Entri terakhir 2008

pejam celik...pejam celik...wahhh tinggal beberapa jam lagi nak melangkah ke 2009...seb baik lepas pejam celik semula..buatnyer pejam tak celik2...tak ke naya tuh...hehe...apa2 pun kita harus mengingati mati kan...hidup cuma menumpang jer kat sini...dunia hanya pinjaman semata-mata...kalian jgn lupa tuh, aku juga harap tak lupa...sama2 mengingatkan....

Dalam satu wasiat Nabi Muhammad s.a.w. kepada Ibnu Umar (Abdullah) r.a. berbunyi: “Anggaplah dirimu di dunia ini sebagai seorang musafir atau pun sebagai pengembara.”

Ibnu Umar pernah berkata:
Jika anda masih hidup pada waktu pagi, jangan tunggu hingga ke petang dan jika anda masih hidup pada waktu petang, jangan tunggu hinga ke pagi, sediakan dirimu pada masa hidup untuk bekalan waktu mati, dan pada masa sihat untuk bekalan waktu sakit.

tu aku petik dari web kat gugel..sengaje aku tempelkan kat sini tuk sama2 kita hayati...sedar tak sedar, masa memang pantas sgt berlalu...kadang rasa tak terkejar...hehe...tp tulah lumrah hidupkan...sentiasa tak cukup dengan apa yang ada...bila aku nk insaf bebetul nih...tp Alhamdulillah, aku tak buat jahat tau...aku tak mencuri, aku tak hisap dadah, aku tak bunuh binatang, inikan pula orang...Nauzubillah...mintak dijauhkan dr segala yang buruk2 tuh...moge sentiasa dilimpahi cahaya hidayah dr ILAHI...

beberapa detik lagi, mentari pagi 2009 akan menjengah alam...diharapkan tahun ni tahun yang bermakna bagi aku...taktau nape, aku suka sangat 2009...banyak yang aku rancangkan tuk thn 2009 ni...hasrat di hati, moge yang dihajati semuanya tercapai...aku nak cuba senaraikan apa yang aku hajati...
  1. aku nak tambahkan amal ~ "amal ma'ruf nahi mungkar"
  2. nak simpan duit banyak2 nak bawak mak abah aku pi haji...tkpun hantar dorang pi dulu...
  3. aku nak kahwin ~ memang dah lama aku niat nak kawin thn 2009, kalo boleh bulan 9 n haribulan 9, akad nikah jam 9 malam...haha...aku tak tiru artis ok...tu mmg dah lama aku hajati...artis yang tiru aku...hahahaha....
  4. aku harapkan semua yang berkaitan dgn pembelajaran aku berakhir di tahun 2009 iaitu siap terima segulung ijazah...bangga siutttt...hahaha...
  5. aku nak dapatkan keja yang betul2 sesuai dengan apa yang aku belajar selama ni...keja bagus, gaji lumayan...bleh bantu mak abah kat kampung...
  6. aku nak buat bisness...bisness yang menguntungkan...aku taknak jadi kaya, tapi aku nak hidup selesa...hehe...
  7. aku nak siyess dalam menjalani kehidupan ~ bukan la bermakna selama ni aku main2 sampai tkder tujuan arah hidup...ada byk perancangan...tp byk yg lom terlaksana...maybe silap aku juga sbb tak serius sgt...pikir nak enjoy jer..hehe...

dah senaraikan mcm banyak pulak yang aku nak buat...masih berselirat dlm kepala otak aku nih...tkmolah senaraikan semua...nanti korang kata aku tamak plak...biar aku dengan ALLAH jer yang tau...hehe...

so, cehh speaking london la la pulak...kehkehkeh...sempena entri terakhir di 2008 ni, maka dengan ini secara rasminya aku mengucapkan

SELAMAT TINGGAL 2008 DAN SELAMAT DATANG 2009...

kepada yang sudi menjengah blog aku yang memang tak seberapa nih...aku ucapkan SELAMAT MENYAMBUT TAHUN BARU 2009 kat korang sumer k...aku terasa mcm nak bagi hadiah jer kat korang semua...tp dgn syarat la...mana de benda free kan kat dunia nih...apa2 pun mesti ada terma dan syarat2 yang perlu dipatuhi...syarat2 aku tak susah mana pun..ada 2 jer

pertama ~ korang kena tuntut hadiah tu face to face ngn aku 9 minit selepas entri nih diterbitkan

kedua ~ korang kena bg cogan kata tak lebih dr 9 perkataan yang menunjukkan kenapa aku perlu bg korang hadiah tu...
ketiga ~ hanya 9 orang yang bertuah sahaja yang dpt miliki hadiah tersebut...
ha apa lagi yang korang tunggu...cepat..cepat...sebelum terlambat...hehe....


post signature






  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

4 ulasan:

Zimah's Depart berkata...

hadiah ek? mlm kang zimah mtk..bleh? hehe..jmpe di HOP Putrajaya ek..

norsaritanaini berkata...

zimah ~ haha...zimah tak cukup syarat...mana leh mtk hadiah...hahaha...

ok jumpa malam nanti yer...

~SeCreto~ berkata...

kak..jum webcam..dah leh face to face dah tu ngn akak..nak mintak adiah ni..hahahahaha...

norsaritanaini berkata...

secreto:akak mana de webcam...kalo yer pun, cm mana ngn syarat2 yg lain...haha...

kejam sungguh aku nih!!!