aktiviti masa cuti...

hmm..smalam ahad..pepagi lagi dah jaga...mulanya ingat nak sambung tido n nak bangun lambat sikit...tp puas dipaksa mata ni, mmg tak boleh..sbb dah terbiasa kot lepas subuh tak sambung tido...guling2 malas jer sebelum bangun...hampir kul 8 pagi...bgn tuk bekfas...byk benda nak buat ari ni...hehe...rajin terlebihla konon...tp paper pun, kena amik bekfas dulu..wajib bagi aku walaupun hanya dengan semug nescafe or sekeping roti atau biskut kering...janji bekfas...dah siap bekfas sambil2 sembang kosong ngn housemate aku, aku pun mulakan misi aku yang telah dirancang sebelum ni....misi penting tersebut adalah membelai kereta kesayanganku...keta dahbasuh malam sebelum tu, tp tak wax lagi...so aku nak wax la...yerla, jeles tgk keta orang lain berkilat jer...mana aci cam ni, keta aku pun kena la kilat juga....dlm dok asyik membelai keta kesayangan aku tu, tup2 dapat call la plak dr kontraktor yg nk dtg renovate kilang tempat aku keja ni..dorang nk tgk tapak...apa la dorang ni...dah nk dekat sampai baru nak call...kelam kelibut aku siapkan tugas2 yg masih tergendala....sempat lagi membebel sambil siapkan keja tuh...dah siap sumer, terus pecut gi kilang....bwk dorang ronda2 cuci mata tgk tapak...bincang sikit2...byk plak soal dorang ni...bukan soal pasal kilang, tp soal pasal aku...hehe...seb baik tak lama...nak datang len kali lak...balik umah, guling2 jap...mandi n terus siap kluar tuk lunch...dan terus ke destinasi yang dirancang iaitu Mahkota Parade...(skema lak ayat ni..hmm, lantakla)...aku bukan biasa sgt ngn tempat tu...tu kali ketiga kot aku sampai sana...1st time pegi dgn bas, 2nd time ngn keta...dah lupa lak cm mana nk masuk tempat parking...sempat gakla makan buah langsat jap...pusing2 semata2-mata nk cr parking hospital Mahkota Medical Centre...hmm..seb baik jumpa...apa lg, masuk la dlm MP, ronda2 cuci mata...hehe...benda yg paling aku suka buat...byk sale la plak time aku kekurangan budget dah ni...leh cuci mata jerla...dah puas cuci mata sampai terbeliak biji mata, kaki pun dah penat ronda2...amik keputusan terus gi ke tempat yang dijanjikan utk gathering ahli kelab myvians....janji kul 5, tp kami sampai awal...leh borak2 dulu ngn kaknora...peramah gak orang nyer...leh layan aku yang byk cakap ni...tunggu ahli lain sampai dulu...kaknora siap prepare makan2 lagi tuk kami...thanks kaknora...lps maghrib, bertolak pulang ke umah aku..sesampai je umah, mandi n terus tido..penat sangat disamping kepala yang semakin berdenyut....zzzZZZZZZzzzzzzzzzzz....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

0 ulasan: