Entri berciri BAHAGIA

dari semalam aku berniat di dalam hati nak buat entri bercirikan bahagia hari ini...
almaklumlah, riang ria hati nak bercuti dan balik kampung...namun mood
bahagia spoiled jugak...dari petang semalam lagi tenet wat hal kat opis,
tak boleh nak online...dahla hampir sejam dok melayan operator TM tu...
satu2 dia cakap..masalah tak setel jugak...naik lenguh tangan aku pegang
gagang tepon tu...tp dek kerana aku tak nak marah-marah..aku buat-buat cool..
cakap dengan penuh sopan santun gadis melayu terakhir...si dia menjanjikan tindakan segera akan diambil untuk mengatasi masalah tersebut dan meminta aku bersabar...

DAN aku bersabar sehingga kini...walaupun pagi tadi naik lenguh mendail
mintak disambungkan ke bahagian teknikal TM, dari kul 8.30 pagi
sehinggalah ke 10.30 pagi, barulah talian di sana
tersambung...aku still bersabar...bla..bla, aku citer problem aku...bla..bla...
dia citer apa yang patut aku buat...bla..bla lagi..last2
dia cakap yang masalah aku masih dalam tindakan...harap bersabar...

TAPI SAMPAI BILA??? sampai aku balik dr kampung
la tu agaknya...dah kalo aku cuti, takder sapa nk follow up..kena tunggu
aku masuk opis semula la nampak gayanya tu...

TAPI tkper, aku masih dalam keadaan SABAR ni...inikan
entri bercirikan bahagia...bila dah berniat tu kena tunaikan...kalo
niat jer pun dah boleh dapat pahala even
tak buat, inikan pulak kalo buat..lagilah dapat pahala...tapi INGAT!!!
berniat untuk buat benda baik jer tau...kalo berniat
jahat, wallahuallam...kamu tunggu la perhitungan di sana nanti...

BALIK kampung...oh..oh....balik kampung...oh..oh...balik kampung...aku girang....wahhh..
betul2 bercirikan bahagia entri aku kali ni kan..siap nanyi2 lagi ha...korang
tak balik kampung ker wehh...rugi ooo tak balik...memangla bukan raya
kita...tapi aku nak tolong gak..tolong sambut bagi pihak
kaum lain...nak tolong memeriahkan suasana balik kampung macam time2 nak raya puasa...berduyun-duyun kereta di perjalanan...kan baik niat aku ni...
tolong memeriahkan...harus berterima kasih pada niat aku yang ikhlas ini tau....

OKEYLAH...sebelum aku melonjak kegirangan riang ria
leh balik kampung...sebelum ada orang yang jeles sebab dorang
takder kampung...sebelum ada yang iri sebab kena keja
time cuti ni dan takleh balik kampung...baik aku
undur diri...wahhh, satu lagi niat yang baik kan...
harap2 leh dapat banyak koleksi lah hari ini....



post signature



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

4 ulasan:

[yAN!e][pUTraJAya] berkata...

nak itut balik kamponggggggg...

(^_^)

♥Yanie Putrajaya♥
*********************************

norsaritanaini berkata...

yanie: hehe..jom..jom...

penyapubaru berkata...

dah ok dah ke tenet?

slamat balik kg berhati2 di jln raya

norsaritanaini berkata...

penyapubaru:: tenet kat opis tak ok lagi...hampeh jer TM, boleh plak dorang close report tanpa amik tindakan...