Mind Setting???

pepagi lagi hari ni aku dah sakit kepala, ngantuk la, nak bukak mata pun tak boleh...ni mesti sebab minum milo nih...aku dah kata aku alergik sikit ngn milo ni...asal minum milo jer, mesti sakit kepala...kepala tetiba jadi berat semacam...mata nak bukak pun tak boleh rasanya...tapi orang kata tu mind setting aku...ya ker? ntahla...tp mmg selalu mcm tu...kalo susah nak tido ke apa ke, mmg aku akan minum milo, so cepatla aku lena...aku saje jer nak ubah tabiat minum aku ni...aku nak kurangkan or kalo boleh langsung taknak minum nescafe dah...aku ni actually dah addicted ngn nescafe...sebelum ni pantang bau, mesti nak minum jer...tetiap pagi mesti kena minum nescafe, baru leh start wat keja pape...selagi tak minum, rasa tak bermaya jer pagi tu...so bermula dr smalam la aku tak sentuh nescafe dah...cuma intai2 jer botol nescafe kat pantry tuh...hehe...sikit lagi nak tergoda...tapi aku kuatkan semangat gak...smalam minum teh...ari ni aku minum milo...minum teh ok, tapi sepanjang hari aku asyik mengah jer...penat giler, macam baru lepas lari 100 meter...tak cukup oksigen yang ada rasanya...rupanya kawan aku cakap teh mengecutkan saluran darah...patutla jadi mcm tu...so aku ubahla minum milo pagi ni....terus je sakit kepala...nak buat keja pun malas...cam mana nak teruskan ni...kang tak pasal2 aku berbalik pada nescafe lak ni...adakah ini semua mind setting aku semata-mata?

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

0 ulasan: