kepenatan...

kepenatan dek kerana drive seorang diri dari kelantan ke melaka...turun dari rumah kul 11 pagi lebih2...trafik tak jam, tp keta banyak la kat atas jalan...so aku takleh nak memecut sangat...terpaksa menjadi pemandu yang berhemah dan bersopan santun...dan disebabkan itu aku terasa amat penat...dengan mengantuknya (sungguh mengantuk bila terpaksa bawak bawah dari 80 km/j)...terpaksa la berhenti banyak tempat jugak...mulut pun tak berhenti bekerja demi untuk menghilangkan rasa kantuk aku (ntah dr mana datangnya teori yang mengatakan bahawa mengunyah boleh menghilangkan rasa mengantuk...tp ajaibnya, memang boleh membantu secara praktikalnya)...tp yang pastinya, co-driver aku plak yang terlebih makan, tak berhenti-henti aku tgk dia mengunyah...hahahaha...kalo lah dia leh drive sama, bleh gak gilir2...tapi apakan daya, dia cuma ada lesen motor jer...

kalo sebelum ni, boleh jer aku drive tanpa henti...dari melaka ke kelantan dan dari kelantan ke melaka...sorang2 drive tanpa henti..tp perjalanan lancar la..tkder nak terhegeh-hegeh..cepat jer sampai....8 jam lebih2 dah leh sampai...tp semalam hampir 10 jam baru aku sampai ke rumah...tu pun co-driver aku terpaksa bermalam di rumah aku jer...memang tak larat sgt2 dah nkpi hantar dia kat ayer keroh nun...pg td baru aku antar dia...

dan dek kerana penat, mula la penyakit tido aku dtg...susah nak lelapkan mata dan terjaga awal..kul 3 lebih aku dah jaga...sampai la ke hampir jam 4 lebih baru lelap semula...kul 6 aku dah jaga semula...bangun siap2 terus sebab nakgi hantar co-driver aku, mengantuk giler, tp terpaksa kutahan mata aku...ingat nak amik MC...tp hati tak kuat plak nak menipu (baiknya aku kan)...cun2 kul 8 pagi aku sampai di opis...

eh terlupa nk citer, masa on de way nak balik ke selandar, hampir2 nak eksiden..berdecit tayar keta aku brek, siap berbuyi2 dan berasap lagi (habislah tayar keta aku kan)...giler betul, ada dua keta memotong betul2 kat selekoh...aku tgh laju sbb selekoh tu cam menuruni bukit sikit...giler hampir wa cakap lu...kiranya seb baik aku brek la...kalo tak, taktau la apa akan jadi...dapat 'engong'sebijik keta tu..kot yer pun nak cepat, jgn ar nyusahkan org...tu seb baik aku ni cekap gak nk brek, buatnya kalo aku tergamam dan tertekan pedal minyak...tak ke naya, sapa yang susah??? aku jugak la...korang aku malas la nk pikir...hish..sampai sekarang la aku rasa geram sangat kat keta tu...kalo aku dpt la, aku sekeh2 kepala dorang...cam mana leh dpt lesen, memotong area selekoh...tak sekolah ke hape???

sesampai di opis, tenet plak masih wat hal...yang si TM ni plak, boleh plak close report yang aku buat minggu lepas tanpa ada apa2 tindakan...even satu call tuk follow up pun takder..heran jugak aku, mood aku okey jer tadi..takder nak marah2 pun..agaknya sbb aku baru balik dr kampung...mood fresh lagi kot...kena la buat report baru (tp sampai ke saat ni diam jugak lagi nih)...dek kerana keboringan dan kepenatan yang masih tak hilang lagi, aku tertido di opis..siap terlentok di kerusi empuk tu...sampai aku tak perasan bos aku sampai...MALUUUUUU...siap bos aku cakap, dia nampak aku tido, dia masuk senyap2 taknak kaco aku...hahaha...malu..malu...malu wehhhhh...tp bos aku memang sporting giler la...dia suh aku balik rumah sambung tido...hahahahaha....


post signature





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

0 ulasan: