Akhirnya Misi Terlaksana..........

Setelah sekian lama merancang dan terpaksa menghadapi pelbagai masalah yang timbul, akhirnya misi aku untuk bercuti bersama kengkawan terlaksana jua akhirnya...penat lelah tak cukup tido akhirnya berbaloi dengan kejayaan projek ni...(mcm besar sgt projek..hehe...)..aku just sempat tido 2 jam jer malam sebelum bertolak ke PD coz aku kena prepare tuk majlis BBQ kat sana nun...seb baik la housemate aku bermurah hati nak tolong..(tolong kupas bawang...marah lak dia kalo tau ni...sorry ju)...kalo buat sensorang, taktau la cm mana kelam kabut nyer aku...yerla dgn nk beli brg lg, nk marinate ayam lagi...nk msk spagetti lagi...fuhhh...penat...tp tkper, aku ikhlas buat sumer tu...yg penting aku nak sumer org happy...bertolak seawal kul 9.45 pagi dr rumah..berkumpul di Petronas Cheng untuk konvoi bersama-sama ke sana....seb baikla ejam nak tolong drive...leh aku rileks jer sepanjang perjalanan...hehe...tapi mata ni degil lak, ngantuk tp tkleh nak lena...memang susah betul nk tido...singgah makan n singgah lepak2 jap umah makcik shieda sebelum sampai ke Sunshine Bay Resort, PD...sampai2 jer dah nampak pantai melambai-lambai kat aku...hehe...tak sabar nak mandi pantai...selesai sumer urusan check in, kami ke bilik masing2 ler..per lg rehat le...mata dah takleh nak bukak dah...ngantuk tahap gaban...last2 terlena tak sampai 15 minit pun...teruk betul la...dah terbangun, susah dah nk lelap balik...siap2 tunggu nkgi mandi manda la plak....wah best giler di saat kaki jejak ke pantai...satu kepuasan yang tak terhingga...aku suka sgt pantai sbb permandangan dia nun jauh mata memandang...luas dan terbuka...rasa tenang sangat2...mandi manda tak ingat dunia tu...mcm org taknah jumpa air..hehe...siap mandi pantai...sambung lak kt pool...yg tak best nyer bau kt pool tu, hanyir tul...yerla, pool kecik share ramai2 org, pelbagai kaum lak tu...ish...ish...ntah2 dah ada yang melepas kat dalam tu..hehe...agak jer weh...dah puas berendam, naik ke bilik tuk bersiap-siap ke BBQ lak...time ni pun best gak ni...yerla, perut dah kelaparan akibat mandi manda tu...tak sabo nk mkn2 lak...tak brp puas hati lak rasanya hasil tangan aku tu...mcm tak berapa nk sedap...sorry yer kengkawan...tak pakar sgt la dlm buat makan2 ni...hehe...dh mkn...kenyang...bdn penat...apa lg tido ler...best betul leh tido...hehe...bgn pagi tu terus siap2 tuk bekfas lak..prepare sandwich n air minuman tuk sumer...lepak2 bekfas n kemas2...terus balik ke Melaka...tapi aku tak terus pulang ke rumah...hehe...tak puas bercuti di PD, kami (ngn housemateku) terus jer pi Jusco, Melaka Mall dan Banda Hilir...dapat jenjalan cuci mata, tak terasa penat badan tu...rumah dahla macam tongkang pecah...tak sempat kemas sebelum pegi PD...tapi boleh lak kami dgn sesenang hati gi jenjalan...hilang kewarasan jap..hehe...mmg jenis giler2 betul kami ni...balik umah dah dekat kul 6.30 ptg...kemas sumer barang2...hampir2 kul 8 mlm baru siap...fuhhh...baru terasa penat nyer....tapi takper, aku puas hati sesangat...yang penting sumer orang enjoy...len kali nkgi bercuti lagi la...jom korang...hehe....


mandi manda kat pantai...best giler woo....

dah penat berendam kat pantai, sambung lak kat pool...walaupun dgn bau hanyir, men bantai jer berendam...hahaha...

BBQ time...lapor...lapor...tak sabor dah nk makan....hehe....

hilang kewarasan jap...dah penat balik dr PD, leh plak sambung jenjalan kat Banda Hilir...ish...ish...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

0 ulasan: