rumah terbuka kecil-kecilan...

sesuai dengan budget yang ada, semalam aku dah buat open house kecil-kecilan tuk kawan2 aku yang kat Melaka ni (member2 myvians la, sapa lagi kalo bukan mereka)...tu pun aku share dengan salah seorang member myvians gak iaitu kaknora..buat pun umah dia, sbb umah dia lagi selesa nak buat makan2...hehehe...kami gotong royong masak la...menu yang dihidangkan oleh aku adalah laksa penang, mee kari dan puding fruit cocktail....fuhhh, mencabar gakla masak 3 menu sekali gus tuk banyak2..seb baik kaknora tolong...mula2 ingat nak masak puding fruit cocktail dulu, sbb nak dia sejuk, baru best makan, tetiba aku rasa mcm tak cukup jer bahan yang aku nak guna, gi kedai, kedai tak bukak lagi, awal sgt masa tu...kastard jer aku leh masak time tu...so aku putuskan tuk masak mee kari dulu...dah siap wat mee kari, aku buat laksa plak...pastu baru aku buat kuah tuk fruit cocktail plak..tuk mee kari n laksa, takder problem sgt...tp tuk puding fruit cockail, kuah dia terlebih creamy la plak aku tengok, kes terlebih masuk tepung kastard...hehe...so aku modified la, men hentam jer aku tambah air sejuk lam kuah dia tu..seb baik menjadi...hehe...

janji ngan dorang kul 1 petang, seb baik la sempat...terkejar2 gakla nk ngemas, mandi n iron baju sumer...gi menjemput dorang lak kat jalan besar sbb dorang taktau sgt jalan ke rumah kaknora tu...dorang dtg lam 4 buah myvi, sumer sekali 8 orang...dorang adalah ANAS (cameraman ni, so tkder pic dia), SAL, PA'AN, AMIR, SHIEDA, DIDIE, SHUK & SHAQ (kena mention nama sorang2, kan ada plak yang berjauh hati)...dah tu apa lagi, menjamu selera la dorang....dorang lepak2 sampai 4 petang lebih2...kul 6 lak, ada sorang lagi bdk myvians, MC_RONGAK datang...sebelah malam pun ada lagi...yang dtg belah malam ANAS, SAL, ABG HAIRANN, KAK ILLA (HAIRAN_NIE) & ANAK2 (IRFAN & IMRAN)...kul 10.30 mlm dorang nak balik tu, ada 3 family, jiran kaknora lak yg dtg...fuhhh, kelam kelibut la aku ngn kaknora...aku yang nak balik terus ke rumah, terpaksa cancelkan hasrat, terpaksala tido umah kaknora semalam lagi..yerla, nk tlg dia kemas2 lagi, basuh itu ini...siap sumer sekali lam kul 12 malam....

penat memang penat, tapi aku puas hati sangat...yang paling best, sumer hidangan habis...licin...tu yg paling best...kalo ada masa or kelebihan budget lagi, leh buat makan2 lagi...

hidangan yang tersedia...yummmyyyyy...


sempat lagi posing masa nak senduk nasi..ish..ish...

berposing sambil menjamu selera...

sumer pakat control senyum...still ada makanan lam mulut...hehe...

nak jugak letak gambor ni...hehe...


psstttt:

Anas Asyura Mohd Suhairi ::aku bukan tak letak nama ko sorang la, sumer nama pun aku tak letak, tp memandangkan ko dah berjauh hati, tu aku dah edit n letak nama semua org, siap hailat lagi tu ha...harap ko tak berkecik ati lagi yer...dan berkenaan gambor, cam mana nak ada gambor ko, kalo ko yg amik gambor, patutnya ari tu, ko suhla bebudak ni amik gambor ko sekali, aku terlupa lak ari tu, akukan bz melayan tetamu...sian kat ko ek...tkper, len kali aku amik gambor ko byk2...dah...dah, tkmo nangis2 lagi..buruk nau...hehe....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

5 ulasan:

Anas Asyura Mohd Suhairi berkata...

Aik mane gambar kameramen...sian kat die, dh la muka die tak de dlm blog nie..kurang2 pn nama ade ok gak..tapi,baca2 takde jugak...xpela, nk buat cam ner, dh nasib...

Anas Asyura Mohd Suhairi berkata...

aik..mane gambar kameramen, sian kat die,dh la gambar xde..nama die pn x tersenarai. dh nasib nak buet cam no...

norsaritanaini berkata...

ish..ish..ko ni anas, sensitip mengalahkan aku yg pompuan ni...aku kan mmg tak letak nama sumer org, kat forum kau dh letak dah...tp atas permintaan ko ni, aku dah edit posting aku, aku dh mention nama sorang2....harap ko tak berjauh hati lagi la yer...hehe...

yazrie berkata...

wahhh.....kemain lagi set kerusi dia..KAYU JATI lahh...

norsaritanaini berkata...

rumah orang la..bukan umah kaknor..umah kaknor bersila jer...tradisional....hahaha...