090908

tarikh hari ni tarikh yang aku suka...nak tau nape? sebabnya dia ada dua no 9, aku suka sangat no 9, sembilan haribulan september (sembilan) tahun dua ribu lapan (090908)...hmmm, kalo tahun depan nyer lagi cun, sembilan haribulan september (sembilan) tahun dua ribu sembilan (090909), tak sabor nyer nak tunggu tarikh tu...apa2 jer yang ada no 9, memang aku suka...dulu beli keta, berangan nak no plate 999 atau sumer nyer no 9, tapi mahal la plak kalo nak, mana la aku mampu, salesman tu ckp, kena prepare duit lam RM 3000 lebih kalo nak no plate yang aku suka tuh...mana nak cekau duit, nak buat downpayment pun dah hutang orang...hehe...last2 dapat gak satu bijik no 9 kat no plate aku, tkperla..tupun aku dah puas hati...aku pun taktau la sejak bila dan kenapa aku suka no 9...tapi yang pastinya no 9 ni agak sinonim ngn kehidupan aku...mesti ada jer kaitan, no angka giliran time amik test or exam, no bilik masa aku matriks dulu, kedudukan dlm list apa2 dan yang pastinya befday aku bulan sembilan...ada orang cakap aku suka no 9 sebab befday aku, tapi aku rasa tak pun...sbb yg sebenar2nya tarikh aku dilahirkan bukan nyer 1 september, tapi 31 ogos..korang mesti tak percaya kan..tapi tu la hakikatnya...aku dilahirkan pada 31 ogos, sedetik lepas azan maghrib...tp gi wat surat beranak atau sijil kelahiran keesokkannya di balai polis berdekatan...dulukan mana sistematik dia nyer sistem..dilahirkan pun kat rumah jer...kadang ikut suka dorang je...agaknya orang yang mengregisterkan kelahiran aku ni dengki ngan aku agaknya taknak bg tarikh lahir aku 31 ogos, so dia pun buat 1 september...yang abah aku plak, ikut jer malas nak masuk campur...hehe...aku agak jer, mana la aku tau perkara sebenar, aku kecik lagi masa tu, aku dapat tau pasal hal ni pun bila aku dan meningkat remaja...hehe...anyway tak kisahla kan, apa la yang ada pada tarikh lahir kita tu...dari kita sambut befday kita, baik kita kenang kembali susah payah jerih mak kita kandungkan kita, melahirkan kita, mencabar sgt2 tu...seb baik dia salah tarikh lahir aku, dibuat nyer dia salah eja nama aku, ntah apa2 jadi nama aku..dari norsaritanaini ke apa2 ntah..dah ramai sgt org yg nak bg nama lain kat anak dorang, tp jadi nama lain...kira aku bernasib baik jugakla....susah wooo nak eja nama aku tu..nak sebut apatah lagi..ramai yang tersasul-sasul nak sebut...tapi aku suka...hahaha...lain dari yang lain...dari dulu sampai sekarang, asal nak kenalkan diri jer, nama aku mesti jadi isu...kalo dah penat sgt, aku just kenalkan diri dengan nama nor jer, tkyah sebut nama panjang2, penat nak mengexplain...hehe...opppssss, dah jauh menyimpang citer aku ni, tadi nak citer pasal no 9 jer hehe...kalo boleh, aku nak no 9 ni ada kaitan ngn hidup aku sampai bila2...suka sangat2 ni...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

0 ulasan: