setelah sekian lama kesepian...

dah hampir 8 bulan, sunyi sepi jer kat kilang ni...sehinggalah smalam, aku ditemani dengan bunyi2 keletang keletung kelekuk kat belakang kilang...kontraktor tgh buat renovation kat kilang aku ni la...hehe...sebelum ni hanya ditemani dengan bunyi-bunyian radio jer...tkder sapa nk bersembang kecuali bila ada call...pastu gelak sensorang kat depan monitor...begitula hari2 keja ku...byk sgt time free dari time banyak keja...apa lagi, melepak jerla aku depan monitor...berchit chat sambil melayan keja yang tak seberapa...sampaikan dah keboringan tahap yang takleh nak cakap dah...kadang tu terasa tak produktif hidup aku ni...boleh berkarat otak kalo macam ni berterusan...namun apa dayaku...bukan senang nak dapat keja lain...belum ada rezeki lagi agaknya...so bertahan la aku kat sini...tapi pada firasat aku, tak lama lagi aku bakal kebizian tahap gaban selepas kilang ni beroperasi semula...memandangkan aku dipertanggungjawabkan untuk menghandle dua divisi...yang time satu divison dulu pun tak tercapai dek tangan dan kaki...inikan pulak ditambah jadi dua...tp tkperla, selagi aku terdaya, akan ku usahakan mana yang termampu...lepas ni dah tak sepi la aku kat sini...hehe...sebut pasal sepi2 ni..korang dah gi tgk ke filem sepi tu...best ker weh? aku sekali macam nak tengok, dua kali macam, taknak plak...hehe...nanti2 la tgk citer tu..housemate aku dh tempah suh aku temankan dia tgk citer I'm Not Single tu...siap offer nk banjer tu...tu yg syok dgr tuh...ni mesti sbb dia minat giler kat Farid Kamil la tu...risau kot aku menolak ajakan dia...tu siap ckp nk banjer tuh...hehe...orang dah nak banjer, apa lagi...rezeki aku tak tolak...hahaha...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

0 ulasan: