Rindu Kat Family....

rindu nyer kat family aku di kampung...sampai terbawa-bawa dlm mimpi..bgn subuh tadi, terpinga-pinga sat...sbb aku mimpi aku tengah tido kat umah di Kelantan...terasa cam berada dlm bilik aku...pejam celik dua tiga kali..rupanya still kat umah di Melaka lagi...huhuhu...sedihnya...mati2 ingat dah ada di Kelantan...rasa mcm terdengar-dengar jer bunyi my mom or Ma (panggilan aku kat mak aku) kejutkan aku bgn subuh....ni mesti kes aku call dia smalam la...Ma asyik dok tanya, taknak balik skarang ke...sebabnya aku dah janji nak balik hujung bulan Ogos ni kat dia...kira balik sambut puasa kt umah la...aku tau, Ma aku pun rindu kat aku la tu...yerla, last aku balik ari tu, awal bulan 4...dah masuk 3 bulan lebih ni tak balik...paling lama tu...selalunya paling lama tak sampai 2 bulan, mesti aku dah balik kampung, konpem dah tersengih kat muka pintu bas...hehe...patutla aku asyik dok teringat kat kampung kot....waaaaaa...lambatnya lagi...ada sebulan lebih lagi nk tunggu hujung bulan 8....smalam Ma aku cakap skang ni ada jagung kat umah...jagung tu dia tanam sendiri...besssttt, fresh dr ladang...Ma aku tau yang aku suka sgt makan jagung yang dia tanam sendiri...ari tu penah sekali, aku wat2 majuk sbb dia tak simpan jagung tu kat aku...aku balik kampung jer, jagung tu dah abis dijual n dimakan oleh family aku di kampung....sajer jer aku buat majuk, konon majuk2 sayang...hehe...tp bukan dia pujuk pun, dibebelnya ada lagi...haha...dia cakap takkan dia nak simpan jagung tu sampai kering kat pokok semata-mata nak tunggu aku...hahaha...bebelan sayang tu, aku tau...hehe..aku pun tau yang Ma n Abah aku kalo boleh sumer benda yang dorang makan, dorang nak simpan bg aku makan jugak...kadang tu siap warning anak2 buah aku jgn usik benda yang dorang simpan tuk aku terutama sekali buah-buahan la...sampaikan kalo time musim buah, taktau mana satu aku nk makan sbb byk sgt...tp yang paling best, berebut dengan anak2 buah aku...dorang tunggu aku balik...time nak kait buah je...menempel jer masing2...yerla dorang nak amik sebelum ni, takut kena marah...sudahnya tunggu aku balik...sbb anak2 buah aku tau yang aku takkan sampai hati makan sorang2...mesti bagi kat dorang jugak...yang untungnya dorang la...aku jugak yang gigit jari jer...tkperla, kesian kat budak-budak kan...aku kan Cik Ngah (gelaran anak2 buah kat aku) yang baik....ahakksss...hish...tknak ar citer lagi...satgikan tak pasal2 berair mata aku ni....huhuhuhu...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

0 ulasan: