MYVIANS: Mandi manda di Kolam Air Panas Gadek....

ahad malam ari tu, kami gi mandi kat kolam air panas Gadek...punyala ramai manusia kat dalam tu...terkejut gak aku tengok, yerla 1st time aku ke sana, sebelum ni dok dengar cerita orang jer...hampir2 nak cancel dah tapi alang2 dah sampai, kami masuk gakla...mencelah jer mana2 ruang yang ada...
kat sana ada banyak kolam, tapi taktau la apa bezanya...semua kolam penuh dengan manusia...sekali tengok mcm dok kerumun smthing jer plak...hehe....aku ngekor jer dorang ni..lepak kat kolam yang paling dekat ngn kaunter tiket...tktau la pasal apa dorang pilih kolam ni..maybe tahap kepanasan dia la kot...aku pun tak lepas peluang la kan...baru nak celup kaki sikit, mak aihhhhh, panas giler...mcm nak masak kaki rasanya...mula2 mmg susah la, tp aku kuatkan gak daya usaha tuk mencelup kaki kat dalam air tu...letak perlahan-lahan, lama2 leh la berendam paras lutut...tp tkleh lama2 la..sekejap2 kena angkat kaki...tak tertahan panas dia...sampai jd pedih kaki....hmm...
lama jugak kami kat sana...yang mana laki tu sipa turun dalam kolam...siap leh menyelam lagi...heran betul aku..pe jenis kulit agaknya dorang ni..mesti tebal semacam nih...yang dorang plak dok cabar aku suh turun...rugi bayar RM4.00 kalo tak mandi betul2 kata dorang...aku ni plak pantang org cabar2 nih...aku usaha gak..akhirnya, dapatla aku turun sampai paras pinggang....tp nk lebih dr tu, memang tak dapat langsung la...berendam la jap aku kat dlm kolam tu yg separas pinggang aku la...tak lama mana pun...dah taktahan tu aku naik la ke atas...tetiba aku rasa mcm nak sesak nafas...mcm dah tkder oksigen dah kat area situ....apa lagi, ajakla dorang balik...masa nak tunggu nak salin baju, aku dah rasa semacam dah, pening, mual...rasa mcm nak kluar segala isi perut dah...nk berdiri pun dah tak larat, menggigil satu badan...pelik gak aku...rupanya aku dehydrated...air plak tak bawak...bila dah mandi, ok sikit...tp still tak larat rasanya...jalan pun huyung hayang gi kat keta, seb baik ada air lam keta...dah minum air baru ok sikit....fuhhh...seb baik...len kali kalo pegi, kena bawak air banyak2...bahaya betul...tambah2 tuk orang yang tak biasa mcm aku ni...serik rasanya....tp kalo de peluang, nakgi lagi...hehe...korang jgn lupa ajak aku tau kalo nkpegi...bessssttttttttttttttttttt....
psssttttt::meh kita layan pic semasa kami kat sana....


kat tepi kolam jer ramai org, kat tengah2 tkder pun..panas wehhhh....cuma dorang berdua ni jer yg kebal, leh berendam kat tengah2...


yang sorang gayanya mcm kesejukan...yg sorang lg mcm syok giler..heran aku...tak panas ke dorang nih?

posing rileks jer hampa nih...control ek...

semua pakat dok atas dah...dah penatla tu...

setelah puas berendam....

tengok tu, kolam siap berasap-asap tu...panas wa ckp lu...hehe....

posing untuk menunjukkan yang aku berjaya rendamkan kaki separas betis...hehe...orite la tu kan...







  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

makan...makan...dan makan... (sambungan)

ari tu ada cakap nak sambung posting pasal makan2 ni...walaupun dah rasa malas yang amat, namun ku sambungkan jua la...ringkas2 jerla ek...sbb ada yang tkder pic...so tak best ar...sekadar nak bercerita tanpa pic tu tak best...maybe ada pic, tp kena amik dr kawan dulu....biasala, tkder kamera sendiri...so kena tunggu belas ehsan orang la..hikhikhik....

SIRI IV : OPEN HOUSE RUMAH YATIE (TTM ACONG- MYVIANS)

hmmm, pic takder plak nak tunjuk....open house ni dia buat ari jumaat malam di kediaman di kat Batu Berendam....antara menu yang dihidangkan nasi planta (aku bg nama sendiri ni sbb tktau apa nama dia), rendang ayam, bihun bandung, nasi himpit ngn kuah kacang dan buah-buahan...masakan dia leh tahan sedap tapi pedassssssss, sah2 orang melaka masak.....tp aku makan gak....rugi kalo tak makan...hehe...keesokkannya apa lagi menahan la perut memulas dan berulang alik ke toilet...hehe....


SIRI V: OPEN HOUSE DI RUMAH SHIEDA

open house rumah shieda ni dibuat khas untuk geng2 myvians...wahhhh, terharu plak rasanya...nak2 plak mak dia sporting giler...sanggup tu masak2 tuk kitorang yang sememangnya takkan menolak rezeki yang ada di hadapan mata...hehehe...antara menu yang ada mee kari ala2 nogori 9, puding, kek batik, tauhu sumbat, nugget goreng dan buah-buahan jugak...banyak gakla yang dihidangkan...sempatla dua tiga kali round makan...

SIRI VI: OPEN HOUSE DI RUMAH MONSTER INC
ha yang ni ada gambar...so tkyah citer bykla...kita layan gambor ajer..rumah dia kat Alor Gajah, betul2 belakang Masjid Alor Gajah tu..lupa lak taman apa....

ini antara hidangan yang tersedia, antaranya bihun soto, lontong (sambal ikan bilis yang best), rendang ayam, bubur pulut hitam (sampai hari rasa kecewa sbb terlupa nak makan) dan kuih2 raya....


antara tetamu yang hadir....lom start makan lagi ni, tu yang muka monyok semacam jer dorang ni....


ni plak muka bila dah kekenyangan....hehe...




hepi sakan leh makan2...biasala kan...



makan, makan dan makan dorang ni..mentang2 la makan free..ish..ish....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

jenjalan sekitar Dataran Pahlawan...

hmm..lama tak update, bukannya bz pun...tp tenet kat sini slow sangat menyebabkan aku ketiadaan mood tuk mempostingkan apa2 di sini...skarang ni aku nak citer program jejalan aku hari sabtu hari tu, sempena kedatangan member aku dari kolumpo iaitu diha n yus...dorang sampai sini hampir2 kul 12.30 tgh hari, terus gi makan kat Restoran Ikan Bakar Malim kat MITC, pastu aku gi park keta aku kat Restoran Subaidah...bawak satu keta senang sikit, jimat pun jimat...hehe...pastu terus gi solat kat Masjid Al-Alami, kat MITC tu...then terus pergi ke destinasi yang diingini iaitu Dataran Pahlawan...sesampai di sana, bahang kesesakan tu dah dapat dirasai...dengan parking penuhnya...tp nasib kami baik, still leh dapat parking kat area yang berdekatan dengan Menara Taming Sari....

tempat pertama yang kami tujui, konpemla kat tugu A-Famosa tu, biasalakan, sapa2 pun yang datang melaka, mesti nak bergambar depan tugu tu...aik tugu ke org panggil? ntah, aku pun tktau, hehe...tp dulu tempat tu kalo tak silap aku gereja...dah tkder apa pun kat dalam tu...tp still tersergam indah...baskers pun ada dok nyanyi2 kat situ...penuh sesak ngn org yang merakam gambar masing2....seterusnya kami ke Muzium Kesultanan Melayu Melaka atau istana lama melaka la...yang ni dah kali kedua aku masuk, tapi demi tuk kawan2, aku masuk gakla lagi sekali...dah masuk dlm tu, apa lagi, aktiviti snap2 pun aktif dijalankan...tempat yang dilarang masuk pun, kami masuk...aku la yang jadi kepalanya...kalo ikutkan dorang, mula2 sumer takut2...tp aku selamber jer cakap takper, rugi kalo tak masuk ni...bila kami dah masuk, maka ramaila pengikut2 kat belakang....hahaha....lantak korang la...

dah puas ronda2 dan bergambar dlm muzium n kawasan sekitar muzium, kami bergerak ke gereja St. Paul...fuhhhhh, tinggi tu nak mendaki....sampai2 kat atas, semput...nampak sangat dah lama tak exercise, stamina langsung takder...penat giler beb....amik angin seketika tuk hilangkan penat badan sementara diha n yus dok pilih2 key chain ke apa ntah....masuk dlm gereja, ramai gak org, tp ramai yang duk kumpul tengok baskers wat persembahan...org lain bg duit, yang aku ni plak gi amik gambar ngan dorang...haha...tp view kat atas tu mmg best la...leh nampak sekitar melaka ni walau tak semua tempat...angin pun kuat, sejuk jer kat atas tu...best...best...

then kami menapak ke Muzium Samudera, ala yang kapal besar tu...nak masuk situ kena bayar RM3.00, aku dah penah masuk, tp dipaksa masuk lagi sekali oleh Diha...hehe...masa tu ramai dak2 sekolah...dahla kena tanggal kasut, ya ampun, bau dia...tak tahan....seb baik kat dalam tu ada ekon, okla sikit...dah puas jenjalan n snap pic kat situ, kami bergerak plak ke Menara Taming Sari...punyala ramai manusia...jenuh nak tunggu turn...nak buat dajjal pun tak berjaya....haha...wat malu je...mmg takleh lupa sampai bila2, dpt satu pengajaran yang berguna time tu..."jgn potong Q"....naik nyer sekejap jer, dlm 7 minit dari naik sampai turun balik...sekejap sgt, bayarnya RM10.00..hmmm, bagi akula, rasa tak berapa nak berbaloi...tapi, bg yang tak penah merasa, sekurang-kurangnya de pengalaman naik benda alah tu kan...lehla citer pada sesiapa yang belum naik....bangga la sikit....

jam dah menunjukkan ke angka 6 petang, kami berkeputusan tuk balik ke rumah sebab plan mlmnya nakgi makan ikan bakar kat Crystal Bay, pastu nakgi naik River Cruise n Eye On Melaka plak...tup2 dah sampai umah, semua dah pancit...dah tak larat...last2 aku bawak dorang gi makan kat Roza Tom Yam....seb baik dorang puas hati makan kat situ...masa padat sangat tu yang tak sempat nak bawak pegi semua temapat..len kali la plak....

nila 'tugu' a-famosa tu...tugu ker korang?

katil beradu diraja...

selamber jer aku masuk tempat nih...hikhikhik....

list sultan-sultan Melaka...nampak tak?

baskers yang buat persembahan dalam Gereja St. Paul

syok wooo dok atas ni...

berjalan sakan sampai melecek kaki....ish..ish....

tak dpt yang hidup, dpt yang patung pun jadila...hehe....

patung pun berebut nak peluk....hahahaha...

sekitar muzium samudera...

perkarangan Menara Taming Sari....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

makan...makan...dan makan...

sepanjang hujung minggu lepas sehingga ke minggu ni, aku asyik menerima jemputan rumah terbuka dan makan2 di rumah member2 aku dan juga kelab myvians yang disambut bersama dengan majlis ulang tahun kedua kelab...fuhhh....asyik makan jer kejanya...syukur alhamdulillah, rezeki yang agak murah...ada gak jemputan rumah terbuka taman aku, tetapi tak dapat aku pegi dek kerana aku menapak ke Putrajaya tuk sambutan ulang tahun dan jamuan hari raya myvians tu...hari yang sama plak....takder rezeki kat situ..hehe...citer banyak tak guna, korang tengok jerla gambar2 kat bawah tu...hehe...

SIRI I : Rumah Terbuka di Kediaman si Garfu

bbq ayam, ikan jaket, sotong dan udang...fuhhh....best....

tgh pikir nak start amik yang mana dulu....nasi himpit kuah kacang, lemang dgn rendang daging...

akhirnya pilihan dibuat...tp sebelum tu kita posing dulu...hehe...

suasana sekitar rumah terbuka saudara garfu....


SIRI II: Sambutan Ulang Tahun Ke-2 dan Sambutan Hari Raya Myvians


antara suasana semasa sambutan tersebut....

siap ada kek tu...best...best...

aku yang tgh khusyuk makan....

nampak meriah kan???



SIRI III: Makan-makan dirumah Anas & Sal

hidangan bihun goreng dan puding buah special Sal...

Sal: makan2, jgn malu2..kat dapur ada lagi...


berselera semuanya...

acara makan2 dan bersembang diteruskan sehingga masing2 kekenyangan....

cam mana, puas hati tak korang tengok...banyakkan makan2...cam mana aku nak kurus kalo cenggini...tapi dah namanya rezeki, takkan nak tolak...ada kawan aku cakap "patutla muka makin tembam sbb makan banyak"...tembam pun tembam la...janji hati aku senang...hehe....nantikan update aku tuk siri makan2 seterusnya...tunggguuuuuuuuu....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

selipar jepunku...

ari ni aku nk citer kisah selipar jepun kesayanganku...umur dia agak2 aku dah dekat 8 bulan kot..terlupa lak exactly date waktu aku beli dia...beli kat Giant masa tu...dlm byk2 design, aku pilih design yang ada lady bird kat tali dia...skang ni lady bird tu pun dh tercabut dah, yang tinggal cuma lady bird kat tapak tu...aku asyik dok pakai la selipar jepun walau ke mana aku pegi...sebabnya aku kalo drive kena pakai selipar jepun..selipar or kasut lain, mmg tak boleh..berkaki ayam pun tak boleh gak..kena pakai selipar jepun jer..kalo tak pakai, mcm tak tertekan jer pedal minyak tuh...cuak jer rasanya...so hari2 la aku dok pakai, kdg kalo nkgi tempat yg ramai org, aku tukar ar, segan gakla..pandang dr atas punyala lawa pakai baju kurung, bertudung silang segala, siap berhandbag lagi...tup2 pandang kat kaki, selipar jepun...tak kena la kan...haha...tp kdg aku men hentam jer...lantakla org nk ckp apa pun kan..janji kita selesa...
alkisahnya, nak citer..punyala setia dok pakai selipar jepun lady bird tu, dah 2 kali aku buat half breakdance..pakai punya pakai, tapak dia dah haus la kan, siap dah nak berlubang kat atas tu, haus...tp aku still syg nk tukar...biasanya mmg aku dok beringat la jenjalan, tambah2 kalo time ujan...tp malang tak berbau...ada sekali tu, aku nk cepat nkgi kuar duit, kalut jer jalan sbb ujan, konon taknak basah la..payung ada, tknak guna, konon nak macho...konpiden jer aku jalan laju, yerla sbb masa tu kat parking bertar...ku angkat kainku sikit, kuhayunla langkah ku..takdan sampai semeter, sretttttt, selipar ku licin bila terpijak garis putih parking tu...dan dgn spontannya kaki sebelah lagi menahan sampai melecekla jari kaki aku tu...tak terukla kena tp berdarah la jugak...seb baik sempat menahan, kalo tk sempat, dlm dok nak kontrol macho tu..tak pasal2 buat show free plak...apa kejadahnya time ujan buat show kan...
sayang nih nk tukar yg baru sbb dia still berguna lagi...selagi tali dia tak putus, selagi tu la khidmat dia diperlukan..so aku terusla pakai...yang ni plak berlaku kat ofis aku...masa tu nak cepat gak, sbb bos aku mintak kunci...aku ni plak jenis pekerja yg patuh pada arahan, dapat jer arahan, terus nak laksanakan la...masa tu dlm kilang, mana la aku tau ada air...rupanya air tu dtg dr getah paip yg diangkat...tak perasan lak aku sbb mata pandang ke atas masa tu...pun samala, hampir2 aku buat breakdance..kat depan ekonman plak tuh...spontan gak kaki sebelah lagi menahan...terluka la gak jari kaki aku...tp malu punya pasal, aku kontrol wat mcm tkder apa pun berlaku..menonong jer jalan ke depan..malu beb kalo dia nampak...hahaha....
dah dua kali nih hampir2 buat show free...tp apakan daya, hati ini tetap sayang padanya...masih tak sanggup untukku cari ganti...lainla kalo tali dia dah putus...dah tkleh nk guna lagi...baru la aku cari pengganti...tp kalola leh disambung mcm gi jahit kasut or sandal tuh, agaknya still leh guna lagi kan...boleh ker?

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

dah macam kontraktor la plak aku ni....

tadi tetiba je aku terasa mcm aku ni seorang kontraktor or org yg keja seangkatan dengannya la...siap gi melawat site...bunyi mcm besor jer kan..padahal sebelah2 ni jer...gi melawat tempat2 yg dah kena renovate...aku nk kena tunjukkan kat ekonman (org yg nak pasang aircond) mana tempat nak pasang ekon2 sumer...nak ner jd translator sekali...susah wooo dorang nak faham slang bos aku...aku sendiri pun tak faham...hahaha...korang mesti pelikkan, cm mana aku leh jd translator lak kalo aku sendiri pun tak faham...inila yang dikatakan konfiden...haha...aku konfiden jer yang aku memahami, then mmg betul, aku faham...magikkan??? actually sbb aku dh biasa ngn bos aku ni...dia pun lebih suka explain kat aku kalo dia nampak org lain cam tak faham apa dia ckp...pastu tadi masa dok ckp2 ngn pekerja2 indon kat sini, dorang hentam ckp jawa ngn aku...mana la aku faham, seb baikla ekonman yang hensem tu faham...hampehhh, dorang bantai gelak kat aku lak..yg si bos aku pun bantai gelak bila dia tgk sumer org gelak...padahal dia pun tak faham gak...jahat..jahat..jahat dorang ni...nak kenakan aku la tu..aku ni melayu tulen, mana nak faham kalo org ckp jowo...ish...ish...


hmm....dah byk perubahan dah kat kilang aku ni....berhabuk tak usah ckp la...sentuh mana2 jer, konpem berhabuk...terbatuk-batuk aku...bahaya tul tuk kesihatan aku ni....tp tak lama dah kot nak siap..harapnya mcm tu la...kat ofis ni pun dah nak pasang ekon...bos aku la suh dorang pasang ekon cepat2, dia kesian kat aku kepanasan hari2...ekon besor plak tu..konpem sejuk giler lepas ni...bos aku siap suh aku pakai kot lepas ni....perli aku la tu...hmm, tak sabor dah nak merasa ekon baru..esok kot sbb esok baru elektrikalman dtg...baru leh sambung2 lektrik...hehe...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

NEKAD: AKU PERLUKAN PERUBAHAN...

mcm suspens jer bunyi nyer tajuk kat atas...apa la yang difikirkan oleh korang sejurus membaca tajuk kat atas tu kan...apa yang bermain2 dalam kepala korang sumer? perubahan apa yang telah aku lakukan? peribadi aku ke? sikap aku ker? keja aku ke? persekitaran hidup aku ke? hmm...byk yang boleh kita ubah sebenarnya kan...cuma terpulang pada diri kita jer...kalo kita still nak berada di takuk lama, sampai bila2 la kita akan berada di situ....
melalut lak aku ni...perubahan yang aku maksudkan tkder kena mengena langsung dengan sebab2 di atas...kerana aku masih selesa menjadi diri aku yang sekarang ni...hehe...cuma perubahan yang aku perlukan sekarang ini adalah berambut pendek...dan akhirnya petang semalam, di kala hujan renyai2 turun membasahi bumi Jasin yang telah sekian lama kepanasan, aku gagahkan diri menapak ke kedai gunting rambut...
masuk2 jer, aku disuruh duduk berhadapan dengan cermin oleh seorang perempuan bertudung yang aku kenalkan sebagai kakak tukang gunting rambut (KTGR)...senyuman manisnya menyambut kedatangan aku, kebetulan plak masa tu dia takde customer lain...
KTGR : nak potong rambut ke dik?
AKU: a'ah kak ( dlm waktu yg sama, aku bukak tudung n lepaskan rambut aku)
KTGR: nak potong mcm mana ni, nak boleh ikat ke takyah ikat?
AKU: pendek terus kak...ala2 boycut...
KTGR: tak sayang ke dik, panjang rambut ni...
AKU: akak jgn tanya soklan mcm tu ler, susah sy nk buat keputusan mcm ni..tp sy dah nekad dah...(sambil tersenyum kat depan cermin tu)
KTGR: akak tanya jer, takut nanti menyesal plak...(akak tu sengih2 jer..ni yang cuak ni)
AKU: InsyaAllah tak nyesal kot kak...sy dah serabut sgt berambut panjang...panas & rimas
KTGR: tu la, rambut panjang susah sikit nak jaga...tambah2 mcm rambut adik ni ha...berminyak sikit...lambat plak nk kering..susah kalo pakai tudung...(dalam dok tanya tu, tgn akak tu rancak memotong rambut aku)
AKU: tu la kak, sbb tu sy nk potong...kalo ikutkan sayang, mmg sayang...2 thn lebih sy simpan ni...
KTGR: lama jugak tu...tp rambut ni sekejap je panjang dik...
AKU: sy kalo balik kg, mak selalu suh potong, ari tu balik raya pun dia dok bising2 suh potong...sebelum ni dh byk kali dia suruh, sy buat tk layan, tp kali ni, ntah nape...sy nekad plak...
KTGR: kira ni dah nekad betul la ni...
AKU: a'ah..hehe...
setelah hampir satu jam lebih, siapla akak tu potong sekali dengan cuci, siap urut2 lagi...cantik potongan dia, aku puas hati...kemas jer...sekali pandang kat cermin...hmm..hensem...opssss..astaghfirullahalazim...aku ni kan pompuan, apa plak hensem nyer..ish2..taubat2....tkder niat nk jadi laki or menyerupai laki pun...aku cuma nak rambut pendek n kemas jer...tapi cute la muka aku berambut pendek...nampak lebih muda...hahahaha....terperasan la plak...
terasa ringan betul kepala bila dah berambut pendek...dan pagi tadi mandi pun leh basahkan rambut...dan tak payah lama2 dok mengadap depan cermin nak menyanggul rambut..sikat2 jer, terus leh pakai anak tudung...so senang....tp still terasa janggal...yerla, dah lama berambut panjang, tetiba pendek terus....mcm ada yang tak kena plak...shuh..shuh...kena tolak tepi segala perasaan yang timbul..harus berpuas hati dengan wajah aku yang sekarang....hehe...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

rumah terbuka kecil-kecilan...

sesuai dengan budget yang ada, semalam aku dah buat open house kecil-kecilan tuk kawan2 aku yang kat Melaka ni (member2 myvians la, sapa lagi kalo bukan mereka)...tu pun aku share dengan salah seorang member myvians gak iaitu kaknora..buat pun umah dia, sbb umah dia lagi selesa nak buat makan2...hehehe...kami gotong royong masak la...menu yang dihidangkan oleh aku adalah laksa penang, mee kari dan puding fruit cocktail....fuhhh, mencabar gakla masak 3 menu sekali gus tuk banyak2..seb baik kaknora tolong...mula2 ingat nak masak puding fruit cocktail dulu, sbb nak dia sejuk, baru best makan, tetiba aku rasa mcm tak cukup jer bahan yang aku nak guna, gi kedai, kedai tak bukak lagi, awal sgt masa tu...kastard jer aku leh masak time tu...so aku putuskan tuk masak mee kari dulu...dah siap wat mee kari, aku buat laksa plak...pastu baru aku buat kuah tuk fruit cocktail plak..tuk mee kari n laksa, takder problem sgt...tp tuk puding fruit cockail, kuah dia terlebih creamy la plak aku tengok, kes terlebih masuk tepung kastard...hehe...so aku modified la, men hentam jer aku tambah air sejuk lam kuah dia tu..seb baik menjadi...hehe...

janji ngan dorang kul 1 petang, seb baik la sempat...terkejar2 gakla nk ngemas, mandi n iron baju sumer...gi menjemput dorang lak kat jalan besar sbb dorang taktau sgt jalan ke rumah kaknora tu...dorang dtg lam 4 buah myvi, sumer sekali 8 orang...dorang adalah ANAS (cameraman ni, so tkder pic dia), SAL, PA'AN, AMIR, SHIEDA, DIDIE, SHUK & SHAQ (kena mention nama sorang2, kan ada plak yang berjauh hati)...dah tu apa lagi, menjamu selera la dorang....dorang lepak2 sampai 4 petang lebih2...kul 6 lak, ada sorang lagi bdk myvians, MC_RONGAK datang...sebelah malam pun ada lagi...yang dtg belah malam ANAS, SAL, ABG HAIRANN, KAK ILLA (HAIRAN_NIE) & ANAK2 (IRFAN & IMRAN)...kul 10.30 mlm dorang nak balik tu, ada 3 family, jiran kaknora lak yg dtg...fuhhh, kelam kelibut la aku ngn kaknora...aku yang nak balik terus ke rumah, terpaksa cancelkan hasrat, terpaksala tido umah kaknora semalam lagi..yerla, nk tlg dia kemas2 lagi, basuh itu ini...siap sumer sekali lam kul 12 malam....

penat memang penat, tapi aku puas hati sangat...yang paling best, sumer hidangan habis...licin...tu yg paling best...kalo ada masa or kelebihan budget lagi, leh buat makan2 lagi...

hidangan yang tersedia...yummmyyyyy...


sempat lagi posing masa nak senduk nasi..ish..ish...

berposing sambil menjamu selera...

sumer pakat control senyum...still ada makanan lam mulut...hehe...

nak jugak letak gambor ni...hehe...


psstttt:

Anas Asyura Mohd Suhairi ::aku bukan tak letak nama ko sorang la, sumer nama pun aku tak letak, tp memandangkan ko dah berjauh hati, tu aku dah edit n letak nama semua org, siap hailat lagi tu ha...harap ko tak berkecik ati lagi yer...dan berkenaan gambor, cam mana nak ada gambor ko, kalo ko yg amik gambor, patutnya ari tu, ko suhla bebudak ni amik gambor ko sekali, aku terlupa lak ari tu, akukan bz melayan tetamu...sian kat ko ek...tkper, len kali aku amik gambor ko byk2...dah...dah, tkmo nangis2 lagi..buruk nau...hehe....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

kurus tak aku???hehe...




ni gambor terbaru aku...amik masa raya kedua hari tu..korang nampak aku kurus tak? aku rasa aku dah kurus sikit...hehe...yang sebelah aku tu nama dia Zimah...member baru aku..baru jer kenal dia ari tu...dan aku mcm nampak aku semakin tinggi...hehe...
psssttt:: khayalanku semata-mata kot....haha...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

aku nak tenang...

taktau nape...dua tiga hari ni, rasa berkecamuk sgt pikiran aku ni...agaknya kalo leh diteropong, leh nampak berseliratan bersimpul siur kat otak aku ni...penuh ngn tanda soal...yang aku sendiri pun taktau nak tafsirkan...bila aku pikir2kan apa yang sebenarnya mengganggu fikiran aku...aku sendiri buntu jawapan apa yang harus aku berikan...ceteknya, yang aku tau...aku terlalu pikirkan masa depan aku kot...mcm2 impian yang nak aku gapai...tp rasanya tak tercapai...aku cuba pikirkan mcm2 cara tuk aku gapai impian aku tu...itu yang menyebabkan mcm2 yang terbit dlm kepala otak aku...

kalo ianya melibatkan diri sendiri, maybe lebih mudah tuk aku uruskan...tapi sekiranya ia melibatkan orang lain, itu yang menjadi masalah besar bagi aku...aku tau, lumrah hidup manusia, mesti akan berkaitan dengan manusia lain...akan diasak dengan pelbagai persoalan yang diri sendiri belum tentu dapat menjawabnya...kadang2 tu persoalan yang sama ditanya pada diri sendiri, namun aku sendiri tak dapat nak menjawabnya....mempersoalkan sesuatu adalah lebih mudah dari memberikan jawapan pasti...dek kerana sesuatu yang melibatkan masa depan belum tentu ada jawapan pasti...semua orang tau tentang itu...aku cuma harapkan aku diberikan ketenangan, dipermudahkan jalan hidup....aminn...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

seksanyer....

betapa tak selesanya aku kat ofis di waktu ini...dengan berhabuk nyer...berpanas lagi...kalo la aku ada pilihan lain, taknak ler aku ke ofis ni buat sementara waktu...bilala nak siap renovation ni...aku ni dahla alah habuk2 ni...skang dah ada tanda2 nak batuk ni...tak baik tuk kesihatan aku...econ plak sumer dah takleh nak guna, bila ntah dorang nak repair balik...panas wooo, nak harapkan blower yg besar dabak tu pun, tak sejuk mana pun...yerla, skang kan musim panas...nak jer aku open pintu opis aku ni, tp mcm pelikla la pulak...kang nanti org ingat aku buat open house plak...dahla ramai mat2 indon yang keja..tak pasal2 aku diserang nanti...ngeri nyer!!! mengikut kata bos aku, operasi akan start pertengahan bulan 11 nanti...maknanya ada sebulan lagi la tempoh untuk aku berkeadaan sebegini....seksanya...ni yang buat tkder mood nk keja ni...agak2 korangla kan, bos aku kasi tak kalo aku lepak kat umah jer sementara keja2 pembaikpulihan ni siap sepenuhnya???? ada ke bos yang begirtu baik hati kat dunia ni????tkyah cari nahas la kan, kang tak pasal2 dia jawab mcm ni "apa kata kalo awak isi borang resign terus, sampai bila2 leh dok umah"...tak ke naya...sapa mau tolong nanti....huhuhu...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

raya oh raya...

still in mood raya pagi ni...setelah selama 12 hari aku bercuti di kampung, smalam tibalah aku ke destinasi rantau semula...punyala liat rasanya nak bertolak pulang....kalo ikutkan hati, mau aku sambung lg cuti...namun mengikut pemikiran warasku, terpaksa kukuatkan kaki menekan pedal minyak menghalakan myvi kesayangan ku ke daerah ini semula...penat tak usah citer la...tu yg rasa malas sgt2 nk masuk keja ari ni..namun, dek kerna janjiku kepada bos2 sekalian, aku gagahkan jugak kaki ke ofis...hehe...
nak citer pasal raya, takder apa pun yang best...byk masa aku diluangkan kat umah je...kalo jenjalan pun balik kampung abah raya pertama...tu pun sekejap je...pastu raya kedua, aku mengjoinkan diri HOP RAYA MYVIANS KLATE kat KB...seb baik ada yang ingin berjemput dan berhantar depan umah...kalo nak drive sendiri, konpem lesen dibekukan terus...jalan jam teruk wooo, mak aku langsungla tak kasi aku drive, belum pass katanya aku bawak keta..heran jugak aku, dah aku drive alone balik kelantan dr melaka pun, still dia kata aku belum pass...seb baikla bukan mak aku yg jd pegawai JPJ masa aku amik lesen dulu, kalo tidak, konpem 50 kali amik test jalan raya, tak lulus2...hehe...dek kerana itu, hari raya ke empat, seharian suntuk aku kuar rumah jenjalan umah kawan...kuar umah kul 9.30 pagi, kul 9 malam baru sampai umah semula...hehe..puas hati...
itu jerla citer hari raya aku kat kampung...selebihnya aku melepak jerla melayan karenah anak2 buah aku...yang paling best layan tido...hahaha....
psssttt: tkder ke org nak buat open house ni, aku sudi sesengat nak memenuhi jemputan korang sumer...hehe...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments