opis dan aku...

sudah 2 hari setengah aku bergelap dan berpanas kat opis ni..siap plak tambah bau-bauan toilet sebagai pelengkap pakej...tensen!!! tp idokla aku tensen mana pun sebab aku cuba manipulasi emosi tensen kepada boleh dok relaks2 tanpa ada yang boleh melihat apa yang aku buat kat dalam bilik nih..."ko nak joget ker, nak golek ke, nak tido ke...hah suka hati...buat jer...anggap jer, ni opis ko yang punya"..haha...tp tkder pun aku buat semua tu...even nak lelapkan mata barang seminit dua pun aku tak boleh...susah betul mata aku nak lelap walhal ngantuk mcm tak cukup tanah aku menguap....eh apsal lak tak cukup tanah, tak cukup oksigen la nor...yapedaa...

keadaan ni dialami bila mana tetiba jer di suatu petang yang hening, tup..komputer n ekon serta segala jenis sambungan elektrik kat bilik ni terputus tanpa diketahui apa punca sebenar...dah puas aku membelek kotak ELCB kalo2 ada yang trip...satu bangunan aku jajah, ala-ala macam electrician walhal taktau satu benda pun, tu pun berani tgk dr jauh je, nak sentuh itu ini, mana aku berani..kang tak pasal keras kejung kat situ kena electric shock...dahla lom kawin lagi ni, banyak lg impian lom tercapai...tak ke naya jer kan...nauzubillah...

hasil tinjauan aku mendapati tah apa puncanya, aku pun taktau...dah call electrician kat shah alam nun, dikobarkan esok baru nak datang...jawabnya kena tunggu lagi la aku...seb baik la aku ni kira panjang akal la jugakkan...mengMcGyverkan diri menyambung extension dr bilik sebelah...tu ler, aku mushkil gak..apsal bilik sebelah ada, bilik aku jer yang tkder...ni sapa yang jadah nak mensabotaj aku nih...kalo dpt, siap la korang...haha...

dah sambung2 tu, dapatla aku onkan komputer aku n mengonlinekan diri di opis ni..kalo tak boleh jugak, mau mati kebosanan la aku kat sini...berselirat wayar letrik yang bersambung-sambung aku buat, lantakla...malas aku nk kemaskinikan sbb sekejap jer ni sementelah nak tunggu electrician tu dtg betulkan...siap men lompat2 tali kalo nak kuar bilik...ngn bos2 aku pun aku men lawan lompat wayar letrik...rasain lo...tak urgent konon..ha padan muka...mentang2 la dia tau aku takder buat apa kat sini...jgn ar jeles, kan dah nyusahkan diri sendiri...seb baik aku ni bergeliga kepala otak...hahahaha

pastu utk mengelakkan rasa panas dunia ni...aku pasang blower yang besar dabak tuh...tp tkleh tala kat aku pun, kalo tidak ngn aku2 sekali leh terbang, laju tu even pasang yang paling minimum...aku tala kat lain, asal kena sipi2 udohla....hilang gakla bau-bauan toilet yang memang aku tak tahan sgt2 tuh....alkisahnya pulok bilik berjiran sebelah menyebelah jer ngn toilet..nak pindahkan bilik ni dah tak boleh dah...haru kan...actually toilet tu bersih jer, tkder pun harta karun dlm tu...cumanya tktau nape leh bau busuk...bau dr tangki kot...kalo pasang ekon, tkderla bau dia....padahal ari2 aku dok sedut...cheeettttt...uweekkkkk....

harapan aku agar tak lama la aku berkeadaan zaman batu cenggini...sakit mata dehhh ngadap komputer lam gelap...uwaaaaa...kalo aku rabun, sapa yang nak tanggung? bos aku? takder maknanya...kedekut tuh...hp opis yang aku pakai tu...ala yg nokia model 1600 tu la...skang tgh ting tong bateri dia, asyik kong jer...kalo aku la jd bos kan, aku pi beli hp lain sebagai ganti kan...tkyah la yg canggih manggih tu, just yg murah2 pun ok le kan...ni tak, dia nakpi beli bateri ganti...adoiiiyyaaaaiii..

malang betul la nasib aku kat sini...bos lama dulu tak kedekut tp garang ya ampunnn...yang sekarang ni pulak...baik ya amat tp kedekut..semua nak berkira....mcm2 benda dia berkira ngn aku...tak bg buat urusan luar sbb takut aku claim mileage...ok lg yg tu...yg paling aku terkesima td, ada ke patut dia suh aku cuci satu kilang ni...punya la luas, sorang2 aku nk cuci..cuba korang bayangkan...nk cuci lantai tu aku tak heran lagi...ini yang nak cuci termasuk semua peralatan2 n mesin2 yang ada dalam ni...mesin tu pulak, masuk org 10 orang pun muat tau (yg slim2 ajer ok)...tinggi toksah ckp la...aku ni bkn cukup meter sgtkan...agak2 la kan...pompuan lak tu, takkan nk suh aku panjat memanjat plak...buat nyer aku jatuh, sapa nak tanggung?? insurans tak amik lg nih...

kadang sedih plak aku pikir nasib aku kat sini...dr dulu sampai sekarang, orang suh aku buat keja yang langsung tak kena ngn bidang aku, bukan aku nak memilih...tp tahla..mcm2 aku buat dulu...sampaikan cuci toilet pun aku buat...ngangkat barang berat2 toksah cerita la...tula kot agaknya aku selalu sakit pinggang kebelakangan ni...tp nak cr keja lain, takder yang dapat...tkmola citer...sebak terasa di jiwa pulak rasanya mengenang nasib yang dolu-dolu...


pssttt: apa kehei panjang bebenor pulak entry nih...sikit jer nk citer td, tetiba jd panjang plak..hahaha...layannnn jerla...tajuk kat atas tu aku men hentam jer..sbb citer campur aduk...dah macam rojak mamak pulak...hehe...







post signature





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

0 ulasan: