tenet problem...

lamanye aku tak jengah blog ni...bukan sengaja pun...ahad memang aku tak online, yerla dah tak keja kan, cm mana nk online, umah aku tkder tenet lagi...so online kat ofis jerla...hehe...ingat nak gak masukkan streamyx kat umah tu, tapi so far masih dlm peringkat perbincangan lagi...perlu dipertimbangkan baik buruk nyer dulu...hahaha...alkisahnya aku tak jengah blog aku ni adalah disebabkan tenet kat ofis ni la problem...pagi isnin yang penuh bersemangat, aku mendail la(almaklumla still guna yg dial-up punya kat opis aku ni, bila ntah nak tukar streamyx) tuk buat connection, tetiba dia kuar Error 772...aku cuba lagi...dua tiga kali restart komputer, tukar dialer, cabut wayar yg kat belakang dan sambung balik...bukan apa, kalo aku call TM Point, for sure dorang suh aku buat cenggitu dulu...so sebelum aku kena buat time aku nk report, aku buatla dulu...dah konpem tak boleh, baru la aku dial 100...ada operator pompuan yang bersuara dihujung sana...aku pun dengan lemah gemalainya, menyatakan segala masalah yg aku hadapi ni la...dan seperti yang telah aku jangkakan, dia suh aku buat seperti yg di atas, senang citer aku ckpla yg aku dah buat semua tu, tapi tak boleh jugak...mcm2 gakla dia suh aku buat, siap bg no dialer baru...pun tak boleh jugak...tula degil, aku dah kata bukan problem kat tempat aku ni, mesti problem kat port dia kat luar nun...dah puas dia dok nyuruh aku itu ini, dia pun keboringan kot nak melayan karenah aku yang suka menjawab, barula dia wat report tuk aku...kan senang kalo wat awal2 tadi, takderla dia dgr aku membebel...hehe...siap wat report, seharian aku tunggu, takder langung maklum balas...arrgghhhhhh, tension betul aku....keesokannya iaitu pagi selasa, aku call lagi sekali, kali ni yang lelaki pulak angkat phone, mak aihhh, romantik betul suara, mcm cakap dlm selimut...tak sampai hati lak aku nak membebel kat dia...hahaha....aku suh dorang cepatkan sikit jer proses sbb aku nak guna tenet, direct jer aku sound, tapi still mengekalkan ciri-ciri kelembutan yang ada....hahahahaha...dipendekkan citer yg agak panjang ni, tenet aku ok semula time tgh hari...technician dia ckp, fibre card dorang rosak kat port...ha tu la, aku dah kata...tkmo dengar....selalu jer jd problem macam ni...kadang terasa fedup nk call dorang...kalo la aku leh wat sendiri...haha...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

0 ulasan: