Jenjalan santai....

Ari ni aku nak citer aktiviti jenjalan aku di malam minggu lepas...hehe...bessttt korang...walaupun dah biasa wat gathering cam tu, tapi tetap best gak...aktiviti kali ni dibuat tuk melepaskan rindu dendam yang terpendam setelah hampir 2 minggu tak berkumpul ramai2...kitorang berkumpul di Salon Kaknora sebelum bergerak ke Masjid Selat Melaka...masjid terapung tu...kat Melaka pun ada rupanya masjid terapung..aku ingatkan kat Terengganu & Penang jer ada masjid cam tu...masjid terapung kat melaka ni baru lagi...senibina dia lain sikit dari masjid2 lain kat Melaka ni tapi still mengekalkan bentuk bumbung yang sama...best sangat leh solat kat situ..dahla sememangnya hobi aku tuk merasai nikmat solat kat masjid2 ni...mana2 la masjid kalo aku nampak, mesti aku nak singgah...suka sbb leh dapat ketenangan...pastu layan perasaan kagum dgn senibina or ukiran yang ada kat masjid tu...kalo ada peluang, aku amik gambo kat masjid tu...sampaikan ada kawan aku bertanya yang aku ni gi masjid nak solat ke nak bergambor..hehe...nawaitu utama aku solat la, sesambil tu amik gambo...wat kenang-kenangan....tak salah kan????



Masjid Selat Melaka....

Perkarangan Masjid Selat Melaka...sempat lagi posin, lom masuk waktu lagi...hehe...posing lagi...

wit kaknora....

suasana di waktu malam...cantik...


Sesudah solat kat masjid tu, kami bergerak ke Medan Ikan Bakar Crystal Bay lak...jauh gak nak ke sana...giler berdebar bawak keta...ntah nape , aku rasa cam berkejar-kejaran la plak...keta lain cam laju-laju jer bawak..kalut giler aku...seb baik selamat sampai...tu dia, dah sampai sana...parking dah penuh beb...tu kat parking, dah masuk lam gerai2 tu, mak aiihhhhhhhh...sesakkkk...ramainya manusia yang mempunyai tujuan yang sama dengan kami...kami pilih tempat yang strategik la..Gerai Hj Musa...dorang cakap kat sini best...tanpa melengah-lengahkan masa dan untuk elakkan kelaparan tahap gaban, cepat2 pi pilih ikan pe nak makan...setelah berbincang ala kadar..kata sepakat dicapai...ikan yang terpilih untuk menjadi hidangan kami adalah 2 ekor ikan siakap (sweet sour), 2 ekor ikan Jenahak (bakar), sebelah ikan pari (bakar), sotong (goreng tepung dan bakar) dan kerang (bakar)...fuhhh...menu yang menyelerakan tuh...makan sampai tak ingat dunia dah...kekenyangan yang amat...boleh tahan sedap masakan dia...nanti kalo korang datang Melaka, cuba la makan kat situ...tak rugi woooo..........

pilih..pilih...dah macam kat pasar lak...


tiga dara pingitan...opsss...yang tudung hijau tu dah kawin...hehe....

me wit my housemate...

sembang2 sambil menunggu order yang tak kunjung tiba....lapor tu semua...hehe...


Dah abih santap menyantap sehingga kekenyangan...kami bergerak lak ke Uptown Melaka lak..tak puas lagi nak merayap tuh...hehe...kat sana pun ramai gak orang...sempatla tengok show tarian apa ntah...pastu tgk magic show yang sampai keakhirnya menjadi tanda tanya...tak larat nak tunggu keputusan dia...lama sungguh dok membebel pakcik tu sampai tak larat nak dengar...dahla ada orang dok himpit2 belakang aku, kalo pompuan takperla, ni lelaki...hampeh jer, malas nak cari pasal...aku pun dengan rela hati mengundurkan diri, memberi laluan kepada beliau pulak mengambil tempat aku...sebelum bergerak pulang, pekena teh tarik lagi dorang ni...ish...ish...sembang2 sehinggalah mata dah romantik masing2 (ngantuk la tu) barula beransur gerak tuk pulang ke rumah....Malam minggu yang best sangat...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

0 ulasan: