TERbizi lak...haha...

wah lamanyer tak update blog ni...hehe...terbizi lak dua tiga hari ni...ngan keja kat kilang lagi...keja part time lagi...lam dua hari ni aku cuma tido 5 jam jer...keja keras sungguh...siang hari keja kat kilang...pas terawikh gi keja part time...esok nyer pas sahur pun sama gak, sambung keja part time...nak cari duit lebih tuk raya la ni...hehe..tp aku suka keadaan mcm ni...rasa masaku terisi dengan benda2 berfaedah..dah lama tak buat mcm ni...dulu2 masa study, mcm ni la aku...study sambil keja part time...kalo ada masa terluang, aku gi keja kat kedai photostat...kadang tu hampir seharian gakla...nak2 plak time tu study aku dh free sikit...so byk aku habiskan masa keja kat kedai photostat tu ler...dahla masa tu aku dh tkder income lain, nk mtk duit ngn mak ayah, segan la plak sbb dah besar panjang...terpaksa la keja sendiri...pas maghrib baru balik...penat usah cakap la...tp dah terpaksa, nak wat cm mana kan..nk byr sewa umah lagi, yuran study lagi, makan minum lagi dan mcm2 perbelanjaan lain la...satu jam aku dibayar RM 3, sebulan leh la dapat lam RM300 lebih...tak byk mana pun...tp yg herannya, cukup jer tuk perbelanjaan..pandai lak aku berjimat...hehe...time bulan pose lak, sesambil keja kat kedai photostat, aku wat keja tambahan lain gak, amik upah jahit sembat n mata lalat tuk baju kurung...sepasang aku dibayar RM5...baju2 tu aku jahit time malam lepas terawikh or lepas sahur...abih jari2 pun tercucuk jarum...tp duit punya pasal, aku sanggup ajer...tp tk byk yg aku dpt jahit...satu mlm leh siapkan satu pasang jer...ngantuk weh...dahla kena jahit ngn teliti tu..kang kalo tak kemas, sian plak kt orang nk pakai baju raya...tu kisah dulu2..skarang ni pun lebih kurang sama la...skarang ni sajer nak cari duit lebih, lehla topupkan mana yang tak cukup nanti...lagipun, best apa kalo masa kita terisi dengan benda2 yang berpekdah...ada hasil lak tuh...kalo nak ikutkan penat, memang penat sangat2...tapi tkleh nak manjakan diri sangatkan...selagi terdaya, selagi tu aku teruskan...hehe...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

0 ulasan: