tah pape la...

ahad, cuti di hujung minggu, boring giler aku..taktau nak buat apa...dr pagi time bangun tido, dah terasa giler keboringan...osmet ajak aku gi bekfas kat luar...so keluarla gi makan roti canai telur...balik umah, men game kat komputer sat, dah lama tak men game tu, tp disebabkan keboringan yang amat, aku pun men jerla game tuh...dok jap pastu, dapat call dr en. jus, nak suh gi tampal sticker...hmm, aku apa lagi, dah mmg time tu boring pun kan..terus jer setuju...mandi2 terus pegi kilang dia, tampal sticker sampai pukul 3 petang...balik umah terasa mengantuk dan lapar..isi perut dengan spagetti yang aku masak sendiri...hehe..pastu baring2 sampai tertido...kul 6 petang, aku ajak osmet aku keluar makan dan tengok wayang...hmm...mengikut perancangan nak tengok Eye Edge...tup2 pegi tengok tiket, dah tkder dah tayangan Eye Edge tu...sedih giler time tuh...hampir2 putus asa dah...tapi osmet aku nak gak tengok wayang...so kami pilih2 la tayangan yang ada, hmmm..sumernyer macam tak best...yang ada Tropic Thunder, Budak Kelantan, Max Payne, The Coffin, High School Musical, Burn...pastu apa lagi ntah, aku pun lupa...bincang punya bincang..last2 osmet aku pilih Burn...masa nkgi beli tiket, masa tu dah kul 8 lebih...so kami pilih time kul 10 malam la...tup2 tgk panggung kosong lagi, kami 2 orang jer...budak yang jual tiket tu cakap, tkper kak..awal lagi, mmg takder orang lagi la...saling pandang memandang antara kami, last2 beli jugak...
nak tunggu kul 10 mlm lak satu hal jugak..dah boring giler asyik dok round dlm parkson...kalo duit banyak, leh gak shopping2...ni tak, sekadar mencuci mata jerla...dari satu kedai ke satu kedai kami pergi..butik la..kedai emas pun kami masuk...siap leh men try cincin lagi...siap aku kelentong dorang yang aku nak pilih cincin tunang...kemainla dorang melayan...hahaha...yang bestnyer, sumer pakat layan kami mcm best jer..agaknya dorang pun boring sbb takder orang sangat kat sana...haha...still ada masa lagi, masuk balik ke parkson, tetiba aku terasa nk cari purse plak..hmm..ada sale sampai 70% kat parkson...mula2 tu main2 jer tengok...terberkenan la plak dengan satu purse ni, tp sayangnya nak ekna berjimat, so takleh nak beli lagi...sedihnya...tp takper, sale sampai 16hb ni, sempat lagi kot, tkpun sempat lagi beralih arah tu...hehe...
ronda punya ronda, last2 sampai gak jam ke angka 10 malam...masuk2 jer panggung, kosong..sunyi sepi plak tu...seram giler...kena plak budak yg dok kat atas, yg tukang pasang citer tula kot...tah apa orang panggil...dok ngusik kami plak...mula2 dia dok men tutup lampu...pastu buat suara ngilai...hampeh tul la...seb baik aku ni baik hati..kalo tak, mau aku saman...yang aku n osmet aku ni berdebar dah...sbb mati2 ingat citer seram...dahla cuma ada lima orang jer kat dalam panggung tu...mcm sewa khas satu panggung la plak...lepas2 iklan tu, tetiba kuar tulisan siam, yang kitorang ni dah naik pelik dah, kot2 tersalah masuk panggung...mati2 ingat citer omputih BURN ni...rupanya mmg citer siam...pastu bukan citer seram pun...citer pasal konspirasi dadah...aku tengok dengan takder perasaan langsung...hahahahahampehhhhh....masa nak keluar tu, tgk2 cuma tinggal bertiga..eh berempat dengan budak yang dok ngusik kami...bila masa couple yang belakang keluar n budak tu masuk pun, aku tak perasan...tah pe kena ngn budak tu, siap berbubbye dengan kami time nak balik...memang buat penat badan betul...betul2 jalan2 cari pasal...hehe...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

3 ulasan:

yazrie berkata...

tah haper2 je entry ni..Opssss

tasikmerah berkata...

depa nak ngorat la tu...

ha ha.



.

norsaritanaini berkata...

yazrie:: dah title pun "tah pape"...for sure la entry dia pun "tah haper"...

tah haper2 la kamu ni yazrie...ish..ish...

kaktasik: kalo ensem, leh layan gak..ahaksss...