problem...problem...

hari ni aku nak citer problem yang aku alami sekarang ni...
1) terlalu mudah percaya pada orang
boleh dikategorikan sebagai masalah ke ek? ntahla, tapi bila aku pikir2 balik...tambahan dengan kata2 member2 terdekat aku...benda alah ni boleh jadi big problem gak nih...aku ni terlalu mudah sangat percaya kat orang...selalu sangat kena macam ni...salah ker aku kalo mudah sgt percaya pada orang??? aku pun taktau la nape, walau berkali-kali "kepala" diinjak, kepercayaan yang diberikan dipermain-mainkan berkali-kali...tapi aku tetap juga percaya...salah ke kalo kita bersangka baik pada semua orang...tak salah kot...hmmm, tapi salah jugakla kan...mana boleh percaya 100%...tapi tu ler berkali-kali kena permainkan pun, aku tetap percaya...maybe aku ni jenis mudah lupa kot...aku senang je nak lupa apa2 yang orang buat pada aku...sekejap jer aku simpan dalam hati...niat aku bersangka baik dan berbuat baik kat orang supaya orang pun sama bersangka baik dan berbuat baik kat aku...aku tak suka mencari musuh...apatah lagi kalo nak cari gaduh...tak suka sgt hidup dengan rasa bersalah...nanti semua benda yang nak buat rasa tak kena je...tapi tu ler, sering kali kebaikan aku disalahgunakan...ada yang mengambil kesempatan...aku sedar...dah berkali-kali jugak aku disedarkan oleh member2 yang tau perangai aku...tapi ntah la, susah tul nk kikis sifat aku yang satu ni...nak kata aku ni baik sangat, rasanya tkder la baik mana pun, jahat tu tkder la, cuma nakal sikit jer...hikhikhik...maybe dah memang sifat semula jadi aku kot mudah rasa SIMPATI, SERBA SALAH, KESIAN, LEMBUT HATI...kena pikir cm mana caranya ni nak atasi masalah ni...korang ada idea tak?
2) hidup rasa terganggu
uiks, korang jgn pikir bukan2...bukannya aku diganggu oleh makhluk halus, mentang2 la selalu tgk Kekasih Kuseru, mcm2 pikir ek....serrrammmmmmmm...hehe...back to the topic, aku ni rasa terganggu atau dengan kata lainnya rasa tidak selesa...malas aku nk citer panjang, dipendekkan, aku tak selesa bila ada orang yang selalu call dan aku tak suka nak bersembang dengan dia....sebab musababnya biarlah rahsia...sebelum ni aku ignore jer semua call dia...kadang aku off hp...kadang aku silentkan...kadang aku biar jer dia menjerit sehingga org di hujung sana kepenatan...haha...padan muka...faham-fahamla kalo orang tak angkat phone tu, tandanya orang taknak cakap la kan....tapi still gak dok call...tension aku...aku lak yang macam pelarian, rasa takut jer bila dengar hp aku berdering...tambah2 no yang tak dikenali...fobia..fobia..yang tu satu hal....pastu ada gak sorang hamba Allah yang aku tktau dr mana dia dapat no hp aku...pernah call aku tanya sama ada aku penah call dia or tidak...aku cakapla yang aku tak kenal pun no dia tu...wat per lak aku nak call dia..so okla, dia cakap maybe wrong no...pastu apa kejadahnya pun aku taktau la, selalu lak dok sms aku...apa ke hei nyer...tapi aku tak layan pun...wat donno jer pun...tapi tension ar...terasa macam nak tukar hp no baru jer...tapi teramatla sayang no yang sekarang ni...mana tak sayang weh, aku beli no tu time harga dia RM200 lebih tu...time dolu2 kan prepaid mahal...tersangatla bernilai bg aku...dahla tu yg pertama kali ada hp...aku kan jenis yang setia...hahaha.....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

2 ulasan:

man!s berkata...

Salam nor..
jangan la mudah terpedaya..kalau rasa tension sangat2..jom ikut man!s daki gunung..mmg relaks gillerr..
malam,pandang bulan..bila solat dalam hutan lagi la tenang..syok gillerr..trip seterusnya bulan 11 niehh..jom nor..dan jangan fikir2 lagi...cheer up babe...

norsaritanaini berkata...

salam man!s...
daki gunung???hm...dah lama tak buat ni...stamina pu dah kurang, tak aktif bersenam la skrang...haiiishhhh...pemalas betul...