Laksa Shack...

smalam, tanpa dirancang atau dgn kata nama lainnya last minute plan...aku gi makan kat Laksa Shack...ala yang selalu dok iklan dlm tv n radio..yg ckp semua jenis laksa ada kat situ la...tp laksa kelantan tkder pun..yg ada cuma laksam...hehe...(sempat lagi nk komplen tuh)...Laksa Shack yang kami pegi ni kat Melaka Mall...masa mula2 sampai tu, tgk banner yang dia letak kat luar..mak aihhh..terkejut beruk sekejap aku...mahalnyer harga laksa dia...kat situ dia letak, harga 1 set RM14.90...tgk kalo yg nasi nyer set lagi la...dua kali terkejut beruk...RM29.90...mahalnyer..seumur hidup aku, tknah lagi aku makan laksa yang harga berbelas-belas ringgit n nasi yang harga puluh-puluh...kalo yg western food tu yerla kan..harga dia lebih kurang la...tp tu western nyer..hehe...tanya housemate aku, so cm mana ni..nk tukar fikiran ke tak...kt sebelah tu ada Marrybrown...kan ada menu baru Yum Mee skang ni...murah jer..RM6.90 jer semangkuk...aku pun teringin gak nk try mee kari dorang ni...sesedap yg aku masak ke tak..hehe...dlm nk membuat keputusan tu, kami pusing2 dulu cuci mata tenangkan fikiran...dengan adanya sokongan tambahan, last2 buat keputusan , masuk jerla dlm tu...suasana dia suram sikit...tak ramai customer pun..waiter lagi ramai dr customer..agaknya org tak makan laksa waktu lunch hour kot...waiter tu bg menu...hmm...ada beberapa jenis laksa la...laksa johor, asam laksa, laksa kelantan, laksa singapore n laksa apa ntah lagi...lupa lak aku....ha bihun tom yam pun ada...tgk harga dia, satu mangkuk RM9.90...hmmm...dah tak tekejut dah sbb dah tau awal2...pilih punya pilih...menu pilihan aku Laksa Singapore...alang2 mahalkan...baik amik yg obersi nyer laksa..hehe....my housemate amik asam laksa...kami pun mula la menjamu selera....seb baik...sedap laksa yang aku order tu..memang puas hati la...rasa dia ala2 rasa laksa kelantan cuma kuah dia tu cam letak kari sikit...pastu siap ada ayam kukus n ada dua ekor udang besar...sementelah aku dh lama tak makan laksa kelantan, terubat gakla rindu...mmg sedapla...korang pun pegila cuba mana yang lom cuba tuh...puas hati la bg aku...tp housemate aku tak berapa puas hati ngn asal laksa dia..ada rasa manis sikit n kuah dia cam cair....sedap lagi aku masak (masuk bakul sendiri..hehe)...dlm tak sedap pun, aku nampak abih jer semangkuk dia makan...hehe....dah abih semangkuk makan...kekenyangan la kami...perut dah penuh, kena la exercise jenjalan cuci mata pulak...


















inila rupanya Laksa Singapore yang aku order tu...hmm..menyelerakan....nyum...nyum...





















jom makan...sedap nih...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

0 ulasan: