini berkata...

kueh bakar:: thanks for cadangan...dah ok sikit sakit kepala skang ni..doktor tu bg ponstant (betul ke tak ntah ejaan ni)...tak berani nak makan banyak2...

pssttt: sejak bila pulak i jd cikgu ni????

hehhehehe....

norsaritanaini berkata...

tasikmerah:: bakal abah mertua ni selalu jer ada...dulu2 pun ada..cuma nak jd abah mertua betul je taktau bila...ahaksssss...

norsaritanaini berkata...

StingRay:: hahahhaha...yerla..yerla...aku ingatla..ko ni pun..cam aku sakit nak mati esok lusa la plak...insap..insap...insap wooo...