MYVIANS: makan ikan bakar n bermain bowling

alkisahnya mlm ahad lepas, aku bersama dengan geng2 myvians dr melaka dan sentral meluangkan masa terbuang kami di Medan Selera Ikan Bakar Alai dan bermain bowling di Mahkota Parade...kami berkumpul seawal jam 6.30 petang dan bersolat maghrib di Masjid Al-Azim (poyer, poyer jugak, solat jgn lupa..amik berkat...hehe)...sampai kat medan selera lebih kurang kul 8.30 malam...tempat tu dah penuh dah..seb baik ada parking..masa ni la terjadinya beberapa perkara lucu...bila dh parking keta, pakcik tokey kedai tu tk bg kami makan kat lain, kena makan kat kedai dia jugak sbb dh parking keta kt situ..maka kami pun beralah la sbb keta pun dah baper buah...konpemla tkder parking dah kat tempat yg kami nkgi makan tu..sebelah menyebelah jer pun...dah masuk dalam kedai tu plak, tkder tempat nk duduk plak sbb ramai sgt org...yang kami ni plak seramai 17 org...takkan nk duduk asing2 yer tak..tak best ar kan...setelah tercangak-cangak menanti tempat kosong, akhirnya dapat jugak tempat...tu pun kena campur tangan pilih meja...nak harapkan dorang, tak terlayan...ramai sgt pengunjung...

waktu ni tengah lepak2 tunggu order...


actually dorang ni tgh lapar giler, namun kontrol macho sempat tu berpis-pis...


masing2 tgh menjamu selera...nikmat tak terkata...


hasilnya..tinggal la sampah sarap jer...

kat parking lot sebelum gerak ke Mahkota Parade...


selepas makan2, kami bergerak ke Mahkota Parade untuk meneruskan agenda seperti yang telah dirancang sebelum ini iaitu bermain bowling...siap amik 2 game tuh...tp sedikit hampa sbb permainan tak memberangsangkan...asyik tersasar ke longkang jer...tak puas hati nih...nk kena gi men lagi...yang bestnyer dorang ni havoc giler...gelak sakan tak hengat dunia...sampaikan aku hampir hilang suara tergelak sama..last2 kepenatan yang amat...tu la kot men asyik masuk longkang...hahaha...alasan!!!!

dah sampai kat mahkota parade, sebelum men bowling..posing dulu..mamat2 ni sumer kontrol hensem la kunun....
wahhhh..aksiku bermain bowling...ada can tak nk kalahkan shalin zulkifli?kahkahkahkah

posing depan Ampang Super Bowl, Mahkota Parade setelah selesai bermain...

macam2 gaya la dorang ni...heran aku tengok...kalo boleh nk tido terus agaknya...
dah sudah men bowling, geng2 dr sentral ni tak puas lagi nak bermesra-mesraan dengan kami..haipppp, bukan mesra yg melampaui batas ok..kami still menjaga batas2 pergaulan kami..lgpun just tuk suka2..bukan ada apa2 pun...so kami berputusan untuk singgah minum2 di Hang Tuah Mall....minum2 dan borak sampaikan dah ada yang tersasul-sasul akibat mengantuk...even yg si lelaki sumer nyer order kopi jantan..kunun nk hilangkan ngantuk la tuh..poyo la korang...ngan aku2 sekali ane tu kasi kopi jantan walhal aku order teh tarik...minatk air suam, ane kasi ais kosong...sapa yg ngantuk nih, ane ke korang??? hahahahaha....

singgah minum2 kat Hang Tuah Mall...pakat order kopi jantan nak hilangkan ngantuk...hahaha...

minum...minum korang...penatkan men bowling td...

gambar ni wajib aku letak sbb nak kasi osmet aku jeles...no gosipping ok..aku ngn si nuk ni tkder apa2 pun...just friends...ahaksss...
wahhhhh...sungguh seronok wooo lepak2 mcm ni...lain kali kita lepak lagi ok...



post signature




















































  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

2 ulasan:

KaSiH berkata...

wei lenkali nk pegi ajak aku sama weiii...papehal pun kim salam kat nuk ek..sbb aku nampak dia sgt ensem *lari nyuruk bwh jembatan

norsaritanaini berkata...

ko betul2 ke nak ikut kasih..aku tkder hal sapa2 nk join pun, memang aku alu-alukan...

nuk ensem ek...nanti aku sampaikan salam ko kat dia ek...hehe...

***malu2 kunun...