Seminggu sudah...

genap seminggu sudah, aku tak keluar ronggeng2...last kluar ahad lepas dengan geng2 myvians...it's very bored this whole week...pagi kluar gi keja, petang balik dok rumah...tak jumpa sesiapa pun kecuali pekerja kontrak, security guard, electricians n my 3rd boss...
ini bermakna sudah seminggu aku tak bersembang secara unformal, ber"huhahuha" dan bergalak gembira dengan member2...dgn golongan yang aku sebutkan kat atas tu, ada la sembang tapi secara formal, lebih menjurus kepada hal2 kerja...
ini dah macam nak balik zaman mula2 aku datang melaka ni...tak kenal sesapa...hidup aku semata-mata cuma kat opis dan rumah...hari2 pun macam tu...lagi la masa tu takde pengangkutan sendiri...nak harapkan pengangkutan awam, hampagas jer..tunggu 2 jam lebih, sampai kesudah bas tak datang2...teksi tak nampak kelibat...last2 balik rumah semula...bila dikenang-kenang balik, betapa susah payah haru biru waktu dulu..tapi berjaya jugak aku tempuhi dengan...kini dah 2 thn lebih aku kat sini..so amazing...i couldn't believe in myself...now dah tak teruk mcm dulu lagi...dah ada own transport, dah tahu jalan2 kat melaka walaupun still ada yang blm kuhafal, dah ramai kawan...dan i'm quite happy to be here now...
tp minggu ni aku tak kluar gi mana2 maybe sbb budget kot (bila la nk dapat gaji ni), sebab takder kawan (osmet aku bercuti), sebab aku malas, sebab aku taktau nkgi mana, sebab tah hape hape la lagi...seb baik la dah ada tenet kat umah...at least dapat gak bersembang di alam maya ngn member2...takder la boring amat...huhuhu

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

0 ulasan: