3 sambutan sekali gus???

sambutan merdeka, sambutan awal Ramadhan dan sambutan befday aku...ketiga-tiga sekali gus...pulak tuh leh sambut kat kampung...wah..wah...satu memorial yang tak boleh dilupakan nih..sangat2 bermakna....tetiap tahun sambutan befday n merdeka memang sekali walau pun yang sebenar-benarnya jarang atau tak penah pun sambut befday...tapi kebiasaannya tetiap kali cuti 31 Ogos, aku akan balik kampung...balik kampung tu ler keseronokan yang tak boleh nak digambarkan dengan kata-kata...

nak2 plak kali ni setelah lima bulan aku tak menjengah kampung halaman, lagila perasaan nak balik tu membuak-buak...tak sabar rasanya...pulak tuh leh sambut pose lak...best weh leh bukak pose ngn family...lagi meriah sbb ramai2 berbuka...mcm2 hidangan ada...kan best kalo leh cuti sebulan di bulan pose, pastu sebulan lagi sambung cuti raya plak...mak aihhhh, nikmat yang tak terkata, tapi make sure gaji jalan la...abih tu nak makan apa, kalo cuti tanpa gaji...tkper, niat dihati aku nk cuti lama sikit time raya ni...harap2 diberi kelulusan ler...

cukup setakat ni aku ngomel ari ni...nanti minggu depan pas balik kampung, InsyaAllah aku sambung balik...akhir kata Selamat Menyambut Ramadhan tuk semua..maafkan jika ada tersalah kata terkasar bahasa, Salam Sambut Merdeka jugak dan salam bertemu kembali nanti...doakan perjalanan ku selamat ke destinasi yang dituju yer kengkawan...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Gerammm...#$%^&*&%%^@#^%&$*^$

malasnyer nkgi meeting kat MITC ni..asyik panggil meeting jer, masalah tak settle jugak...asyik beralih tangan jer orang yang handle..pastu panggil meeting, konon nk settle masalah...dok ulang alik buat benda yang sama dua tiga kali...pastu nyusahkan orang...aku dah geram ni...mintak itu, mintak ini...lepas satu, satu...cuba la buat benda tu biar sistematik sikit...ni tak, checklist pun takder, takkan aku nk kena ajar kot nak buat keja cam mana...kita ni dahla kena berurusan dengan banyak pihak...dorang takperla, apa2 hal, just panggil meeting, cakap pandaila...yang kena buat kita ni...yang nak kena sembur dgn bos pun kita jugak...dorang mana tau apa2...tension betul la aku dgn org yg buat keja tak teratur ni...fahamla sumer ada kelemahan masing-masing..tapi kena la blajar...pastu kalo kita bersuara, kata kita lak yang marah-marah...sapa yang tak tension kalo kena buat benda ulang-ulang kali...benda yang sama lak tu...fed up tau dak???ikutkan hati malas jer nak pegi ni...tp rasanya ni time nyer kot tuk aku luahkan apa yang terpendam selama ni...nk kena brain wash dorang ni...konon cam berani la ni..haha...jap gi menikus jer...hahahaha...tak boleh jadinya, kena kuatkan semangat...aku harus laksanakan misi aku ni...biar dorang tau apa yang dorang dah buat selama ni..nyusahkan orang jer....okla aku dah nak gerak ni..korang doakan aku jadi berani ek...BE BRAVE bak kata MAWI...hehe...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

problem...problem...

hari ni aku nak citer problem yang aku alami sekarang ni...
1) terlalu mudah percaya pada orang
boleh dikategorikan sebagai masalah ke ek? ntahla, tapi bila aku pikir2 balik...tambahan dengan kata2 member2 terdekat aku...benda alah ni boleh jadi big problem gak nih...aku ni terlalu mudah sangat percaya kat orang...selalu sangat kena macam ni...salah ker aku kalo mudah sgt percaya pada orang??? aku pun taktau la nape, walau berkali-kali "kepala" diinjak, kepercayaan yang diberikan dipermain-mainkan berkali-kali...tapi aku tetap juga percaya...salah ke kalo kita bersangka baik pada semua orang...tak salah kot...hmmm, tapi salah jugakla kan...mana boleh percaya 100%...tapi tu ler berkali-kali kena permainkan pun, aku tetap percaya...maybe aku ni jenis mudah lupa kot...aku senang je nak lupa apa2 yang orang buat pada aku...sekejap jer aku simpan dalam hati...niat aku bersangka baik dan berbuat baik kat orang supaya orang pun sama bersangka baik dan berbuat baik kat aku...aku tak suka mencari musuh...apatah lagi kalo nak cari gaduh...tak suka sgt hidup dengan rasa bersalah...nanti semua benda yang nak buat rasa tak kena je...tapi tu ler, sering kali kebaikan aku disalahgunakan...ada yang mengambil kesempatan...aku sedar...dah berkali-kali jugak aku disedarkan oleh member2 yang tau perangai aku...tapi ntah la, susah tul nk kikis sifat aku yang satu ni...nak kata aku ni baik sangat, rasanya tkder la baik mana pun, jahat tu tkder la, cuma nakal sikit jer...hikhikhik...maybe dah memang sifat semula jadi aku kot mudah rasa SIMPATI, SERBA SALAH, KESIAN, LEMBUT HATI...kena pikir cm mana caranya ni nak atasi masalah ni...korang ada idea tak?
2) hidup rasa terganggu
uiks, korang jgn pikir bukan2...bukannya aku diganggu oleh makhluk halus, mentang2 la selalu tgk Kekasih Kuseru, mcm2 pikir ek....serrrammmmmmmm...hehe...back to the topic, aku ni rasa terganggu atau dengan kata lainnya rasa tidak selesa...malas aku nk citer panjang, dipendekkan, aku tak selesa bila ada orang yang selalu call dan aku tak suka nak bersembang dengan dia....sebab musababnya biarlah rahsia...sebelum ni aku ignore jer semua call dia...kadang aku off hp...kadang aku silentkan...kadang aku biar jer dia menjerit sehingga org di hujung sana kepenatan...haha...padan muka...faham-fahamla kalo orang tak angkat phone tu, tandanya orang taknak cakap la kan....tapi still gak dok call...tension aku...aku lak yang macam pelarian, rasa takut jer bila dengar hp aku berdering...tambah2 no yang tak dikenali...fobia..fobia..yang tu satu hal....pastu ada gak sorang hamba Allah yang aku tktau dr mana dia dapat no hp aku...pernah call aku tanya sama ada aku penah call dia or tidak...aku cakapla yang aku tak kenal pun no dia tu...wat per lak aku nak call dia..so okla, dia cakap maybe wrong no...pastu apa kejadahnya pun aku taktau la, selalu lak dok sms aku...apa ke hei nyer...tapi aku tak layan pun...wat donno jer pun...tapi tension ar...terasa macam nak tukar hp no baru jer...tapi teramatla sayang no yang sekarang ni...mana tak sayang weh, aku beli no tu time harga dia RM200 lebih tu...time dolu2 kan prepaid mahal...tersangatla bernilai bg aku...dahla tu yg pertama kali ada hp...aku kan jenis yang setia...hahaha.....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

tak suka bila terpaksa meminta-minta...

korang penah hadapi tak situasi semacam ini...aku dah lama alami benda alah mcm ni...terpaksa meminta benda yang sepatutnya memang milik kita or benda yang kita inginkan...aku ni memang tak suka nak mintak...aku lebih suka kalo orang nak bagi, bagi jer...jangan nak tanya2 cam ni "awak nak tak ni?" or "awak suka ke benda ni?"...dan macam2 la soklan yang lebih kurang sama yang memberi maksud yang serupa iaitu dorang tanya aku sama ada aku nak ke tak nak...aku memangla nak, dah nampak aku mcm suka tu, takyahla tanya2 lagi, bagi jerla...hehe...lebih kurang macam tu la yg aku nak citer ni...isu kat sini ialah aku tak suka mintak2 even yang tu memang hak aku atau benda yang aku tersangat ingin miliki...tapi sekarang ni takder plak orang tanya aku yang menunjukkan dia nak bagi aku sesuatu, hehe...dulu2 adala, tapi disebabkan aku hanya akan mendiamkan diri jer atau hanya menghadiahkan senyuman bila ditanya sama ada aku suka atau tidak sesuatu benda tu...apa la korang ni, "diamkan tanda setuju, senyum tandanya suka"...itu pun tak faham ker? hehe...last2 disebabkan org yang tidak memahami hint2 yang aku tunjukkan, melepas la aku tuk memiliki benda yang aku suka dan yang aku nak orang hadiahkan kat aku...hehe...(ngengada tul, nak org hadiahkan plak, banyak cantik)...itu kisah dulu, kisah di mana aku yang tidak berapa nak mampu...kisah sekarang, aku dah takder nk ngengada mintak orang hadiahkan aku apa2...kalo aku nakkan something, aku usahakan tuk dapatkan sendiri dengan setiap titik peluh keringat aku sendiri (tapi kalo ada orang nak bagi, aku tak tolak...ahaksss)...problem aku sekarang ialah aku seperti terpaksa meminta-minta duit gaji aku...benda yang paling aku tak suka...kalo aku tak mintak, alamatnya lambatla aku dapat gaji...nak kena follow up byk2 kali, baru leh dapat...sampai bila macam ni???aku pun ada air muka gak...kalo setiap kali nak kena mintak byk2 kali, malu jugak aku...tapi kalo aku tak mintak, lambatla gaji aku bulan tu....arrghhhhh..aku tak suka situasi mcm ni....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

lapar..lapar..dan lapar...

Mentang2 la boleh online, sampai 2 entri aku post ari ni...hehe…balas dendam la ni…hahaha…actually aku keboringan yang amat, dari tkder buat apa, baik aku meroyan kat sini...ada gak pekdahnya....hahaha...aku nak citer pasal penyakit yang aku lapar yang aku alami beberapa hari yang lepas (simptom dikesan bermula hari khamis minggu lepas la)...aku asyik terasa lapar jer, pastu kalo lapar tak tertahan-tahan tu, lapar yg amat...kalo tak makan time tu jugakkan, perut jadi pedih giler, sampai kena bongkok badan la...bila dah makan, perut terus jadi ok....ajaib kan? hahaha...pastu dah makan tu okla, tapi yang paling ajaib nyer, aku stilll rasa lapar, macam tak makan, rasa kenyang tu sekejap jer...seingat aku tetiap kali nak mulakan suapan, aku tak lupa baca Bismillah, siap dengan doa makan sekali aku baca...so tkderla isu aku makan dengan syaitan, jauh sekali kalo aku membela...Nauzubillah...

Sehari biasanya aku makan 3 kali jer, bekfas, lunch n dinner...kali ni kena tambah sebelum lunch kena makan, sebelum dinner kena makan, sebelum tido kena makan...so dah jadi 6 kali aku kena makan sehari...tp aku tak makan lam kuantiti yang banyak la, makan sikit dah kenyang, dah tak boleh masuk...tapi kena kerap...disebabkan kehairanan yang amat, maka aku berkeputusan pegila jumpa doktor semalam...kenal lak dr ni ngn aku, padahal baru kali ke empat aku ke klinik dia, bagus tul doktor ni...sungguh prihatin...aku pun citer la masalah yang aku hadapi ni, malu pun ada..haha...yerla, asyik citer bab lapar jer...dengar je sumer citer aku, terus doktor tu cakap aku kena gastrik...doktor tu cek gakla perut aku ni, dia men tekan2 jer...tapi ada part yg terasa sakitla bila ditekan...konpem katanya kena gastrik...macam2 makanan aku kena elakkan, yang aku ingat benda2 masam n pedas tak boleh, certain2 buah pun tak boleh gak contohnya anggur, limau, durian, duku langsat dan seangkatan dengannya....yg lain2 aku dh lupa...pastu doktor tu tanya, nak amik MC ke tak..aku cakap takpayah la kan sbb dah separuh hari pun aku keja, jap lgi balik ofis semula, pastu doktor tu paksa aku amik gak, dia suh aku balik umah berehat...hahaha...siap kena paksa, degil betul aku....bukan aku taknak MC, tp dah rugi ar sbb separuh hari..kalo dr pagi takyah dtg keja, baru la best...ingat nak mtk tuk hari ni, tp ntah kenapa, berat lak mulut nk cakap ngn doktor tu...tak kisah pun MC ke tak...aku bukan sakit yang tak boleh bangun pun...Cuma sakit yang nak kena makan....hahaha...tapikan korang, aku makan..makan dan makan kan, for sure la aku ingat berat aku bertambah..tup2 pagi td aku timbang, ada penurunan...ke timbang aku tu bermasalah ek? Mcm tak caya jer aku ni....tengok lam dua tiga hari lagi, nanti aku timbang balik...

Ni tanda2 gastrik yang aku dapat dr sini http://www.moh.gov.my/opencms/opencms/moh/tahukah_sakitperut.html
Sedikit sebanyak ada tanda2 yang aku alami...hahaha...

Tanda gastrik
* Kesakitan semakin berkurangan atau bertambah apabila makan.
* Pedih pada ulu hati atau bahagian atas perut.
* Terasa loya.
* Berat badan turun.
* Terasa pedih, sakit seperti sengal atau lapar yang teruk pada perut
antara satu hingga tiga jam selepas makan atau tengah malam.
* Najis kehitaman atau berdarah (menunjukkan ulser sudah berdarah).
* Kerap sendawa.

jom makan...lapar la...hahahahaha...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

tenet problem...

lamanye aku tak jengah blog ni...bukan sengaja pun...ahad memang aku tak online, yerla dah tak keja kan, cm mana nk online, umah aku tkder tenet lagi...so online kat ofis jerla...hehe...ingat nak gak masukkan streamyx kat umah tu, tapi so far masih dlm peringkat perbincangan lagi...perlu dipertimbangkan baik buruk nyer dulu...hahaha...alkisahnya aku tak jengah blog aku ni adalah disebabkan tenet kat ofis ni la problem...pagi isnin yang penuh bersemangat, aku mendail la(almaklumla still guna yg dial-up punya kat opis aku ni, bila ntah nak tukar streamyx) tuk buat connection, tetiba dia kuar Error 772...aku cuba lagi...dua tiga kali restart komputer, tukar dialer, cabut wayar yg kat belakang dan sambung balik...bukan apa, kalo aku call TM Point, for sure dorang suh aku buat cenggitu dulu...so sebelum aku kena buat time aku nk report, aku buatla dulu...dah konpem tak boleh, baru la aku dial 100...ada operator pompuan yang bersuara dihujung sana...aku pun dengan lemah gemalainya, menyatakan segala masalah yg aku hadapi ni la...dan seperti yang telah aku jangkakan, dia suh aku buat seperti yg di atas, senang citer aku ckpla yg aku dah buat semua tu, tapi tak boleh jugak...mcm2 gakla dia suh aku buat, siap bg no dialer baru...pun tak boleh jugak...tula degil, aku dah kata bukan problem kat tempat aku ni, mesti problem kat port dia kat luar nun...dah puas dia dok nyuruh aku itu ini, dia pun keboringan kot nak melayan karenah aku yang suka menjawab, barula dia wat report tuk aku...kan senang kalo wat awal2 tadi, takderla dia dgr aku membebel...hehe...siap wat report, seharian aku tunggu, takder langung maklum balas...arrgghhhhhh, tension betul aku....keesokannya iaitu pagi selasa, aku call lagi sekali, kali ni yang lelaki pulak angkat phone, mak aihhh, romantik betul suara, mcm cakap dlm selimut...tak sampai hati lak aku nak membebel kat dia...hahaha....aku suh dorang cepatkan sikit jer proses sbb aku nak guna tenet, direct jer aku sound, tapi still mengekalkan ciri-ciri kelembutan yang ada....hahahahaha...dipendekkan citer yg agak panjang ni, tenet aku ok semula time tgh hari...technician dia ckp, fibre card dorang rosak kat port...ha tu la, aku dah kata...tkmo dengar....selalu jer jd problem macam ni...kadang terasa fedup nk call dorang...kalo la aku leh wat sendiri...haha...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Wall-E

korang dah gi tengok ke belum Wall-E, best giler weh…walaupun citer dia tkder dialog sgt, asyik2 sebut eva..eva..eva, wall-e..wall-e..wall-e, tapi boleh difahami jalan citer dia…Wall-e dan eva, kisah pasangan cinta yang romantik…haha…jgn korang ingat robot tkleh bercinta… ada perasaan gak tuh…hahaha…..Wall-E dok kat bumi, kesepian la dia sbb sorang2 jer kat situ, eh robot guna sorang ke apa ek..seketul kot...keja dia kemas bumi yg dah dipenuhi sampah, sampai leh jadi bangunan tinggi tu...kawan dia cuma lipas kecik jer...tp cara hidup dia kalah manusia...umah dia kemas dan teratur jer...pastu yg eva ni plak dr tempat lain, kira eva ni bentuk badan dia cantikla, bersih jer tak macam wall-e yag ada banyak sangat “foreign contaminant”...tp eva ni nampak jer lemah lembut, tapi ganazzz wooo....aku dok taip ni pun buat aku tersengih dan nak tergelak balik...tak bestla kalo aku citer sumer kan...nanti tak syok lak korang, kena gi tengok sendiri la...memang tak rugi...aku pun kalo boleh, nak tengok lagi sekali ni ha...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Nice to share...

Khas untuk org yg baru bercinta atau tengah bercinta atau sentiasa dlm alam percintaaaaan mat cintan and minah cintaannnnnn. .yg suka angau2..and angan2..hahahahaha! nice to read betul tu dia kata!!

1] Orang yang mencintai kamu tidak pernah mampu memberikan alasan kenapa dia mencintai kamu. Yang dia tahu di hati dan matanya hanya ada kamu satu-satunya.
2] Walaupun kamu sudah memiliki teman istimewa atau kekasih, dia tidak perduli! Baginya yang penting kamu bahagia dan kamu tetap menjadi impiannya.
3] Orang yang mencintai kamu selalu menerima kamu apa adanya, di hati dan matanya kamu selalu yang tercantik walaupun mungkin kamu merasa berat badan kamu sudah bertambah..
4] Orang yang mencintai kamu selalu ingin tahu tentang apa saja yang kamu lalui sepanjang hari ini, dia ingin tahu kegiatan kamu.
5] Orang yang mencintai kamu akan mengirimkan SMS seperti 'selalmat pagi','selamat hari minggu', 'selamat tidur', 'take care', dan lain-lain lagi, walaupun kamu tidak membalas SMS-nya, kerana dengan kiriman SMS itu lah dia menyatakan cintanya, menyatakan dalam cara yang berbeda, bukan "aku CINTA padamu", tapi berselindung ayat selain kata cinta itu.
6] Jika kamu menyambut hari tahun dan kamu tidak mengundangnya ke majlis yang kamu adakan, setidak-tidaknya dia akan menelefon untuk mengucapkan selamat atau mengirim SMS.
7] Orang yang mencintai kamu akan selalu mengingat setiap kejadian yang dia lalui bersama kamu, bahkan mungkin kejadian yang kamu sendiri sudah melupakannya, kerana saat itu ialah sesuatu yang berharga untuknya. dan saat itu, matanya pasti berkaca. kerana saat bersamamu itu tidak bisa berulang selalu.
8] Orang yang mencintai kamu selalu mengingati setiap kata-kata yang kamu ucapkan, bahkan mungkin kata-kata yang kamu sendiri lupa pernah mengungkapkannya. kerana dia menyematkan kata-kata mu di hatinya, berapa banyak kata-kata penuh harapan yang kau tuturkan padanya, dan akhirnya kau musnahkan? pasti kau lupa, tetapi bukan orang yang mencintai kamu.
9] Orang yang mencintai kamu akan belajar menggemari lagu-lagu kegemaran kamu, bahkan mungkin meminjam CD milik kamu, kerana dia ingin tahu apa kgemaran kamu - kesukaan kamu kesukaannya juga, walaupun sukar meminati kesukaan kamu, tapi akhirnya da berjaya.
10] Kalau kali terakhir kalian bertemu kamu mungkin sedang selesema, atau batuk-batuk, dia akan sentiasa mengirim SMS atau menelefon untuk bertanya keadaan kamu - kerana dia bimbangkan tentang kamu, peduli tentang kamu.
11] Jika kamu mengatakan akan menghadapi ujian, dia akan menanyakan bila ujian itu berlangsung, dan saat harinya tiba dia akan mengirimkan SMS 'good luck' untuk memberi semangat kepada kamu.
12] Orang yang mencintai kamu akan memberikan suatu barang miliknya yang mungkin buat kamu itu ialah sesuatu yang biasa, tetapi baginya barang itu sangat istimewa.
13] Orang yang mencintai kamu akan terdiam sesaat, ketika sedang bercakap di telefon dengan kamu, sehingga kamu menjadi bingung. Sebenarnya saat itu dia merasa sangat gugup kerana kamu telah menggegarkan dunianya.
14] Orang yang mencintai kamu selalu ingin berada di dekat kamu dan ingin menghabiskan hari-harinya hanya dengan kamu.
15] Jika suatu saat kamu harus pindah ke daerah lain, dia akan sentiasa memberikan nasihat agar kamu waspada dengan persekitaran yang boleh membawa pengaruh buruk kepada kamu. dan jauh dihatinya dia benar-benar takut kehilangan kamu, pernah dengar 'jauh dimata, jauh dihati?'
16] Orang yang mencintai kamu bertindak lebih seperti saudara daripada seperti seorang kekasih.
17] Orang yang mencintai kamu sering melakukan hal-hal yang SENGAL seperti menelefon kamu 100 kali dalam masa sehari. Atau mengejutkan kamu di tengah malam dengan mengirim SMS. Sebenarnya ketika itu dia sedang memikirkan kamu.
18] Orang yang mencintai kamu kadang-kadang merindukan kamu dan melakukan hal-hal yang membuat kamu pening kepala. Namun ketika kamu mengatakan tindakannya itu membuat kamu terganggu dia akan minta maaf dan tak akan melakukannya lagi.
19] Jika kamu memintanya untuk mengajarimu sesuatu maka ia akan mengajarimu dgn sabar walaupun kamu mungkin orang yang terbodoh di dunia!. bahkan dia begitu gembira kerana dapat membantu kamu. dia tidak pernah mengelak dari menunaikan permintaan kamu walau sesukar mana permintaan mu.
20] Kalau kamu melihat handphone-nya maka nama kamu akan menghiasi sebahagian besar INBOX-nya. Dia masih menyimpan SMS-SMS dari kamu walaupun ia kamu kirim berbulan-bulan atau bertahun-tahun yang lalu. Dia juga menyimpan surat-surat kamu di tempat khas dan segala pemberian kamu menjadi benda-benda berharga buatnya..
21] Dan jika kamu cuba menjauhkan diri daripadanya atau memberi reaksi menolaknya, dia akan menyedarinya dan menghilang dari kehidupan kamu, walaupun hal itu membunuh hatinya.
22] Jika suatu saat kamu merindukannya dan ingin memberinya kesempatan dia akan ada menunggu kamu kerana sebenarnya dia tak pernah mencari orang lain. Dia sentiasa menunggu kamu.
23] Orang yang begitu mencintaimu, tidak pernah memaksa kamu memberinya sebab dan alasan, walaupun hatinya meronta ingin mengetahui, kerana dia tidak mahu kamu terbeban dengan karenahnya. saat kau pinta dia berlalu, dia pergi tanpa menyalahkan kamu, kerana dia benar-benar mengerti apa itu cinta.

[ Pernah adakah orang yang berbuat seperti di atas kepada kamu? Jika ada, jangan pernah mensia-siakan orang tersebut... kamu akan menyesal melakukannya! ]

Sumber: email yang diforwardkan oleh kawanku, Ju. Thanks.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

AKU DAN DIRIMU

Tiba saat nya kita saling bicara
Tentang perasaan yang kian menyiksa
Tentang rindu yg menggebu
Tentang cinta yang tak terungkap
Sudah terlalu lama kita berdua
Tenggelam dalam gelisah yang tak teredam
Memenuhi mimpi mimpi malam kita
Duhai cintaku sayangku lepaskanlah
Perasaanmu rindumu sluruh cintamu
Dan kini hanya ada aku dan dirimu
Sesaat di keabadian
Jika sang waktu bisa kita hentikan
Dan sgala mimpi mimpi jadi kenyataan
Meleburkan semua batas
Antara kau dan aku…. kita
Duhai cintaku, sayangku, lepaskanlah
Perasaanmu, rindumu, seluruh cintamu
Dan kini hanya ada aku dan dirimu
Sesaat di keabadian


psstttt: hasil dikala keboringan pagi2 taktau nak buat apa...hehe...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Jalan-jalan cari makan...

psstttt....baca la ni aku nak citer...hehe...alkisah petang smalam ni selepas pulang dari keja...sampai jer aku ke rumah, terus jer ajak housemate aku gi makan...dia pun terus je setuju...capai tudung masing2...terus jer gerak...aku ajak dia gi makan kat Roza Tomyam sebab terasa nak makan tom yam...Roza ni tempat fabret aku...setakat ni kalo kat Melaka ni, tkder lagi la tempat yg leh tanding kedai ni...masakan dia sumer kena dengan selera aku...yerla, tukang masak dia imported khas dr Siam weh...mestila sedap...paling aku suka sup tulang dia...dah hampir 2 minggu takgi kedai tu..so smalam semangat giler la nakgi makan situ...tup-tup sesampai jer kat sana, tengok kedai tu tutup...punyala kecewa yang amat...then aku teruskan perjalanan sampai ke bandar Jasin, ingat nak cari kedai kat situ la...tapi dua2 mati kutu taktau mana nak singgah...aku pun patah balik, cadang nkgi makan kat satu kedai kat area Bemban kot...apa nama tempat tu aku tak pasti sangat...selalu kalo lalu ikut situ, ramai jer orang, sedap jugak la kot...dah sampai sana, tengok cam menakutkan la plak...kedai dia lam kebun getah, takder sorang pun customer, yang ada hanya kelibat dua tiga orang laki...maybe pekerja kat situ kot...aku pandang housemate aku, dia pandang aku...last2 dua2 tak berani nak turun...kami teruskan perjalanan...terus dok pikir mana nakgi makan ntah...housemate aku cadangkan terus jerla gi makan kat Laksa Shack sementelah aku ada bgtau dia yang aku tingin nk makan laksa Singapore lagi...tapi kewarasan masih mengatasi minda...ada plak nk ke sana dengan tak mandinya...kami ni bukannye boleh..kalo ke sana, bukan makan jerla aktiviti kami, mesti nak ronda-ronda cuci mata sekali...so dengan keadaan yang tak mandi (tapi tak busuk ek, wangi lagi time tu..hehe..) rasanya tak berapa sesuai la...ha pastu teringat lak kat sorang kawan aku si Aben (bukan nama sebenar), umah dia area situ la...ingat nak singgah makan maggie kat umah dia...tapi sekali fikir, takkan nak main terjah jer orang tu, buatnyer tercekik maggie, sapa yang susah..dahla wife dia jauh...aku gak yg dipersalahkan nanti...so teruskan jerla drive dr Bemban menghala ke Jasin semula...ada dua kedai tomyam lagi seingat aku kat Taman Maju tu...sampai kedai yg satu, tutup lak..agaknya hari kedai tutup kot semalam...teruskan perjalanan sehinggala ke satu kedai ni...seb baik bukak...kalo tak frust nonggeng dah rasanya...kedai ni org Klate nyer...orite la masakan dia, tapi tak sesedap kat Roza...tapi bolehla dari tkder....tu dia, cukup satu pusingan aku cari kedai makan semata-mata nak makan tom yam...ish..ish...nila baru dikatakan jalan-jalan cari makan...hehe...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Aku dah muak…

Sungguh aku dah muak...dah sampai tahap tak boleh nak diterima oleh anak tekak dah…apa lagi kalo bukan ayam KFC…hehe…hari ni sekali lagi aku ditugaskan oleh en.bos aku supaya membelikan dia dan awek kesayangannya KFC…dan seperti biasa sebagai upah, aku juga dihadiahkan satu set KFC dan seperti biasa juga, kalo gi KFC, aku dah tak reti nak order benda lain melainkan satu set Snack Plate spicy punya taknak drumstick...hari ni aku take away jer sbb en. bos aku agak kebizian, sementelah la plak awek dia ikut sekali...mana dia nak bawak aku naik Rexton dia...kalo awek dia tkder jer, dia bawak aku gi makan kat sana...leh naik Rexton dia yg aku tak suka tu...siap bukakkan pintu lagi...hahaha...gentleman tuh...aku ni ibarat mcm anak dia la...eh ya ker? jauh panggang dr api rasanya...yerla..yerla aku sedar diri lagi ni...tkder iras langsung pun...hahaha...jgn org ingat tu sugar daddy aku udahla...bukan apa, mulut sendiri pun lom tentu leh tutup, inikan pula mulut orang, lagila susah nak tutup...kalo makan kat sana, terasa kebanggaan ditahap maksima bila ada jer mata yang asyik memandang ke arah kami...perasan la kunun...hahaha....tapikan betul la...aku dah muak sgt...aku hanya leh habiskan tak sampai seketul pun ayam td...memang takleh terima dah...dah lepas beli, baru akalku terdetik, naperla aku takgi beli makanan lain td...punyala jujur-sejujurnya, asal bos suh beli KFC, menonong jer aku gi beli KFC termasuk untuk aku sekali...padahal tkder salah disisi undang-undang pun kalo aku beli jer KFC tu kat dorang, then belila makanan lain tuk aku...ish..ish, awatla tak terfikir awal-awal...betapa kerapnyer aku ke KFC Jasin, sampai kan adik yang kat kaunter tu dah leh cam aku...kira dah jadi regular customer KFC la ni...hehe...ada hadiah bonus tak???

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

makan...makan...dan makan...



makan, makan dan makan lagi...ntah kenapa, aku pun pelik gak ni...asyik terasa lapar jer..kalo dah lapar tu tak tertahan lak tu..sampai leh hilang kesabaran la...rasa cam nak ngamuk jer kalo orang lengah2 time aku lapar...nak amik order pun terhegeh-hegeh, dahla byk songeh lak tu...tapi taknah ngamuk lagi...acah jer...hehe...
astaghfirullahhallazim...sampai mcm tu sekali penangan lapar aku...ish..ish...teruk tul la perangai aku ni...cam mana nk diet ni...yang turun sikit, mesti dah naik balik mcm ni...takmo ar timbang, mesti kecewa nanti...tp bukan aku sengaja nak laparkan perut aku ni...dah dia yg lapar...tak makan kan, boikot lak...siap men ugut2 lagi ha perut aku...sakit dan pedih wooo....hehe....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

lepak lagi...

Malam minggu datang lagi, seperti yang telah dijanjikan bersama ahli2 majlis yang lain, kami berkumpul di kedai Kak Bedah atau lebih dikenali sebagai Subaidah setelah memarkirkan myvi kesayangan masing2 di kawasan letak kereta MITC...Aku terpaksa pilih kak bedah nyer kedai, sbb dah tkder pilihan lagi, last choice tu...Aku ni bukan suka masuk kedai mamak ni...bukan nye apa, aku tak suka crowded sgt, ngn bau kari lagi...hehe..ngengada betul kan...dek kerana lapor tahap gaban, tanpa membuang masa kitorang orderla makanan di samping menunggu ahli2 lain yang kelewatan tiba di lokasi yang ditetapkan...sesambil makan-makan, minum-minum, borak-borak, umpat-mengumpat (eh ada ke ari tu???), usik-mengusik tambah kemesraan, acara shooting mengshooting pun berlangsung dengan jayanya...hehe...usai segala aktiviti lepak2 kat kakbedah yang mana punggung masing2 pun dah mencapai suhu kepanasan yang terlampau...kami bergerak ke destinasi pasti iaitu Konsert Fly FM...artis yang dijemput adalah Dina Malaysian Idol dan Dejavoodoo Spells...konsert ni diadakan sempena menyambut Majlis Konvokesyen UTEM...ada la gerai2 kat situ...tapi tak sehebat kalo konvo kat USM...tetiba terimbas kembali kenangan di malam pesta konvokesyen kat USM...best wa cakap lu...hahaha...gerai dia banyak giler, jual macam2 lak tu...aku suka la sebab mmg dah hobi aku suka cuci mata tengok2 barang...tengok2 orang...tengok2 sumer yg ada la...tu sumer hobi aku la tuh...eh jap..aku nk nk citer pasal apa ntah...tercerita pasal kenangan dulu2 kala lak...berbalik kita kepada apa yang telah dibincangkan (cam nk berucap la plak...hehe...), setelah puas ronda-ronda menghabiskan masa di situ, jam sudah pun hampir2 menunjukkan detik 12 malam, bergerak lak kami ke destinasi seterusnya tuk lepak2 minum sebelum pulang...ish...ish, enjoy sakan...kul 1 lebih baru sampai umah...kepenatan yang amat tapi tersangat la best...hehe...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Kepci lagi...

korang dah lunch ker?hehe..saje buat2 tanya, padahal aku nk citer pasal lunch aku hari ni...hehe....tuk kesekian kalinya, aku makan kepci (yg selalu disebut-sebut oleh kawan aku) atau dengan kata nama lainnya adalah Ayam Goreng Kentucky dalam bahasa melayu atau Kentucky Fried Chicken dalam bahasa Inggeris dan diringkaskan jadi la KFC...fuhhhh...panjang giler explanation..sajer nk buat korang tercungap dan kemengahan (eh ada ke word ni???)...haha..exercise la sikit...dlm minggu ni sahaja, dah dua kali aku makan KFC..memang boleh dikategorikan HARI INI DALAM SEJARAH la....sebelum ni mana penah makan dua kali dlm seminggu...paling2 banyak pun sekali dalam sebulan...betulllll...percaya la cakap aku...kfc bukan fabret aku...kekadang jer teringin nk makan...aku suka lagi makan ayam yg di"roasted" contohnya yang ada kat Nando's or Kenny Rogers...tapi dah namanya orang nak banjer...wat per lak aku nak tolakkan...bak kata pepatah "rezeki jangan ditolak, musuh jangan dicari"...korang nak tau sapa yang selalu banjer aku makan KFC...hehe...bos aku la weh...baik tul bos aku ni...sayang giler aku kat dia...hahaha...dia ni Ausie...so kalo dtg sini, KFC jerla yg dicari nyer...aku pun tak pasti la sama ada dia ni memang suka makan KFC jer ke atau pun sebab takder pilihan lain kat sini....tak nah plak aku bertanya...biorla dia...janji aku leh makan free tiap kali dia datang sini...setakat ni dia dok ulang alik KL-Melaka...buatnyer dia stay terus kat Melaka, hari2 ke nanti aku makan KFC...hehe...gemuk lagi la aku pasni...yerla nak tolak kang, dah orang nak banjer...rugi wehhh...hahaha....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

susuk!!!

smalam tercapai la hajat aku nak tengok Susuk...kemain awal lagi beli tiket, takut kehabisan kononnya..tup-tup, tak best langsung...hampesss tahap cimpanzi nyerla...jalan citer dia biasa jer...tak seram sgt, walaupun aku asyik tutup mata jer...hehehe...bukan apa, takut ada yg "unsangkarable" (pinjam word kaknora jap) lak yang keluar...hehe...dia bukan citer hantu...cumer seram ganas jer kot...siap men cabut2 kepala org, makan hati org, minum darah...tu jerla...better korang takyah gi tengokla...tapi terpulang la kalo nkgi tengok gak...aku tak halang...tapi bagi aku, susuk takleh nak tanding citer seram Kekasihku Seru yang ditayangkan kat tv3 skang ni...drama ni lagi seram weh...aku dah miss dr awal2 tau...skang aku baru nak tengok balik kat tv3.com.my...tp slow la sikit kat sini, kena upload dulu, pastu replay...dub dab dub dab jugakla...dahla tengok sensorang....lam ofis pun sorang2...byk bilik lak tu...serammmmmmmmm....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Mind Setting???

pepagi lagi hari ni aku dah sakit kepala, ngantuk la, nak bukak mata pun tak boleh...ni mesti sebab minum milo nih...aku dah kata aku alergik sikit ngn milo ni...asal minum milo jer, mesti sakit kepala...kepala tetiba jadi berat semacam...mata nak bukak pun tak boleh rasanya...tapi orang kata tu mind setting aku...ya ker? ntahla...tp mmg selalu mcm tu...kalo susah nak tido ke apa ke, mmg aku akan minum milo, so cepatla aku lena...aku saje jer nak ubah tabiat minum aku ni...aku nak kurangkan or kalo boleh langsung taknak minum nescafe dah...aku ni actually dah addicted ngn nescafe...sebelum ni pantang bau, mesti nak minum jer...tetiap pagi mesti kena minum nescafe, baru leh start wat keja pape...selagi tak minum, rasa tak bermaya jer pagi tu...so bermula dr smalam la aku tak sentuh nescafe dah...cuma intai2 jer botol nescafe kat pantry tuh...hehe...sikit lagi nak tergoda...tapi aku kuatkan semangat gak...smalam minum teh...ari ni aku minum milo...minum teh ok, tapi sepanjang hari aku asyik mengah jer...penat giler, macam baru lepas lari 100 meter...tak cukup oksigen yang ada rasanya...rupanya kawan aku cakap teh mengecutkan saluran darah...patutla jadi mcm tu...so aku ubahla minum milo pagi ni....terus je sakit kepala...nak buat keja pun malas...cam mana nak teruskan ni...kang tak pasal2 aku berbalik pada nescafe lak ni...adakah ini semua mind setting aku semata-mata?

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

tau tak???

aku simpati...
tapi taktau nak luahkan...
aku kesian...
tapi taktau nak tunjukkan...
aku nak bantu...
tapi taktau caranya...

aku nak tolong...
tapi takut tak mampu...
aku nak ringankan...
tapi takut jadi tambah berat...

demi Allah, aku ikhlas...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Mengapa WANITA sangat istimewa...

pepagi lagi aku dah dapat email yang diforwardkan oleh salah seorang rakanku (thanks liana)...best pulak baca, macam ada jer yang saling pautan n terkena ngan aku dan maybe juga pada semua kaum pompuan lain kat luar sana...benda ni sumer kadang tu kita tak perasan pun dan kadang tu tkder sapa yang suh kita buat pun...memang dah jadi lumrah rasanya bagi kaum pompuan, lebih teliti dalam segala hal...haha...jgn marah yer kaum adam...anda semua kena terima hakikat...hehe...
baca la weh artikel kat bawah ni...konpem kalo korang pompuan sejati, korang akan terasa diri tersangat hebat dan terasa bangga tahap gaban la...dan kepada kaum lelaki sejati lak, mesti korang akan lebih hargai ibu, kakak, adik, isteri (bg yang dah kawin), awek, marka, mata air dan kengkawan perempuan korang....seyes ni, tak tipu langsung..baca la...

"Mengapa WANITA sangat Istimewa.... .
Mama dan Papa sedang menonton TV, seraya mama berkata. "..i letih la...dah lewat ni, i nak tido lah...."Mama pun pegi dapur nak tutup tingkap dapur, nanti masuk pulak lipas...leceh pulak nanti..dah tu, ade pulak rice cooker dalam sink..rendam lepas makan tadi..basuh jap...susun pinggan kat rak, lap dapur..terpercik kena sambal masa masak tadi...check air panas dalam flusk..takut habis pulak nanti malam anak nak susu...memang dah kering pun flusk ni, jerang la air...sementara tunggu air masak, nampak pulak bekas gula dah kosong....salin la gula...check bubur untuk anak nak hantar ke taska esok..nasib baik ade lagi...ishh. ..ni lauk bila ni, semalam...dah beku dah...basuh la kejap....pegi yard, masukkan baju kotor dalam mesin basuh...penat dah ni, besok je la basuh...sidai kain lap je lah...tik...bunyi air dah masak...salin air dalam flusk...ok settle...baru teringat tak semayang lagi...on da way nak g bilik, papa tgk tv lagi...nampak pulak beg anak untuk hantar ke taska...check. ..baju 2 pasang,towel...towel kecik utk selsama...calamine lotion untuk sapu ruam...pampers 4 keping....alamak, telupa pulak masukkan botol...basuh botol jap...ok settle...ternampak pulak beg g keje...emm.. besok nak
pakai beg polo coklat lah, asik2 pakai beg hitam ni je...salin jap barang2 g beg coklat...cek sume 6 poket beg,takut la tetinggal apa2..leceh pulak..selalunya barang yang tertinggal tu la yang nak pakai nanti...hishhh sempit la beg ni...hangin je...nak kena beli ni beg baru...rasenya 25 hb ni Sogo sale nih...mana flyers tadi ek...ha ni die..ok,catit jap kat yellow sticker, nanti lupa..ok settle...Tetiba dengar suara papa..."..u buat apa lagi tu..tadi kata nak tido.."...."..yelah nak tido la ni..nak smayang jap..."masuk toilet..buat apa2 yang patut...cuci muka dulu..2 jenis laktu...adoi..gosok gigi...smayang. ..pakai toner...pakai treatment cream...nak lawa and maintain punya pasal lah ni...nanti orang kata baru anak satu dah macam anak 4 pulak...huhuhuhu..bukak almari...emmm. ..pakai baju hijau ni lah besok...gosok kejap..check baju papa, baju papa pun kena gosok jugak ni...kat bilik belakang...la, napa komputer ni tak tutup ni..gelas kopi pun ade lagi, dah bersemut dah..ishhh ...g dapur, basuh, sambung gosok baju...gantung elok2...kemaskan baju gantung2...masukkan seluar papa yang dah kotor dalam tempat kotor...ok settle..dgr suara papa lagi..."..i dah ngantuk ni.."..dalam pada nak masuk ke bilik...owh. ..pokok aku dah nak mati ni ha..lupa dah 3 hari tak siram...ok, siram jap...check jap pintu ni...sah tak kunci lagi...grill pun tak tutup..ni kalau tak check ni, senang2 je mat indon masuk rompak umah aku...bukak lampu luar..ni mainan ni sepah2...masukkan la dalam bakul mainan budak ni...banyaknya...sampai bawah meja makan pun ade...adoi.. ..ok dah ...ok dah boleh baring...adoi sakitnya pinggang...cium si comel ni kejap...selimutkan die...la..napa basah ni...emm, tukar la pempers ni...tak bagus la brand ni, nanti nak tukar lain la...nanti g Sogo 25 hb ni beli la skali...ok sayang tido k...kalau boleh jangan la bangun tgh malam ni eh..tido sampai pagi k...gud nite..sweet dreams...aaahh...sedapnya dapat baring...mana pulak lotion sapu kurus aku nih...ha, ni dia...sambil sapu lotion kurus...setkan alarm...setkan program kerja besok...pg kul 9.30 ade meeting..ahh...boring. ..panas pulak lotion nih..dah la...emm..sedapnya lelapkan mata...Ya Allah...terima kasih untuk rezekiMU hari ini,. ..mohon keberkatan darimu tuhan...papa pun bangun tutup tv..."...i dah ngantuk sangat ni...nak tido lah...citer pun tak best malam ni, bola pun takde..."...selang seminit ...dengar suara papa berkeruh...dah agak dah...."

So?....apa yang peliknya..??Anda tahu kenapa wanita hidup lebih lama?...SEBAB ADE BANYAK KERJA NAK KENA BUAT....tu yang tak boleh nak mati cepat tu...Hantarkan ke 5 WANITA yang anda rasa hebat...pasti anda disayangi keranamemahami mereka...well, women understand women better...foward jugak kat lelaki-lelaki so mereka akan hargai emak, isteri, dan kawan2 dengan lebih baik lagi...Tak kira la wanita berkerjaya atau surirumah... setiap wanita adalah istemewadengan cara mereka sendiri...Kalau lelaki mengakui kebenaran ini....hormat dah hargailah mereka...untukkeperibadian dan kebolehan mereka untuk berdikari...HIDUP UNTUK KAUM HAWA!!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Just for sharing...

image2 ni aku dapat dr seorang kawan (thanks en. garfu kerna mengforwardkan benda alah2 ni yer..hehe)...mula2 tengok, reaksi spontan aku, adalah hahahahahahahhahaha...aku gelak sakan....tapi bila dua tiga kali tengok..aku insafi diri...betapa bertuahnya aku dilahirkan di bumi Malaysia....taknak ckp banyak...korang tengok n pikir2 la sendiri...

who needs an expensive Ipod or walkman?




Home made hot water system !!!


Toyota Co(w)rolla : because petrol is expensive, why not use a co(w)rolla!!!

pick-up truk???

ambulance: you are going to die before you even get to the hospital !!!

must be Zimbabwe???

hahahahahhaha...serve you right !!!

how come???

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

lebih dan kurang...

kepala tengah pening memikiorkan budget bulanan...asal dapat gaji, mesti lengkap senarai budget, sampai dua tiga helai kertas coretan tuk mengira itu ini...tu belum termasuk yang dalam buku catatan..siap wat table lagi tuk catat keluar masuk duit...kalah akauntan yang kira akaun company aku...hehe...semua nyer lengkap aku senaraikan...apa yang patut dan apa yang tak patut...apa yang perlu didahulukan atau apa yang perlu dikemudiankan...apa yang boleh dan apa yang tak boleh...tapi last2 terlebih jugak...how come???siapa yang harus aku persalahkan...dah tentula 100% diri sendiri yang harus dipersalahkan...eh jap...ikut rasionalnyer la...takla salah aku 100%...yerla, mana kita nak tau kan..namapun budget...mana la kita nak tau yang kita budget tu terlebih dari yang sepatutnya dibelanjakan...bukan kita mintak pun...tapi dek kerna tuntutan yang tidak kita ketahui la yang menjadi penyebab terlebihnyer budget2 tersebut...so, what can i do???hmm...sememangnya aku tau, yang dah lebih tu, lebihla...memang tak boleh nak tarik balik dah...tapi yang seharusnya aku lakukan sekarang adalah macam mana nak cari penyelasaian tuk cover balik mana yang terlebih tu supaya aku tidak perlu mengurangkan lain2 budget...tapi kat mana yang nak kurangkan????

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Kasih Tercipta...

Kasih hilang tiada bicara
setelah cintaku kau puja
rintihan rindu terus melanda
redup cahaya oo hati lara

Bisiklah kiranya aku bersalah
sedetik tersirat rasa
kau cipta kasih yang kumiliki
cintaku jujur selama ini..

Carilah aku dalam hatimu
sayang sebutlah kau rindu
hanya…pintaku
kasihmu kekal setia
usah biarku ooo terus terluka

Mesra suaramu…kini berbeza
gagal sembunyi sedih
kenangan lalu menusuk jiwa
manis seindah berganti pedih

Ooo..kasih tercipta..
Ooo..carilah ku sayang

Carilah aku dalam hatimu
sayang sebutlah kau rindu
hanya…pintaku
kasihmu kekal setia
usah biarku ooo terus terluka

Pabila bersamamu..
debaran darah arus mengalir cinta
lahir selamanya
berilah kucupan sayang
biar terukir wajah..
kasih tercipta..
berilah kucupan sayang
biar terukir wajah..
kasih tercipta..

Ooo..kasih tercipta..
kini kumengerti..
walau berbisa..
kurela kira kau bahagia…

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments