Demi sebuah novel...

lepas balik keja tadi, aku terus bersiap2 tuk keluar semula...tujuan utamanya adalah nak gi bayar duit kereta kat Eonbank..yang paling dekat ngan aku kat Batu Berendam la...tapi di samping bayar duit keta tu, aku ada agenda lain yang lebih penting...hehe..aku nkgi beli novel sebenarnya...dari minggu lepas lagi aku teringin nak beli...tp sbb minggu lepas aku terbizi ngn interbiu n viva, so aku tangguhkan dulu beli novel tu...sbb kalo aku beli, konpem aku baca terus...so mmg dari opis lagi, aku dah niat nak beli jugak novel tu hari ni...taktau nape, teringin sgt nak baca...baca novel ni mmg hobi aku dari dulu2 lagi pun...tp lately ni, mcm kurang sikit sbb tak byk novel yang boleh menarik minat aku tuk membelinya...dan alkisahnya aku tgk lam tv, ada org interbiu penulis novel tu...yg aku dgr dia cuma ckp novel tu dah cetakan keempat n tu 1st novel dia...terus jer hatiku tertawan dan nekad tuk memilikinya sbg koleksi...tajuk novel tu ANDAI ITU TAKDIRNYA...citer sedih rasanya...

so tadi, lepas jer bank in duit keta, aku terus pecut keta aku menghala ke JUSCO...hujan dah turun..mula2 tu renyai2 jer...lama2 makin lebat...tapi itu semua takkan mematahkan semangat aku...sesampai jer aku kat JUSCO, nak masuk parking tgk pintu pagar dia bertutup...tak nampak lak apa notis yg dia tampal..kecik giler tulisan...tak puas hati ni, aku pun keluar dr keta..seb baik ada org kat pintu pagar dia tu...dia kata JUSCO tutup sbb stock taking...lemah jiwa kudengar..apsal la hari ni dorang wat stock taking lak...apsal tak buat hari lain jer...tensen tul...dah tu bercadang nk balik la..then lalu pintu yg tepi jalan besar, aku tengok banyak jer keta parking...terus jer teringat maybe kedai2 lain bukak jer kan termasukla POPULAR...aku nekad nk cuba lagi sekali...

dalam hujan lebat tu, sanggup aku redah...tapi hampa lagi sekali, POPULAR pun tutup gak...malang betul nasib hari ni...tak dpt gak novel tu..nakgi TESCO, dah jauh sgt dah nak patah balik...terus jer balik rumah dengan tangan kosong...tensen2...esok lusa nkgi beli gak...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

6 ulasan:

yazrie berkata...

Gigihnyer kak nor nie...Agaknya buat correction tesis gigih macam ni tak?? *lariiiiiiiiiiikkkk

norsaritanaini berkata...

hahahaha..usaha tangga kejayaan...kita kena gigih kalo nakkan sesuatu...correction tesis tak segigih tu la sbb tak perlu nk redah ujan, ngadap komputer jer..hahaha...

Zimah's Depart berkata...

nor..dkt ke jusco ngn umah?
bandar melaka dkt x ngn tmpt nor??

norsaritanaini berkata...

bandar betul2 jauh la...45-60 minit..kalo ayer keroh tu lam 30 minit...

yazrie berkata...

mmg ler ngadap komputer je terus..tapi bab nak ngadap balik tesis tebal merah tu la satu hal...Tapi kan, saat paling lega sekali bila dah hantar 10 copies tu kan..rasa macam beban yang bertenggek kat bahu dh takde...

norsaritanaini berkata...

betul..betul..betul...
sebab tu rileks jer masa nak menunggu viva...bila dah tau tarikh viva, baru ketaq, nak kena study balik tesis yang berkulit merah tu...