Terlalu sensitif?????

ari ni tkder pe sgt nk citer...cuma nak luahkan apa yang terpendam dlm hati aku ni...sejak akhir2 ni...tktau la nape...sensitif bebenor rasanya aku ni...mudah sangat terasa dgn orang even perkara tu kecik jer...kdg aku sendiri pun pikir cam tak logik jer aku nak terasa dengan benda remeh temeh tu...tapi apakan daya...kalo la boleh aku control perasaan dan hati aku ni...nak jer aku ubah tiap kali ada benda yang meng'kecik'kan hati aku ni...aku tkder niat nak salahkan sapa2 dlm hal ni...maybe aku yang bersalah...sbb terlalu ikut perasaan...tp aku pun taktau nk buat cam mana...dah terasa...tp aku tkderla jenis nak balas balik apa yang orang buat kat aku...nak ckp kat sapa2 yang aku terasa pun, takkan sekali-kali aku boleh buat...sbb aku jenis suka pendam jer bila aku terasa....seb baik la, pendam aku ni tak bernanah...hehe...cepat jer sembuh balik....so aku tak risau sgt...takkan jadi kudis pun...kdg parut pun tak nampak...aku tau sgt2 yang aku ni pun bukan baik sgt...so maybe orang lain pun penah terasa dgn aku...dengan sikap aku...sbb tu aku selalu pikir...kalo org buat kita macam tu, maybe aku pun penah buat benda yang sama pada dia...kita dah cuba tuk puaskan hati sumer orang kan? cuma nya apa yang kita buat tu, tak sumer orang boleh terima....tak sumer orang suka cara kita...aku selalu gak muhasabah diri...cuma time terkena tu, lupa diri sikitla...terikut-ikutkan sgt hati dan perasaan aku ni...selalu jer pikir, "nape aku yang kena beralah"..."nape orang suka amik kesempatan atas kelemahan aku"..."nape orang tak boleh buat sama macam yang aku buat pada dia"...tula soklan2 yang selalu kluar dlm kepala otak aku bila aku terasa or sakit hati dgn org...last2 aku sendiri pun tkleh nk jawab...korang tau tak jawapan dia...susahkan nk jawab??? sbb tu sumer subjektif...bergantung pada diri memasing...skarang ni aku nak cuba taknak salahkan orang dlm segala hal...maybe apa yang orang buat pada kita tu adalah suatu tanda peringatan supaya kita juga tak patut buat orang macam tu...mintak dijauhkan dari menyakiti hati orang...kepada korang, sekiranya ada yang penah terasa or sakit hati dengan aku, aku mintak maaf bebanyak...dr hujung rambut sampai hujung kaki...sempat lagi membebel ni...jap lagi nk kena gi MITC...ada conference kat sana...tetiba rasa malas yang amat la plak...tp apakan daya, demi tugas...harus aku laksanakan jua...see u soon....hehe...mcm nkgi tak balik dah tu...hahaha...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

0 ulasan: