raya oh raya...

still in mood raya pagi ni...setelah selama 12 hari aku bercuti di kampung, smalam tibalah aku ke destinasi rantau semula...punyala liat rasanya nak bertolak pulang....kalo ikutkan hati, mau aku sambung lg cuti...namun mengikut pemikiran warasku, terpaksa kukuatkan kaki menekan pedal minyak menghalakan myvi kesayangan ku ke daerah ini semula...penat tak usah citer la...tu yg rasa malas sgt2 nk masuk keja ari ni..namun, dek kerna janjiku kepada bos2 sekalian, aku gagahkan jugak kaki ke ofis...hehe...
nak citer pasal raya, takder apa pun yang best...byk masa aku diluangkan kat umah je...kalo jenjalan pun balik kampung abah raya pertama...tu pun sekejap je...pastu raya kedua, aku mengjoinkan diri HOP RAYA MYVIANS KLATE kat KB...seb baik ada yang ingin berjemput dan berhantar depan umah...kalo nak drive sendiri, konpem lesen dibekukan terus...jalan jam teruk wooo, mak aku langsungla tak kasi aku drive, belum pass katanya aku bawak keta..heran jugak aku, dah aku drive alone balik kelantan dr melaka pun, still dia kata aku belum pass...seb baikla bukan mak aku yg jd pegawai JPJ masa aku amik lesen dulu, kalo tidak, konpem 50 kali amik test jalan raya, tak lulus2...hehe...dek kerana itu, hari raya ke empat, seharian suntuk aku kuar rumah jenjalan umah kawan...kuar umah kul 9.30 pagi, kul 9 malam baru sampai umah semula...hehe..puas hati...
itu jerla citer hari raya aku kat kampung...selebihnya aku melepak jerla melayan karenah anak2 buah aku...yang paling best layan tido...hahaha....
psssttt: tkder ke org nak buat open house ni, aku sudi sesengat nak memenuhi jemputan korang sumer...hehe...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

2 ulasan:

Anas Asyura Mohd Suhairi berkata...

rajinnya ko tulis cam ni...ko leh jadi reporter la nor..: bariqannur

norsaritanaini berkata...

tkmo la aku jadi reporter..penat nka kejar berita..citer pasal aku bolehla...hehe...