balik kampung daaa....

tatkala entri ni diterbitkan, aku mungkin sedang tengah enak bersarapan bersama-sama dengan family aku kat kampung...makan nasi kerabu bungkus plus teh o panas (sbb mak aku suka teh o panas, so pagi2 dia akan buat teh o pans, tp kalo ada permintaan nescaffe, dia buat la sbb abah n aku hantu nescaffe)...kalo kat kelantan, sudah menjadi perkara biasa kalo brekfas makan berat pagi2, biasanya nasi lemak, nasi kerabu, nasi berlauk dan ada gakla kadang2 bihun or mee goreng or kuih muih...ada certain2 tempat tu bekfas ngn laksa n laksam pun ada...pendek kata pagi2 tu banyakla kedai or gerai2 yang menjual semua kat atas tu...sediakan duit jer, harus boleh dapat apa yang korang nak makan...tp bagi aku, pilihan pertama semestinya nasi kerabu berlaukkan ayam bakar...kecik2 dulu harga dia "samah" je..hehe...50 sen la...pas tu naik RM1.00...tp sekarang dah mencecah RM1.50 sebungkus...dah mahal dah dek kerana kenaikan harga barang...

aku bercuti bukan sebab nak sambut krismas, jangan salah faham pulak...hehe...dah kebetulan cuti krismas n cuti awal Muharram, so aku amikla cuti kat tengah2 tu...dapatla 5 hari cuti, lehla dok lama sikit kat kampung ni...tenang-tenangkan fikiran, segarkan semula minda yang dah terisi dengan pelbagai input sama ada berguna atau tidak...hehe...kalo ikutkan hati ni nak jer sambung terus sampai new year...hahahahaha..mau ngamuk sakan bos-bos aku nanti...

cuti lama pun bukannya ada program apa2...kebanyakan waktu dihabiskan kat rumah jer...takgi mana2 pun...tolong mak abah aku...masak2 ke..kemas umah ke...'bertekak' ngn anak2 buah aku ke...tido ke...tu jerla yang aku buat...kalo gi picnic pun best gak kan korang...dah lama tkgi picnic satu family...hmm...boleh diusulkan ni...

oklah, nak bercuti pun sempat lagi meroyan kat blog nih...hehe...konon sebagai pelepas rindu pada yang selalu menjengah blog aku la ni sementara ketiadaan aku ni (perahsantan jer lebih)...kalo ada yang rindu-rinduan kat aku tuh, sila simpan sehingga kita ketemu lagi ya..aku pun rindu banget kat blog n korang2 semua (tak abih2 ayat perasan...macamla ada yang rindu)...anyway, doakan perjalanan aku dipermudahkan n selamat tiba ke destinasi dengan selamat...jumpa lg nanti...

post signature





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

4 ulasan:

Shifu67 berkata...

selamat balik kampunggg.... cuti merry krismas...... makan biskut merry laaa. Emmmmm... dah lama tak makan nasi kerabu Yati. Tapi klau pagi makan nasi kerabu kat bukit cina or nilam puri sedap gak kot!

norsaritanaini berkata...

dah selamat dah pun..kembali berkerja dah ari ni...hehe...best leh makan nasi kerabu tp malangnya terkena food poisoning plak..3 hari tak berenti2 ulang alik pi toilet...kena inject baru ok..huhuhu...

StingRay berkata...

mcm biasa...ko kat kuat perasan... ha ha ha...

norsaritanaini berkata...

Stingray: tkperla, janji aku tak susahkan org..haha...