Kisah hari ini...

keja oh keja...
walaupun semangat nakgi keja hilang ntah ke mana, tp aku gagahkan jugak diri ke opis...actually, aku rasa cam tak berapa nk sihat..kepala berat semacam, sakit2 badan, rasa lemah sangat2...agaknya belum hilang lagi penat drive kot...ntahla, tp mmg siyes, takde mood langsung nak ke opis...dengan tenet problemnya lagi...melangut jer aku kat sana...dahla takder keja nak buat...nak tido, takut terkantoi lagi sekali...tp bos aku tak muncul pun hari ni..semalam kemain ckp ngn aku nak mai awal2 pagi...bestkan jd BOS...suka2 jati jer nak dtg opis ke tak...

kes tenet takleh nak access memang menambah ketiadaan mood aku...pepagi lagi aku dah kaco pekerja TM, lantak la kan...aku komplen pasal takder tindakan pun sejak semalam aku wat report...dia ckp amik masa 2 hari bekerja, dia suh aku bersabar...ok fine, aku sabar lagi...tp sampai kul 3 lebih, takder sapa jugak yg datang..maka lagi sekali aku call TM...kali ni aku memang dah tak boleh sabar...hilang dah sopan santun aku...sikit jer hilang...still ayu lagi..cuma dek kerana geram amat, konpemla frekuensi tu tertinggi sikit...boleh dok suh aku bersabar....sabar2 pun ada hadnya jugakkan...aku ungkitla pasal report yg aku buat dr minggu lepas lagi, tp dorang close cam tu jer...ini nak aku tunggu 2 hari bekerja lagi...tak adil la aku cakap...dah dia dengar gaya aku mcm nk ngamuk agaknya, maka dia ckp, dia akan arahkan technician tu buat hari ni jugak...kalo tak buat jugak, kul 5.30 dia suh aku call lagi...

kul 4.30 lebih2, muncul la technician TM kat opis...siap ckp ngn aku nape tak report awal2...dah lewat2 baru nak report...banyak cantik, aku plak yg kena...kebenaran harus ditegakkan...aku ckpla terus terang yg aku dah buat report 2 kali...dh call TM 5 kali, baru nk amik tindakan...terdiam pakcik tu...pastu boleh plak pakcik tu nak tangguh2 plak...esok nak repair...takmo la aku...nak suh aku tunggu lagi...terpaksa jadi budak degil td...lantakla dorang nak ckp apa..asyik aku jer nak kena sabar...tak patutla kan....

sakit kepala...
sakit kepala aku ni actually dari sabtu lepas lagi...aku rasa2 la kan sbb terlalu penat drive ngn tak cukup tido sangat kot...memang rasa berat yang amat lah sampaikan nak tunduk or nak paling kiri ke kanan pun susah...hari ni makin teruk rasanya...maybe ditambah ngn tekanan akibat geram kat TM kot...so dek kerana tak tertahan dah tadi, maka aku ke klinik...hensem tul doktor tu...hehe...tp aku tak ngorat dia pun...aku cuma mintak MC jer tuk esok...horrraayyyyyy, dapat MC...esok cuti...hahahahaha...tgh giler nak bercuti aku neh...

yang lawaknya pembantu klinik tu eja nama aku SARITANAH....hape punya orang lah...nama aku NORSARITANAINI boleh jadi SARITANAH...nak bercucuk tanam ke hapa men saritanah segala....ish...ish...takperlah, aku tak marahpun...rabun agaknya budak tu...tp tak heran pun, selalu sangat orang salah eja or sebut nama aku yang cun dan unik tu...jgn bakal husband aku tersasul masa nak akad nanti sudah...hafal betul2 yer wak...bakal abah mertua aku lancar jer sebut nama aku...salute ahhh....ngehngehngeh....


post signature





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

kepenatan...

kepenatan dek kerana drive seorang diri dari kelantan ke melaka...turun dari rumah kul 11 pagi lebih2...trafik tak jam, tp keta banyak la kat atas jalan...so aku takleh nak memecut sangat...terpaksa menjadi pemandu yang berhemah dan bersopan santun...dan disebabkan itu aku terasa amat penat...dengan mengantuknya (sungguh mengantuk bila terpaksa bawak bawah dari 80 km/j)...terpaksa la berhenti banyak tempat jugak...mulut pun tak berhenti bekerja demi untuk menghilangkan rasa kantuk aku (ntah dr mana datangnya teori yang mengatakan bahawa mengunyah boleh menghilangkan rasa mengantuk...tp ajaibnya, memang boleh membantu secara praktikalnya)...tp yang pastinya, co-driver aku plak yang terlebih makan, tak berhenti-henti aku tgk dia mengunyah...hahahaha...kalo lah dia leh drive sama, bleh gak gilir2...tapi apakan daya, dia cuma ada lesen motor jer...

kalo sebelum ni, boleh jer aku drive tanpa henti...dari melaka ke kelantan dan dari kelantan ke melaka...sorang2 drive tanpa henti..tp perjalanan lancar la..tkder nak terhegeh-hegeh..cepat jer sampai....8 jam lebih2 dah leh sampai...tp semalam hampir 10 jam baru aku sampai ke rumah...tu pun co-driver aku terpaksa bermalam di rumah aku jer...memang tak larat sgt2 dah nkpi hantar dia kat ayer keroh nun...pg td baru aku antar dia...

dan dek kerana penat, mula la penyakit tido aku dtg...susah nak lelapkan mata dan terjaga awal..kul 3 lebih aku dah jaga...sampai la ke hampir jam 4 lebih baru lelap semula...kul 6 aku dah jaga semula...bangun siap2 terus sebab nakgi hantar co-driver aku, mengantuk giler, tp terpaksa kutahan mata aku...ingat nak amik MC...tp hati tak kuat plak nak menipu (baiknya aku kan)...cun2 kul 8 pagi aku sampai di opis...

eh terlupa nk citer, masa on de way nak balik ke selandar, hampir2 nak eksiden..berdecit tayar keta aku brek, siap berbuyi2 dan berasap lagi (habislah tayar keta aku kan)...giler betul, ada dua keta memotong betul2 kat selekoh...aku tgh laju sbb selekoh tu cam menuruni bukit sikit...giler hampir wa cakap lu...kiranya seb baik aku brek la...kalo tak, taktau la apa akan jadi...dapat 'engong'sebijik keta tu..kot yer pun nak cepat, jgn ar nyusahkan org...tu seb baik aku ni cekap gak nk brek, buatnya kalo aku tergamam dan tertekan pedal minyak...tak ke naya, sapa yang susah??? aku jugak la...korang aku malas la nk pikir...hish..sampai sekarang la aku rasa geram sangat kat keta tu...kalo aku dpt la, aku sekeh2 kepala dorang...cam mana leh dpt lesen, memotong area selekoh...tak sekolah ke hape???

sesampai di opis, tenet plak masih wat hal...yang si TM ni plak, boleh plak close report yang aku buat minggu lepas tanpa ada apa2 tindakan...even satu call tuk follow up pun takder..heran jugak aku, mood aku okey jer tadi..takder nak marah2 pun..agaknya sbb aku baru balik dr kampung...mood fresh lagi kot...kena la buat report baru (tp sampai ke saat ni diam jugak lagi nih)...dek kerana keboringan dan kepenatan yang masih tak hilang lagi, aku tertido di opis..siap terlentok di kerusi empuk tu...sampai aku tak perasan bos aku sampai...MALUUUUUU...siap bos aku cakap, dia nampak aku tido, dia masuk senyap2 taknak kaco aku...hahaha...malu..malu...malu wehhhhh...tp bos aku memang sporting giler la...dia suh aku balik rumah sambung tido...hahahahaha....


post signature





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Entri berciri BAHAGIA

dari semalam aku berniat di dalam hati nak buat entri bercirikan bahagia hari ini...
almaklumlah, riang ria hati nak bercuti dan balik kampung...namun mood
bahagia spoiled jugak...dari petang semalam lagi tenet wat hal kat opis,
tak boleh nak online...dahla hampir sejam dok melayan operator TM tu...
satu2 dia cakap..masalah tak setel jugak...naik lenguh tangan aku pegang
gagang tepon tu...tp dek kerana aku tak nak marah-marah..aku buat-buat cool..
cakap dengan penuh sopan santun gadis melayu terakhir...si dia menjanjikan tindakan segera akan diambil untuk mengatasi masalah tersebut dan meminta aku bersabar...

DAN aku bersabar sehingga kini...walaupun pagi tadi naik lenguh mendail
mintak disambungkan ke bahagian teknikal TM, dari kul 8.30 pagi
sehinggalah ke 10.30 pagi, barulah talian di sana
tersambung...aku still bersabar...bla..bla, aku citer problem aku...bla..bla...
dia citer apa yang patut aku buat...bla..bla lagi..last2
dia cakap yang masalah aku masih dalam tindakan...harap bersabar...

TAPI SAMPAI BILA??? sampai aku balik dr kampung
la tu agaknya...dah kalo aku cuti, takder sapa nk follow up..kena tunggu
aku masuk opis semula la nampak gayanya tu...

TAPI tkper, aku masih dalam keadaan SABAR ni...inikan
entri bercirikan bahagia...bila dah berniat tu kena tunaikan...kalo
niat jer pun dah boleh dapat pahala even
tak buat, inikan pulak kalo buat..lagilah dapat pahala...tapi INGAT!!!
berniat untuk buat benda baik jer tau...kalo berniat
jahat, wallahuallam...kamu tunggu la perhitungan di sana nanti...

BALIK kampung...oh..oh....balik kampung...oh..oh...balik kampung...aku girang....wahhh..
betul2 bercirikan bahagia entri aku kali ni kan..siap nanyi2 lagi ha...korang
tak balik kampung ker wehh...rugi ooo tak balik...memangla bukan raya
kita...tapi aku nak tolong gak..tolong sambut bagi pihak
kaum lain...nak tolong memeriahkan suasana balik kampung macam time2 nak raya puasa...berduyun-duyun kereta di perjalanan...kan baik niat aku ni...
tolong memeriahkan...harus berterima kasih pada niat aku yang ikhlas ini tau....

OKEYLAH...sebelum aku melonjak kegirangan riang ria
leh balik kampung...sebelum ada orang yang jeles sebab dorang
takder kampung...sebelum ada yang iri sebab kena keja
time cuti ni dan takleh balik kampung...baik aku
undur diri...wahhh, satu lagi niat yang baik kan...
harap2 leh dapat banyak koleksi lah hari ini....



post signature



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

aku tidak marah lagi...

ya...aku sudah tidak marah...tidak marah macam petang semalam...aku cuba sedaya upaya untuk tidak marah pagi ini...aku cuba tenangkan diri setenang-tenangnya...walaupun sesampai di area opis...ada 2 buah lori kilang sebelah terparking di kedua -dua belah jalan dan yang sebuah tu melintang hampir separuh dari jalan...dan secara tak sengajanya telah menghalang laluan untuk kereta aku masuk ke tempat parking fabret...dan untuk tidak marah, aku terpaksa menghalakan kereta aku tawaf 2 lot kilang untuk sampai ke tempat parking fabret aku...aku sudah rugi beberapa mililiter petrol dan rugi beberapa minit...tapi aku tidak marah...aku tenang-tenang sahaja...

sebenarnya aku cuba untuk tidak marah...aku cuba untuk tenang...aku pun sangat hairan dengan diri aku ni...semalam dak yanie putrajaya tanya aku...berdasarkan entri aku, dia tanya sama ada aku ada masalah ker tak...kehairanan la aku...bila aku tengok semula tajuk2 entri aku dalam bulan januari...SAH...kebanyakannya macam menunjukkan aku BERMASALAH, EMO, BLUR...

walhal, aku sebenarnya tidak lah bermasalah pun, sikit2 tu ada lah...emo tu mungkin...blur pun ada...sebab banyak yang perlu aku fikirkan...ntahla...perubahan hormon kot...tp yer ke? ntah...tp itulah, aku terasa mcam nak MARAH jer...tp aku cepat COOL ok...setakat mengamuk dlm hati jer...tkder pun aku wat AMUKAN yang boleh membuatkan muka aku terpapar di dada2 akhbar utama atau mungkin dalam buletin utama...sekadar luahan di blog pun dah boleh menenangkan hati yang panas membara...terima kasih tak terhingga kepada kawan2 termasuk kengkawan blogger yang sudi memberi nasihat pasal kemarahan aku..walaupun nasihat2 korang ada yang tak boleh digunapakai, namun berjaya jugak menceriakan kembali suasana...terima kaseeehhhhh....


pssttt: sengaja aku guna font kaler biru untuk menunjukkan yang aku tengah COOL...ngeee....





post signature










  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

aku marah ni...

cuaca yang panas terik membahang menambahkan lagi bahang kepanasan dalam hati aku...tokey cina kilang depan kilang aku ni suka suki dia parking depan kilang aku...tempat fabret aku pulak tu...kurang asam...memangla tkder pun signboard tertulis tu parking aku, tapi dah hari2 dari pagi sampai ke petang kereta aku terpark kat situ, takkan taktau lagi...lagila pulak tu bukan kawasan kilang dia...kawasan kilang dia punya luas nak parking...yang dengki sangat ngan aku tu nape...sebelum ni takde pun nak terhegeh2 parking kat situ...tetiba plak ari ni ada...aku dah bagi jeling maut dah kat keta dia tadi...ko ingat ko merz, aku heran sangat la ek...boleh blahh la wehhh...selagi keta dia tak gerak dr tempat parking fabret aku, selagi tu sakit hati aku tak hilang...korang rasa okey tak kalo aku pi calarkan keta dia...hahahaha...mcm berani...tapi siyess, aku memang MARAH!!!

tgh dok panas2 pasal parking, masuk2 opis..tenet pulak buat hal...nak mendial entah baper puluh kali...yang opis aku ni plak guna dial up...sekali dtg hang dia...nak kena restart PC berkali-kali...naik penat tau dak...menyemput jer sepanjang masa tenet nih...eiiii..geram betul lah...memang sengaja nak naikkan darah aku...

Astaghfirullahalazim...kenapa aku jadi macam ni nih...marah betul ni...sungguh-sungguh marah...berbuku rasa dalam hati...

Astaghfirullahalazim...
Astaghfirullahalazim...
Astaghfirullahalazim...



post signature





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Award lagi...

anugerah ni zimah bg kepada pengunjung setia blog dia...so aku memang pengunjung setia, maka aku grabla award ni...aku memang tak malu...hahahahaha...

yang ni pun sama, macam kat atas...hahhahaha..


yang ni special sikit...sbb zimah siap mentioned nama aku kt atas sekali...thanks yer...


post signature



















  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

mari membuat research....



akhirnya ada jugak keja yang bos bagi kat aku...aku ditugaskan untuk melakukan kajian terbaru ke atas sweet corn sama ada corn on cob ataupun whole kernel corn...hahahaha...nama jer aku ni fud tek, tp taktau pun jagung batang tu mat saleh panggil corn on cob..n jagung yg biji2 tu dipanggil whole kernel corn...ish..ish..nampak sgt lemah daya penguasaan bahasa asing aku nih...haipppp, jgn gelakkan aku la..maluuuuu....

dr sabtu sampai ari ni asyik gugel pasal jagung la aku...mencari supplier, mintak quotation, cr kebaikan jagung tuk kesihatan dan lepas ni kena buat testing product n costing sekali...ha hamik ko...nak sangat keja kan...terus dapat banyak...tp yg geramnya, dah banyak aku contact supplier suh anta quotation harga dorang, even aku dh anta surat rasmi..tp still no response..nak menjual ke idok ni...ke belum musim jagung skang ni...tp aku dok nampak ada jer yg dok jual tepi2 jalan tu..kat pasar2 malam pun ada...korang (supplier-supplier tersebut) tau tak yang korang dah menyumbang kepada kelewatan aku menyiapkan keja aku ni? hadoiiii la, bos lak baru sabtu lepas bg tugas, minggu ni baru masuk 2 hari, dah dok tanya2...hari2 pulak tu tanya, sehari tu 2 kali lak...kalo korang jd aku, korang tensen tak...rasa macam ada jer aku nkgi ketuk pintu pejabat supplier2 ni...tgk dorang tgh wat apa..tgh tanam jagung gamaknya kot....


actually, bg sapa2 yang nak taula kan, jagung ni sangat baik utk kesihatan tau...kalo katala korang nk makan jagung2 hari2 pun lg baik...bleh ganti nasi la...bagus la kan tuk diet..sbb dia mmg byk fibre...pastu baik pulak utk sistem bowel (gugel sendiri bowel tu apa kalo taktau ek)...dn yg paling ptg bagus tuk kurangkan kolesterol...kiranya baik utk sistem kardiovaskular kamu2 la...termasuk aku jugak...tp yg salahnya cara kita consume jagung tu...kan biasanya jagung bakar ke, rebus ke, stim ke...mesti letak butter kan..ha itu memang tidak elok...sila jauhkan yer...mmg ler utk penambah kesedapan, tp tidak baik tuk kesihatan (hehehe...aku pun sama, suka jer kalo sapu butter banyak2..tk sedar diri tuh)


lagi satu, jagung kaya dengan folate atau dengan kata nama lainnya vitamin B lah..folate ni penting dlm membantu penjanaan sel baru..so sangat bagus untuk ibu2 yang bakal hamil atau semasa kehamilan...hmm..banyak la weh khasiat jagung2 nih..penat aku nk olah semua...just aku boleh simpulkan, makanlah jagung...dan rajin2 la tanam, mana tau korang leh jadi supplier kat company aku...lambat send quotation, aku ketuk kepala...eh silap aku ketuk pintu rumah kamu lah....













post signature















  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

semalam...

macam banyak jer aku nak citer pasal semalam ni...tapi macam blur macam mana nk interpretasikan apa yang ingin aku ceritakan...semenjak dua tiga menjak ni, aku asyik kematian idea dan kebuntuan kata jer bila menghadap blog...kalo tak hadap pulak, ada la dialog2 yang muncul lam kepala otak aku...pelik betul...tp aku try la jugak sikit2 citer pasal apa yang aku buat semalam...hehe...

1) marathon mewindow shopping
~ dek kerana boring agaknya, aku kluar dari rumah dari pukul 12.30 pm menuju ke Batu Berendam...merayau-rayau tanpa cari pasal di Giant...hanya sekadar cuci mata...yang paling best setiap ruang mcam dipenuhi dengan kaler pink dan merah...ceria je aku tengok...dan mak aihhh, ramai betul manusia...yg paling ramai yg tak bertudung n berseluar pendek (amoi2 dan apek2)...dorangkan nak raya nanti..shopping barang raya la tu...penyudahnya aku hanya meronda2 dlm tu..tk beli satu hape pun...pastu terus ke TESCO plak..pun senario yang sama dengan GIANT..nak cari parking pun susah...penuh manusia dlm tu...wallawehh, dorang dah dapat gaji ke, best jer menshopping...aku jer yang hanya mampu menwindow shopping...tapi ada gak dua tiga benda yg aku beli...dah puas melilau di TESCO, aku menghala ke JUSCO plak...pun sama, ramainya manusia...berasak2 kat dalam tu...tetiba aku plak yang terasa semangat nak raya...

2) HOP lepak2 minum petang bersama MYVIANS
~ dah selesai menwindow shopping, aku terus ke destinasi seterusnya iaitu Medan Selera Ayer Keroh utk berlepak-lepak bersama dgn geng2 myvians...takder apa2 aktiviti pun..just sembang2 kosong jer...HOP kali ni dimonopoli oleh geng2 laki la plak...disebabkan itu, aktiviti bergosip terpaksa dikurangkan...boringggg...kalo ajak pi men bowling pun best gak kan...

3) AJL 23
~ sapa yang tgk AJL semalam...aku tkderla nk tgk sgt pun..tp tertengok jugak...biasala kan, aku nk jugak jadi juri, even tak bertauliah...tp aku rasa tak lulus kot, sbb aku akan bg fullmark kt semua...bg aku sumer persembahan bagus2...nak2 plak aku boleh dengan syoknya tertido depan tv...haha...tp yg paling aku suka bila bebudak nanyi tu..ish..ish, power tuh suara dorang...memang berbakat..."bercita-cita nak jd penyanyi ke adik2 sekalian?"


4) kesalahan yang aku lakukan

  • memandu menentang arus...jalan sehala rupanya...terpaksa berhempas pulas menukar hala...malu seyyhhhh....
  • parking terlalu rapat...hampir2 nk bercium buntut myviku dengan buntut waja...seb baik owner dia tak pasan masa tu..dia dah pasan bila aku dh undur semula....aku dah say sorry pun...baik je uncle tu...
  • langgar lampu isyarat merah..siyessss aku tak pasan sejak bila de lampu isyarat kat situ...best siutt memecut...pasan2 dah kat tgh2...terus jerla, takkan nk berenti kat tengah2 tu...lagi la bahaya kan...siap kena hon...seb baik tkder kereta...sori2, betul2 tak perasan...

~END~

post signature





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

~***~ sPeEChlESs~***~



~***~ diharapkan jalan lurus terbentang di hadapan ~***~
~***~ moga segala yang dihajatkan dipermudahkan ~***~
~***~ harap tercapai segala cita dan impian ~***~
~***~ impian yang bermula dari angan-angan ~***~
~***~ bertahun-tahun menyulam angan-angan ~***~
~***~ lalu terhamparlah pelbagai impian ~***~
~***~ usaha tiada pernah putus ~***~
~***~ demi merealisasikan sebuah kenyataan ~***~
~***~ doa dan tawakal tiada pernah surut ~***~
~***~ diharapkan jalan lurus terbentang di hadapan ~***~

hahaha...amacam ayat2 aku kat atas tu...ada rupa puisi tak..sajak ke? pantun konpem la tak...ke de bunga2 jiwang gak...alaaaa....takkan tkder rupe langsung...tau ler aku tak berseni...hish...tkperlah, semangat takkan luntur...nanti cuba lagi...

actually dah taktau nak hapdet apa..still takde hal yang boleh diceriterakan...sementelah pulak kurangnya seni penglipur lara...kalaupun ada yang boleh diceritakan..tapiiiii, belum sampainya... biarlah rahsia...wah..wah...ala2 artis gituuuu...kehkehkeh...

aku bukan apa, tak suka nak heboh2 kalo sesuatu benda tu masih belum tau hujung pangkal kepastian...walaupun TV3 selalu jer ckp..."jom...jom...jom heboh..heboh"...sampai masanya nanti, akan kucanang ke serata alam...seantero dunia...kalo perlu aku buat press konperens lagi ha.ajak sumer wartawan dari pelbagai pihak..so, tkderla nak jeles kalo aku tak panggil kan..buat kat hotel bertaraf bintang tak terkira ke...ha baru vogue gitu kan...okey aku berangan jek...ngeeeee

Psssttt: tajuk kat atas mungkin tiada kena mengena dengan entri...taktau nk letak tajuk apa...ala lagipun, bukannya aku nak amik exam pun...apa ada hal kalo lari tajuk sekali pun...ngehngehngeh...

post signature










  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

feel lost n lonely...

...tiba-tiba hari ini...
...saat ini...
...aku rasa LOST...
...aku rasa LONELY...
...sunyi sangat2...
...sepi sangat2...
...wish someone can stay by my side right now...
...to share my feeling...
...KETENANGAN...
...mana dikau menghilang hah...


UPDATED ON 12.47 PM
...feel happy now...
...someone already stand up by my side...
...thanks a lot my dear...

post signature





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

dua kosong kosong sembilan

hmm..rasa-rasanya semangat aku dah nak hampir pulih dah ni..buktinya pepagi yang dingin, dan angin yang bertiup sepoi-sepoi bahasa pd kelajuan yang sederhana...aku dah tergerak hati nak menjot down something kat sini...harap2 kembali pulih sepenuhnya lah...almaklumlah, aku tak suka jenis buat sesuatu ibarat hangat2 tahi ayam...

dua kosong kosong sembilan atau bila diangkakan menjadi 2009...belum pun separuh bulan melangkah ke 2009, aku dah dihujani dengan hal-hal yang baik...hal-hal yang memang aku impikan selama ni...Alhamdulillah...syukur sangat2...setelah bertahun-tahun menunggu, akhirnya impian aku yang tertangguh sudah hampir tercapai sepenuhnya...even tak sepenuhnya lagi, tapi jalan ke arah itu sudah terbuka luas...Insy'Allah...

sesuai dengan tahun yang paling aku suka...thn 2009...thn yg byk melibatkan no 9...aku kan obses dengan angka 9...sebab tu lah aku suka sangat..even semua orang mengatakan thn 2009 adalah tahun yang paling sukar terutama sekali dr segi ekonomi..namun bg aku, tahun inilah tahun yang aku nanti-nantikan (siap aku dah buat reminder dlm hp tau sebelum ni tuk tarikh2 tertentu yg aku suka dalam tahun 2009 ni)...dan tidak sesangka-sangka, semua perkara yang aku harapkan menjadi realiti, hampir-hampir direalisasikan tidak lama lagi...ibarat kalo nak melangkah mendaki tangga, aku kini berada di separuh anak tangga tersebut lah...

namun, aku tidak boleh berseronok sakan, bersenang lenang dengan apa yang terhidang di depan mata, sebabnya kita belum tau apa yang akan datang di masa depan...mcm yang aku cakap tadilah, 2009 belum pun mencecah separuh bulan...so masih jauh untuk melangkah ke hadapan...tapi jauh di sudut hati kecilku (kecil ke ek? taknah lak ukur..hehe...), harap-harap semuanya akan menjadi baik...bukan untuk aku seorang...tapi jugak untuk semua orang...aminn

dek kerana aku hepi hari ni, dihidangkan plak lagu kat bawah ni tadi..terus aku jadi tersuka..siap gugel cr lirik...so aku kopi pes kat sini la...dan suka cita aku nak maklumkan bahawa lirik lagu ini tiada kena mengena dengan sesiapa yang masih hidup, mahupun yang tengah nazak, ataupun yang telah meninggal dunia...Innalillah..

Jason Mraz feat Colbie Caillat - Lucky Lyrics

Do you hear me,
I’m talking to you
Across the water across the deep blue ocean
Under the open sky, oh my, baby I’m trying
Boy I hear you in my dreams
I feel your whisper across the sea
I keep you with me in my heart
You make it easier when life gets hard

I’m lucky I’m in love with my best friend
Lucky to have been where I have been
Lucky to be coming home again
Ooohh ooooh oooh oooh ooh ooh ooh ooh

They don’t know how long it takes
Waiting for a love like this
Every time we say goodbye
I wish we had one more kiss
I’ll wait for you I promise you, I will

I’m lucky I’m in love with my best friend
Lucky to have been where I have been
Lucky to be coming home again
Lucky we’re in love every way
Lucky to have stayed where we have stayed
Lucky to be coming home someday

And so I’m sailing through the sea
To an island where we’ll meet
You’ll hear the music fill the air
I’ll put a flower in your hair
though the breezes through trees
Move so pretty you’re all I see
As the world keeps spinning round
You hold me right here right now

I’m lucky I’m in love with my best friend
Lucky to have been where I have been
Lucky to be coming home again
I’m lucky we’re in love every way
Lucky to have stayed where we have stayed
Lucky to be coming home someday

Ooohh ooooh oooh oooh ooh ooh ooh ooh
Ooooh ooooh oooh oooh ooh ooh ooh ooh


post signature





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

pengubat kebuhsanan...

dah dek kerana aku tkder idea nk hapdet, korang layan benda alah ni lah...

Name: Ah Beng

Age: Still young

Sex:Never. Still under age

Religion: I only have experience praying my cat who dead 2 years before

Race: I love to race, how you know?

Nationality: I don't like National, I prefer Sanyo

IC Number: 6735

Telephone number: House no telephone

Hand phone number: 3310

Address: Penang Jelutong

City: Nor Haliza?

Postcode: I no post anything

State: In my family, I am 2nd

Country: Canada vely nice to go one

Marriage status: Secret

Email Address: Hotmail

Education Background: My teacher said not bad

Working experience: Last time got sell pirated VCD

Father's name: Papa

Father's IC: Ask him lor...

Mother's name: Mama

Mother's IC: Ask her lor...

Current Salary: Depends on my daddy mood

Expected Salary:As much as you can pay

When can start work: Depends on my mood

Highest qualification: Ya, very high

Grade: Ya, very high

College/University: College

Signature: Can I use chop?


tergelak aku baca..anak sapa la ah beng ni...

post signature





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

semangat yang hilang

wah..wah..wahhh..tajuk cam gempak sangatkan...hahaha...
actually semangat aku memang dah hilang...
tah ke mana pegi...
tak daya nak mencari...
kena gi wat report polis la kot...
suh dorang tolong carikan...
eh betul lah kan..
benda yang hilang mestila kena cari...
hahaha..

ha kan aku dah kata...
semangat aku yg hilang buat aku jd cam ni...
merapu merapan jadinya...

ini takde lainnya melainkan semangat tuk berblog...
tiap kali masuk ke blog aku...
aku jd blur taktau nk hapdet apa...
taktau dah nak tulis apa...
takder idea nak buat entry..

aku tau tkder kesan apa2 pun kat sapa2 pun..
even aku tak hapdet blog nih...
even blog aku penuh bersawang...
even spiderman pun leh wat sarang...
sob..sob..sob...

anyway takper, aku berblog bukan tuk cr peminat...ahaksss...
aku berblog sekadar suka2...
sekadar ingin berkongsi cerita..
sekadar ingin berkongsi idea...
sekadar ingin berkongsi pengalaman...
dengan orang yang sudi..
pada yang tak sudi, it's ok...
aku bukan siapa-siapa...

post signature





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

mood down...

mood aku down betul petang td...down yang amat...aku tak suka de perasaan cam ni...bila mood aku down...mula la tak senang hati nak buat apa2 pun...padahal dah elok janji ngn member nak kuar temankan dia sempena befday dia hari ini...last2 aku cancelkan...emosi aku tak berapa nak stabil..bimbang akan merosakkan mood orang lain pula...

kepada orang yang bertanggungjawab mendownkan mood aku ptg td...sesungguhnya, aku taktau apa niat dia yang sebenarnya...mungkin dia berniat baik...tapi aku betul2 tidak boleh terima cara dia...maaf, sungguh tidak boleh terima...harap maklum yer...


post signature





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Batik Sutera Kelantan

Koleksi Batik sutera asli dari Kelantan
Corak yang terbaru, lebih kepada abstrak
Harga: RM280 sepasang
Kos penghantaran percuma
Ukuran: 4 meter






ha..korang mesti terkejut, sejak bila pulak blog aku jadi tempat pengiklanan ni kan...
actually, ni bukan iklan orang lain..iklan aku sendiri jugak...demi untuk merealisasikan azam aku tuk tahun ni, makanya dengan ini aku memulakan bisness kecil-kecilan aku untuk menampung perbelanjaan di masa akan datang...
korang tengok2 la mana yang berkenan di hati...kot2 la ada...beli la...aku jual lagi murah banding dengan yang dijual di luar...ni corak terbaru, konpem takkan ada corak yang sama mcam orang lain...
ada lagi produk lain..kalo korang rajin pegi ler ke http://batikbawalkelantan.blogspot.com
kat sana de info lanjut..meh ar window shopping dulu....

post signature






  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

TUDUNG BAWAL

Nama: Sulam Batu
Kod: SB1
Warna: Kuning terang
Harga: RM45.00
Nama: Air mata maria
Kod: AMM1
Warna: Pink cerah
Harga: RM40.00
Nama: Air mata maria
Kod: AMM2
Warna: Dark Olive Green
Harga: RM40.00

Nama: Keretapi
Kod: K3
Warna: Krim
Harga: RM40

Nama: Keretapi
Kod: K2
Warna: Putih
Harga: RM40

Nama: Keretapi
Kod: K1
Warna: Biru cerah
Harga: RM40

Nama: Smokin
Kod: S2

Warna: Kelabu

Harga: RM50

post signature

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

dilanda sindrom MALAS...

hari ini, jam ini, minit ini, saat ini...aku dilanda sindrom MALAS...

  1. malas utk hapdet blog aku...tp still rajin baca blog orang..so korang jgn malas2 hapdet yer..aku ketagih korang nyer entri...
  2. malas utk posting dalam Forum yg aku selalu lepak...tp elok jugak tuh..nanti ada plak yg kata aku giler posting...hari2 nama aku jer yg naik reply posting...padahal niat aku baik, nak meriahkan suasana..nak ceriakan suasana...tak best ar sunyi sepi kan...
  3. malas utk cek email...kdg sampai 100 unread inbox..tp cam biasa la, banyak sgt junk email...sumer pakat nak bg duit loteri kat aku...dah aku kata taknak, degil jugak...dok anta jugak u won tu lah u won ni lah...bertuah sgtla nama aku tuh ari2 dpt cabutan bertuah...
  4. malas utk bertestimonial di frenster member2...sebab aku taknak kaco ketenteraman awam...hahaha...
  5. udoh2 la wat list..kan aku MALAS nih...

ok ler, sampai sini jerla..betul2 malas nih weh...

post signature





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

popia oh popia...

tatkala terkena pelbagai penyakit ni, sepatutnya mestila kurang berselera nak makan kan...tp aku ni lain dari yang lain..time sakit2 ni la, mcm2 terlintas di fikiran aku..nak makan tu la..nak makan ni la...pantang ada org sebut pasal makanan, aku rasa mcm sedap jer...

petang td aku tingin sgt nak makan karipap atau popia...siap dua jenis sekaligus tu...ari tu tingin nak makan donut...tp tak kesampaian lagi...yg susahnya aku ni ngidam (aku tak pegnen okey) yang aku masak sendiri...taknak yang orang lain buat...taknak yang beli kat kedai...so terpaksa la buat jugak...

aku ni bukan rajin sangat pun nk masak2 ni korang...makan aku rajin la...tp dek kerana nak makan n puaskan selera sendiri jugak...maka aku pun merajinkan la diri aku ni menggodek cm mana nk buat karipap n popia..see, kan aku dh ckp..aku bukan pandai masak pun..tiap kali nak masak, mesti gugel resipi dulu...haha.. dh jumpa kedua-dua resipi tu, tp bila aku wat undian selera aku, vote tertinggi adalah popia, so buat popia dulu la....

tanpa melengah-lengahkan masa yang ada, aku ke kedai depan nk beli bahan2 tuk buat popia...resipi yg aku cr td sebagai asas bantuan je..kat kedai aku decide sendiri nak letak apa...senang jer pun...dan aku suka nk share ngn korang sbb ianya simple...so korang senang la kalo nk buat..

bahan2 tuk kulit: kulit popia..leh jer wat sendiri..tp aku malas
bahan2 tuk inti : karet (potong panjang2), togeh, timun (potong panjang2), daging yg dipotong kecik2 cam daging cincang tu, bwg merah n bwg putih, gula n garam...
bahan2 tuk sos : cili merah, udang kering, bwg putih, air asam jawa, gula n garam
cara2 masak inti: tumis bwg, masuk daging, kaco sampai masak, masuk karet n togeh..agak2 dah separuh masak sayur2 tu, angkat la...timun tu korang masuk mentah2...pastu isi la dlm kulit popia tu...gam dengan tepung gandum yg dicampur air...
cara2 masak sos: blend je cili merah, udang n bwg putih...pastu campur air asam jawa n masak sehingga masak...tambah la gula n garam secukup rasa..tambah sos cili sikit...dah siap..

pastu apa lagi ditunggu...makan ler..panas2 lagi best...

simple tak korang? senang sgt2..dah jgn malas2 lagi..len kali but sendiri je kalo nk makan...lg puas hati..gaya ckp mcm bleh tutup kedai jual popia nih...haha...

post signature





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

batuk, sakit tekak, selesema, sakit kepala, sesak nafas...

tu dia..lengkap satu pakej report kesihatan aku tuk hari ini...ish..ish...actually dr semalam lagi dok rasa segala mcm tu..ingatkan dah boleh lega hari ni...tp tak jugak...tak selesa betul rasanya...dh banyak dah minum air...yg paling aku tak tahan ni kalo batuk..takt melarat jer...kalo ikut rekod2 lepas, kalo batuk jer, mesti melarat2..kdg tu sampai sebulan lebih...dekat 3 bulan pun ada rasanya (masa aku kat penang dulu)...betull korang..sikit pun aku tak tipu...ubat batuk mcm2 jenis la, fisherman friends la..strepsil la...gula2 hacks la..sumer aku taram..kunun nk suh cepat baik...tp berlarutan gak..last2 buat taktau..lama2 ilang sendiri...


mak aku cakap, aku terkena sindrom batuk 3 bulan...batuk tu cukup2 3 bulan dia berenti la...aku taktau la sejauh mana kesahihan fakta mak aku tuh..tp mak aku cakap, fakta tu diperturunkan oleh orang tua-tua dolu2...betul atau tidak, wallahuallam...

aku mmg alergic la kalo kena batuk nih..sbb takut jadi lama mcm lepas2...ubat batuk tu aku tak suka sgt..yerla lalok semacam jer kalo minum....mesti nk tido jer...lemah satu badan..haha...tp skang ni batuk2 sampai sakit esofagus n trakea aku...tp taknak cr ubat batuk lagi..ingat nk bertahan dulu...kot2 esok boleh baik..hehe....



post signature










  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Entry pertama 2009

actually tkde idea nak hapdet blog hari ni...cam blurrr jer...nak kata tak cukup tido, dah qadak dah ptg td...tapi dek kerana nak RASMI kan hari pertama 2009 ni, maka dengan ini aku meroyan la jugak kat sini...

hari ni cuti...tp tkder aktiviti pun...dah mlm td gi Putrajaya, gathering ngn bebudak myvians (nanti aku citer pasni, lom ada mood lagi nih)..sampai umah cun2 kul 3 pagi...whooaaa, berani betul aku...uikss, jgn ckp kat mak aku tau, nanti dia risau...ala aku pegi pun bukannya bersuka ria tahap tak hengat dunia...pegi jumpa2 dorang, sembang2, pastu makan2, pastu balik ler...

hari ni cuma gi pasar beli barang2 dapur nak masak...pastu gi kilang jap bwk supplier tgk tapak tuk cleaning nanti...pastu balik umah, masak tuk lunch, pastu ngadap tenet jap...pastu tertido...nikmatnya...

boring gak dok umah jer...tp nk jenjalan pun tkder mood gak kalo sensorang...seb baikla de tenet ni peneman setia aku...dah aku byr bil, harusla temani aku sepanjang masa kan...gaya cakap macam diktator plak...haha...

actually ada benda yang aku tak puas hati ni...tp aku taktau nk wat cam mana...nak luah takut perasaan org tergores...dok simpan, aku gak yg merana sakit hati...serba tak kena jadinya...kalo tanya korang, mesti korang suh aku cakapkan...tp tula, aku tak sampai hati nih...suka sangat beralah aku nih...tp jiwa sakit...tulunnnnn...


post signature





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments