cam mana caranya nak halau rakan serumah...

actually aku geram nih..geram yang amat...dah hilang tahap sabar dah ni..dah lama bertahan...tapi perangainya tak berubah-ubah jugak...dulu, suka keluar masuk rumah sesuka suki jer..ingat rumah tu hotel ker, leh check in check out suka hati..hotel pun ada time tuk check in check out...yang dia ni plak, tak kira time...buruk laku bebenar...dek kerana geram yang amat, aku dah tutup semua jalan masuk...tapi still kadang-kadang dia boleh masuk...bijaksana jugak dia...

sekarang ni dah bertambah kembang biak pulak...tak senonohnya housemate...tah kawin tah tidak...maksiat jer manjang...ish..ish...sepupu sepapat ipar duai, semua ada...lom masuk cucu cicit lagi tu...tapi aku tak kisah yang tu..malas nak masuk campur...hal umah tangga dorang...tak elok jaga tepi kain orangkan...nanti tak pasal2 tepi kain sendiri yang koyak...tak ke naya...

walaupun aku tak amik tau pasal hal dorang, tp tetap gak dorang nak balas dendam kat aku...apa kes pun aku taktau...maybe sebagai tanda tak puas hati aku tutup semua jalan masuk ke rumah kot...dia melepaskan "hajat" dan "menconteng arang" kat atas kereta aku, kat depan pintu masuk rumah...inilah yang paling mencabar tahap kesabaran aku...dan satu lagi tanda protes dorang, buat bising time subuh hari...aku memangla jenis yang tak suka tido lepas subuh, tapi bila dorang memekak jer...mengganggu ketenteraman di pagi hari, hati jadi panas tu...

arrggghhhh, aku dah tak tahan..cam mana nak halau dorang ni...korang ada idea tak cam mana nak halau housemate aku iaitu










































































BURUNG-BURUNG YANG BERSARANG KAT RUMAH AKU...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

6 ulasan:

Zimah's Depart berkata...

sembur je gune sheltox..hehe..

norsaritanaini berkata...

hahahaha...bukannye lipas atau nyamuk zimah...haha..tensen ar..dahla tak bayar sewa rumah pun...

oNeiEzZ berkata...

akak buat perangkap je..bila diorang dah masuk perangkap, akk pi jual kat kedai haiwan..dapat gak duit tu..hehehe...

norsaritanaini berkata...

hahaha..burung ni rasanya tak bernilai sangat kot...burung cik umah...org lain panggil apa taktau la..kalo burung merpati ke apa ke...de gakla harganya kot..hehe...

yazrie berkata...

sembelih jer...

norsaritanaini berkata...

kalo dpt tangkap konpem sembelih dah...masak lemak cili api, then post kat yazrie sikit...nak ker?