lawak la pulak...

lawak pulak aku baca entry aku yg tadi tu...ntah nape jd sewel macam tu ntah...tp seyes...boring giler td...seb baik aku tak hampir2 balik umah tido tadi...kalo tak, kantoooooiiiiiiiiiiiiiiii...bos mat saleh aku tetiba muncul...fuhhhh semangat...terkejut gak aku...ingat kat Australia lagi...rupanya dah balik sini....awatla dia tak balik lama kat sana nun...leh aku lepak lama2 sikit...hehe...seperti kebiasaannya, dia datang sini jap jer...diskas ala kadar ngan aku...pastu dia balik kl semula...hehe...siap nak ajak aku lunch tu...apa lagi kalo bukan kfc...aku lak pose ari ni (hari last aku ganti weh...sonoknya...haha..) rugi..rugi...tkder rezeki aku gamaknya...tp tkper...esok atau lusa dia datang lagi...lehla aku gi makan ngn dia...kfc lagi...haha...lapau...lapau...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Borrriiiiinnnnnnngggg....

hari ni aku boring...boring yang amat...boring yang sangat2...teramat sangat boring...tolonnnnnngggggggggggg....aku rasa keseorangan...sorang2 kat dunia ni...sunyi sangat2 sunyi...kenapa hari ni macam ni...tak penah lagi aku boring seperti hari ni...arrrgggggggggggghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

cam mana nak kenal lebih dekat...

penah tak korang ditanya soklan mcam tu...aku mcm selalu jer dgr soklan cenggitu...nak kenal lebih dekat? actually, apa yang dimaksudkan dengan kenal lebih dekat tu...aku pun kurang periksa...cam mana nak kenal seseorang tu ada banyak cara...selalu contact...selalu jumpa..selalu hang out sama2...maybe dgn cara tu, kita leh kenal dengan lebih dekat seseorang tu kan...tapi betul ke kita leh kenal betul2 dia cam mana...perangai dia..sikap dia...hati budi dia...dr pengalaman dan pengamatan aku yang tak seberapa jauh ni, jarak masa atau kekerapan jumpa, tidak menjamin kita untuk kenal seseorang tu sedalam-dalamnya...dulu aku penah berkawan...berkawan baikla kata kan...aku dah anggap diala kawan baik aku...konon dah kenal hati budi dia...susah senang bersama...tp last2 putus kawan jugak...bila dah senang, dia lupa jugak kat aku...padahal dah kawan lama...susahkan nak ukur keikhlasan orang...hehe...tapi aku tak kisah...aku mmg suka cari kawan...sapa2 pun aku tak kisah...aku selalu bersangka baik ngn orang...dan akan sentiasa bersangka baik sampai bila2...sapa2 yang nak jadi kawan aku, amat2la dialu-alukan...yapedaa...apa aku melalut ni...boring nyer pasal la ni...hehe...jap nak baca balik apa yang aku tulis...kot2 ada yang menyentuh dan mengguris hati n perasaan orang....seminit...dua minit...tiga minit...hmm...puas hati...rasanya tkder sentuh isu sensitip kot...ke ada??? soriii....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Penatnyer....

hari ni aku penat...penat sangat...nak tau sebab apa aku penat???sebabnya aku puasa..puasa ganti yang masih tinggal saki baki...terukkan aku...asyik tangguh2 jer puasa...kalo dari dulu aku buat...takderla aku terkejar2 nak puasa skarang...hehe...salah aku jugak...aku selalu macam ni kalo puasa ganti...kalo puasa di bulan puasa, ok jer...leh berlagak cam biasa...cam hari2 tak puasa...tapi kalo puasa di luar bulan puasa, macam ni la aku...macam2 penyakit timbul...sakit kepala...nak demam la...sakit perut la...takder mood la...rasa macam seharian nak tido ajer...tak larat siuttttttt....

pejam celik pejam celik...dah tak berapa lama lagi nak masuk bulan Ramadhan...tu yang kalut aku nak abihkan puasa ganti aku ni...tak masuk hari ni, masih berbaki sehari lagi...niat dihati nak banyakkan puasa sunat sama...tapi taktau la tertunai ke tak niat aku tu..hehe...aku suka puasa, suka sangat..cuma tak tahan nyer kepenatan time puasa tu la...hehe...ngengada betul aku ni kan...org lain puasa, takder pun nak heboh2...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Apa ada pada 'NORSARITANAINI' ?

NORSARITANAINI
NNaif
OOportunis
RRamah
SSuci
AAmanah
RRealistik
IIkhlas
TTulus
AAlim
NNaif
AAbadi
IIdealistik
NNaif
IIntuitif
Apa ada pada nama?




yang ni aku dapat dari laman web ni...http://name.crazyartzone.com/...ingat nak cari maksud nama aku...tapi yang keluar yang kat atas tu jer..tkder maksud spesifik agaknya...tapi dulu ada sorang Ustaz masa aku sekolah menengah dulu ada cakap yang maksud nama aku "Cahaya Dua Kebahagiaan"...taktaula betul ke tidak...tapi dengan memberitahu maksud nama aku, Ustaz tu dah stop ejekan member2 aku ke atas nama aku yang unik ni...hehe...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Jenjalan santai....

Ari ni aku nak citer aktiviti jenjalan aku di malam minggu lepas...hehe...bessttt korang...walaupun dah biasa wat gathering cam tu, tapi tetap best gak...aktiviti kali ni dibuat tuk melepaskan rindu dendam yang terpendam setelah hampir 2 minggu tak berkumpul ramai2...kitorang berkumpul di Salon Kaknora sebelum bergerak ke Masjid Selat Melaka...masjid terapung tu...kat Melaka pun ada rupanya masjid terapung..aku ingatkan kat Terengganu & Penang jer ada masjid cam tu...masjid terapung kat melaka ni baru lagi...senibina dia lain sikit dari masjid2 lain kat Melaka ni tapi still mengekalkan bentuk bumbung yang sama...best sangat leh solat kat situ..dahla sememangnya hobi aku tuk merasai nikmat solat kat masjid2 ni...mana2 la masjid kalo aku nampak, mesti aku nak singgah...suka sbb leh dapat ketenangan...pastu layan perasaan kagum dgn senibina or ukiran yang ada kat masjid tu...kalo ada peluang, aku amik gambo kat masjid tu...sampaikan ada kawan aku bertanya yang aku ni gi masjid nak solat ke nak bergambor..hehe...nawaitu utama aku solat la, sesambil tu amik gambo...wat kenang-kenangan....tak salah kan????



Masjid Selat Melaka....

Perkarangan Masjid Selat Melaka...sempat lagi posin, lom masuk waktu lagi...hehe...posing lagi...

wit kaknora....

suasana di waktu malam...cantik...


Sesudah solat kat masjid tu, kami bergerak ke Medan Ikan Bakar Crystal Bay lak...jauh gak nak ke sana...giler berdebar bawak keta...ntah nape , aku rasa cam berkejar-kejaran la plak...keta lain cam laju-laju jer bawak..kalut giler aku...seb baik selamat sampai...tu dia, dah sampai sana...parking dah penuh beb...tu kat parking, dah masuk lam gerai2 tu, mak aiihhhhhhhh...sesakkkk...ramainya manusia yang mempunyai tujuan yang sama dengan kami...kami pilih tempat yang strategik la..Gerai Hj Musa...dorang cakap kat sini best...tanpa melengah-lengahkan masa dan untuk elakkan kelaparan tahap gaban, cepat2 pi pilih ikan pe nak makan...setelah berbincang ala kadar..kata sepakat dicapai...ikan yang terpilih untuk menjadi hidangan kami adalah 2 ekor ikan siakap (sweet sour), 2 ekor ikan Jenahak (bakar), sebelah ikan pari (bakar), sotong (goreng tepung dan bakar) dan kerang (bakar)...fuhhh...menu yang menyelerakan tuh...makan sampai tak ingat dunia dah...kekenyangan yang amat...boleh tahan sedap masakan dia...nanti kalo korang datang Melaka, cuba la makan kat situ...tak rugi woooo..........

pilih..pilih...dah macam kat pasar lak...


tiga dara pingitan...opsss...yang tudung hijau tu dah kawin...hehe....

me wit my housemate...

sembang2 sambil menunggu order yang tak kunjung tiba....lapor tu semua...hehe...


Dah abih santap menyantap sehingga kekenyangan...kami bergerak lak ke Uptown Melaka lak..tak puas lagi nak merayap tuh...hehe...kat sana pun ramai gak orang...sempatla tengok show tarian apa ntah...pastu tgk magic show yang sampai keakhirnya menjadi tanda tanya...tak larat nak tunggu keputusan dia...lama sungguh dok membebel pakcik tu sampai tak larat nak dengar...dahla ada orang dok himpit2 belakang aku, kalo pompuan takperla, ni lelaki...hampeh jer, malas nak cari pasal...aku pun dengan rela hati mengundurkan diri, memberi laluan kepada beliau pulak mengambil tempat aku...sebelum bergerak pulang, pekena teh tarik lagi dorang ni...ish...ish...sembang2 sehinggalah mata dah romantik masing2 (ngantuk la tu) barula beransur gerak tuk pulang ke rumah....Malam minggu yang best sangat...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Idamanku...


yang kat atas tu handphone idaman aku tuh...suka sangat...jatuh cinta pandang pertama...sebelum ni taknah terlintas di fikiran nak beli hp...tetiba ari tu aku teman housemate aku gi kedai hp...terpandang la hp...terjatuh cinta la plak...taktau nape...maybe kaler dia kot...tp yang lain pun ada gak kaler putih...tapi aku tetap suka yang ni...tapi lom cukup duit nak beli...yang lama pun ok lagi...walaupun dah ketinggalan zaman....still leh berjasa kat aku...suka sangat2 suka...suatu hari nanti, aku akan pastikan aku miliki jugak hp ni...InsyaAllah...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

I'm Not Single....

Malam tadi aku gi tengok wayang I’M Not Single atau dengan kata Bahasa Melayu nyer Aku Bukan Bujang…hehe…orang nak banjer, apa lagi...ikut kan ajer la…hmm…seb baik gak, kalo beli tiket sendiri, mesti tak puas hati…bukan nak kutuk citer tu tak best…okla citer tu…tapi jalan citer dia tu simple sangat…takder apa yang nak dibanggakan…seb baik la ada unsur2 lawak sikit…so takderla boring sangat…tapi aku hampir2 nak tertido gakla…ngantuk weh bila ada part2 boring yang amat….dahla sejuk kat dalam tu…citer dia tu mcm tkder mesej langsung pun…biasa sangat2 biasa…ni pada pendapat aku la…orang lain nyer pendapat aku taktau…maybe dorang suka kot…tapi housemate aku yang sangat2 teruja (sebulan awal tempah time aku tu semata-mata nak tengok citer ni) pun ada cakap...mcm tak berapa nak best…seb baik ada Farid Kamil jer…so berbaloi dia kuar duit tuk banjer tiket….dah siap warning kat aku tu...len kali aku kena banjer dia lak….hampeh tul la…hahaha...konon buat pelaburan la tu…pandai dia...nanti kami nakgi tengok citer Susuk la...tgk iklan dia cam best jer...masa tu pun dah menjerit ketakutan...kalo tengok full filem...lagila syok kot...ada yang bertaburan pop corn lagi kali ni...hahahahaha....tetiba teringat kisah gi tengok filem Congkak sewaktu dulu...hahaha...abis aku dimandikan pop corn....sampai ke rumah melekat-lekat pop corn kat baju...hahaha...housemate aku cam taknak jer...takut la tu...tak kira, aku nak paksa gak dia teman aku...7 Ogos start tayangan dia...tak sabar dah ni...
Gambar-gambar kat bawah ni aku tujukan khas tuk housemate aku yang minat gilosss kat Farid Kamil...jangan sampai termimpi-mimpi udah...hahaha...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Gagal lagi…

Ntah yg keberapa permohonan keja aku tidak berjaya…kali ni utk KPLI…
Cek2 pagi td...terus jer kluar

"Maaf, nama anda tidak tersenarai dalam panggilan temu dugaKursus Perguruan Lepasan Ijazah (KPLI) dan j-QAFAmbilan Januari 2009."

Dah taktau cm mana nk gambarkan perasaan aku…selalu jer timer berita mcm ni time aku tgh lemah…sungguh aku tak kuat skang ni…tp aku tak salahkan sesiapa…maybe Allah nk uji sejauh mana aku kuat lam menghadapi ujian dariNya… mungkin org lain lebih teruk dr ni diuji…cuma kita jer yg taktau..cuma mungkin bentuk ujian tu tak sama...tapi aku dah penat...penat sangat...

“Ya Allah, kuatkan hati aku dalam menerima segala ujian dan dugaan dariMU…sekiranya ini yang terbaik untukku…Kau redha kan hatiku dalam menerima semuanya secara terbuka…dan moga diberi petunjuk ke arah kebaikan…aminnn”

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Kesian sangat...

Hmm…ni aku nak citer pasal pekerja kontrak yang tgh renovate kilang aku ni la…kesian sgt aku tengok hidup dorang…walau pun dorang tu warga asing…tp dorang pun manusia mcm kita gak kan…aku tkleh la tgk…kesian sgt2 …yerla…tido merata-rata jer…dorang tido kat store kilang aku ni…tkder tilam...tak nampak ada bantal pun…cm mana ntah dorang tido…agaknya sbb penat sgt wat keja kot, so dorang tak kisah lagi pasal keselesaan...asal letak kepala, mesti lena sampai ke pagi…cuba kalo kita di tempat dorang…mesti merungut panjang…ada nyamuk dua tiga ekor pun dah bising…nikan plak nk tido tempat mcm tu...skang ni ok la lagi tido kat store tu..kira okla sikit tempat tu...siap ada aircond lagi...lantai pun bersalut epoxy...tp dua tiga hari lagi, dorang kena pindah tido kt store yg satu lagi sbb store yg ni dah nak kena runtuhkan...kat sana lagi teruk keadaan dia...lantai bersimen jer...aircond tkder...ish2 kesian nyer aku tgk...aku tgk muka dorang pun aku kesian sgt...tu citer pasal tempat tido...blm lg kalo nk kuar mkn...kena jalan jauh sbb tkder kedai mkn dekat2 sini...dahla jalan kaki jer....panas terik plak tu...penat keja lagi...pastu penat lak jalan cr makanan...kalo aku la kt tempat dorang...mau nangis sepanjang hari...betapa susahnya hidup mcm tu...ada sekali tu, aku keluar nkgi mkn, masa tu dorang tgh rehat...aku cuma nampak dorang makan biskut kering ngn air kosong jer...sedihnya...walhal aku pun selalu je makan biskut kering tu...tp tkderla sedih mana...tp bila tgk keadaan dorang time tu yg kepenatan...maybe kelaparan tahap gaban...tp hanya makan biskut kering...time tu patutnya dah amik lunch...sadis aku tengok...menitis air mata aku ni...insaf aku sekejap...betapa susahnya hidup dorang...aku yang dikurniakan kehidupan mcm hari ni...patutnya kena lebih bersyukur...cubala kalo diuji sebegitu rupa...dapat ke tak aku bertahan???

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Jam tanganku rosak lagi...

ini dah ntah yang ke berapa kali aku beli jam..asyik rosak je...takpun hilang...seb baik la beli yang bwh harga RM50..tak best ar tkder jam...time pulus ciput ni la dia nak rosak...jam yang ni paling aku suka pakai...terasa kehilangan la plak...hehe...dah sampai ajal dia kot...dua kali terjatuh....tercabutla huruf2 dia yang kt dlm tu...dia hidup lagi...cumanya jarum saat dia tu tkleh gerak sebab tersangkut kat huruf2 yg tertanggal tu...terus mati...aku apa lagi, rasa mcm terror la ni....ala2 McGyver...aku try bukak nk keluarkan huruf2 tu...mula2 susah giler nk bukak...hampir2 give up dah...tp aku paksakan diri jugak...at last I did it...horrraaaayyyyyyyyyyyyyyy...aku berjaya...korek2 punya korek...terkeluarla benda alah tu...pasang balik semula mana yang aku tanggalkan...tapi malangya...jarum2 dia tu dah tak nak bergerak....langsung takleh guna...hampesss betul...tula berlagak pandai konon...last2 tkleh guna langsung...nk anta kedai baiki cam malu jer...jam harga RM20 lebih jer...hehe....tp aku sayang gak jam tu...sedih ar kehilangan dia...cesss...cm kehilangan apa jer kan...hahahaha...susah wooo bila hilang benda yang kita sayang...betul tak?????? seb baik ada satu lagi jam...yg ni pun dah hampir nazak dah....dgn cerminnya yg sumbing akibat terjatuh...tali yang hampir nak putus...tp tkperla...still leh guna lagi...hehe...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Luahkan apa yang terpendam…

Actually aku ngantuk sangat ni...smalam tido tak berapa nak lena...ada sikit masalah yang mengganggu gugat kosentrasi tido aku...smalaman kepala asyik ligat berputar, apa yang harus aku lakukan...sama ada luahkan apa yang terpendam...atau simpan saja buat pekasam....hehe...ntahla...bak kata orang, “luahkan aje semua yang terpendam, jangan disimpan dalam hati…kelak merana diri”

Namun jika diluahkan, adakah ianya akan bertambah baik atau akan memburukkan lagi keadaan...yerla, kalo ianya melibatkan keburukan atau kelemahan orang lain...kalo diluahkan, tak semestinya orang tersebut leh terimakan...tak semua insan kat dunia ni bersifat terbuka...tkyah cakap pasal orang lain, contoh terdekat aku sendiri...kadang2 aku sendiri tkleh nk terima bila orang kritik or memberi teguran tentang kelemahan aku...padahal kalo difikir dari sudut positif, teguran tu tuk kebaikan diri kita jugak...tanpa teguran or kritikan orang lain, sampai bila pun kita takkan tau kelemahan kita...tapi tu la...bila orang tegur ke apa ke...mula la nk melenting tak tentu pasal...mesti kuar ayat ni “eleh, macam la dia tu baik sangat..” or “konon dia tu hebat sangat la tu”...kan? kan? Mesti kuar ayat mcam tu nyer kan? tp taktau la kalo korang jenis yang terbuka dalam terima teguran...terima apa saja kritikan orang...aku pun terima, tapi tula reaksi spontan yang akan keluar dulu...bila dah cool sikit...dah boleh fikir secara rasional...baru la aku pikir balik kata2 or teguran orang tu...hehe...lambat sikit bertindak...tp aku takla marah kalo org kritik aku...setakat merungut kat belakang je...hehe...

Berbalik pada permasalahan aku ni...cewwahhh...mcm berat giler problem tu...hehe...tkderla berat sgt...maybe aku sorang je kot yg rasa mcm tu...tp pada orang lain, benda tu remeh sgt2...ntahla...nak diluahkan, rasa serba salah...nak dipendam, rasa serba tak kena...abih tu apa yang patut aku lakukan?????blm ada kekuatan utk aku luahkan yang terpendam...hmm...agaknya kena pendam dulula kot...mana la tau suatu hari nanti benda tu akan berubah....harap2nya macam tula...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

setelah sekian lama kesepian...

dah hampir 8 bulan, sunyi sepi jer kat kilang ni...sehinggalah smalam, aku ditemani dengan bunyi2 keletang keletung kelekuk kat belakang kilang...kontraktor tgh buat renovation kat kilang aku ni la...hehe...sebelum ni hanya ditemani dengan bunyi-bunyian radio jer...tkder sapa nk bersembang kecuali bila ada call...pastu gelak sensorang kat depan monitor...begitula hari2 keja ku...byk sgt time free dari time banyak keja...apa lagi, melepak jerla aku depan monitor...berchit chat sambil melayan keja yang tak seberapa...sampaikan dah keboringan tahap yang takleh nak cakap dah...kadang tu terasa tak produktif hidup aku ni...boleh berkarat otak kalo macam ni berterusan...namun apa dayaku...bukan senang nak dapat keja lain...belum ada rezeki lagi agaknya...so bertahan la aku kat sini...tapi pada firasat aku, tak lama lagi aku bakal kebizian tahap gaban selepas kilang ni beroperasi semula...memandangkan aku dipertanggungjawabkan untuk menghandle dua divisi...yang time satu divison dulu pun tak tercapai dek tangan dan kaki...inikan pulak ditambah jadi dua...tp tkperla, selagi aku terdaya, akan ku usahakan mana yang termampu...lepas ni dah tak sepi la aku kat sini...hehe...sebut pasal sepi2 ni..korang dah gi tgk ke filem sepi tu...best ker weh? aku sekali macam nak tengok, dua kali macam, taknak plak...hehe...nanti2 la tgk citer tu..housemate aku dh tempah suh aku temankan dia tgk citer I'm Not Single tu...siap offer nk banjer tu...tu yg syok dgr tuh...ni mesti sbb dia minat giler kat Farid Kamil la tu...risau kot aku menolak ajakan dia...tu siap ckp nk banjer tuh...hehe...orang dah nak banjer, apa lagi...rezeki aku tak tolak...hahaha...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Rindu Kat Family....

rindu nyer kat family aku di kampung...sampai terbawa-bawa dlm mimpi..bgn subuh tadi, terpinga-pinga sat...sbb aku mimpi aku tengah tido kat umah di Kelantan...terasa cam berada dlm bilik aku...pejam celik dua tiga kali..rupanya still kat umah di Melaka lagi...huhuhu...sedihnya...mati2 ingat dah ada di Kelantan...rasa mcm terdengar-dengar jer bunyi my mom or Ma (panggilan aku kat mak aku) kejutkan aku bgn subuh....ni mesti kes aku call dia smalam la...Ma asyik dok tanya, taknak balik skarang ke...sebabnya aku dah janji nak balik hujung bulan Ogos ni kat dia...kira balik sambut puasa kt umah la...aku tau, Ma aku pun rindu kat aku la tu...yerla, last aku balik ari tu, awal bulan 4...dah masuk 3 bulan lebih ni tak balik...paling lama tu...selalunya paling lama tak sampai 2 bulan, mesti aku dah balik kampung, konpem dah tersengih kat muka pintu bas...hehe...patutla aku asyik dok teringat kat kampung kot....waaaaaa...lambatnya lagi...ada sebulan lebih lagi nk tunggu hujung bulan 8....smalam Ma aku cakap skang ni ada jagung kat umah...jagung tu dia tanam sendiri...besssttt, fresh dr ladang...Ma aku tau yang aku suka sgt makan jagung yang dia tanam sendiri...ari tu penah sekali, aku wat2 majuk sbb dia tak simpan jagung tu kat aku...aku balik kampung jer, jagung tu dah abis dijual n dimakan oleh family aku di kampung....sajer jer aku buat majuk, konon majuk2 sayang...hehe...tp bukan dia pujuk pun, dibebelnya ada lagi...haha...dia cakap takkan dia nak simpan jagung tu sampai kering kat pokok semata-mata nak tunggu aku...hahaha...bebelan sayang tu, aku tau...hehe..aku pun tau yang Ma n Abah aku kalo boleh sumer benda yang dorang makan, dorang nak simpan bg aku makan jugak...kadang tu siap warning anak2 buah aku jgn usik benda yang dorang simpan tuk aku terutama sekali buah-buahan la...sampaikan kalo time musim buah, taktau mana satu aku nk makan sbb byk sgt...tp yang paling best, berebut dengan anak2 buah aku...dorang tunggu aku balik...time nak kait buah je...menempel jer masing2...yerla dorang nak amik sebelum ni, takut kena marah...sudahnya tunggu aku balik...sbb anak2 buah aku tau yang aku takkan sampai hati makan sorang2...mesti bagi kat dorang jugak...yang untungnya dorang la...aku jugak yang gigit jari jer...tkperla, kesian kat budak-budak kan...aku kan Cik Ngah (gelaran anak2 buah kat aku) yang baik....ahakksss...hish...tknak ar citer lagi...satgikan tak pasal2 berair mata aku ni....huhuhuhu...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Terlalu sensitif?????

ari ni tkder pe sgt nk citer...cuma nak luahkan apa yang terpendam dlm hati aku ni...sejak akhir2 ni...tktau la nape...sensitif bebenor rasanya aku ni...mudah sangat terasa dgn orang even perkara tu kecik jer...kdg aku sendiri pun pikir cam tak logik jer aku nak terasa dengan benda remeh temeh tu...tapi apakan daya...kalo la boleh aku control perasaan dan hati aku ni...nak jer aku ubah tiap kali ada benda yang meng'kecik'kan hati aku ni...aku tkder niat nak salahkan sapa2 dlm hal ni...maybe aku yang bersalah...sbb terlalu ikut perasaan...tp aku pun taktau nk buat cam mana...dah terasa...tp aku tkderla jenis nak balas balik apa yang orang buat kat aku...nak ckp kat sapa2 yang aku terasa pun, takkan sekali-kali aku boleh buat...sbb aku jenis suka pendam jer bila aku terasa....seb baik la, pendam aku ni tak bernanah...hehe...cepat jer sembuh balik....so aku tak risau sgt...takkan jadi kudis pun...kdg parut pun tak nampak...aku tau sgt2 yang aku ni pun bukan baik sgt...so maybe orang lain pun penah terasa dgn aku...dengan sikap aku...sbb tu aku selalu pikir...kalo org buat kita macam tu, maybe aku pun penah buat benda yang sama pada dia...kita dah cuba tuk puaskan hati sumer orang kan? cuma nya apa yang kita buat tu, tak sumer orang boleh terima....tak sumer orang suka cara kita...aku selalu gak muhasabah diri...cuma time terkena tu, lupa diri sikitla...terikut-ikutkan sgt hati dan perasaan aku ni...selalu jer pikir, "nape aku yang kena beralah"..."nape orang suka amik kesempatan atas kelemahan aku"..."nape orang tak boleh buat sama macam yang aku buat pada dia"...tula soklan2 yang selalu kluar dlm kepala otak aku bila aku terasa or sakit hati dgn org...last2 aku sendiri pun tkleh nk jawab...korang tau tak jawapan dia...susahkan nk jawab??? sbb tu sumer subjektif...bergantung pada diri memasing...skarang ni aku nak cuba taknak salahkan orang dlm segala hal...maybe apa yang orang buat pada kita tu adalah suatu tanda peringatan supaya kita juga tak patut buat orang macam tu...mintak dijauhkan dari menyakiti hati orang...kepada korang, sekiranya ada yang penah terasa or sakit hati dengan aku, aku mintak maaf bebanyak...dr hujung rambut sampai hujung kaki...sempat lagi membebel ni...jap lagi nk kena gi MITC...ada conference kat sana...tetiba rasa malas yang amat la plak...tp apakan daya, demi tugas...harus aku laksanakan jua...see u soon....hehe...mcm nkgi tak balik dah tu...hahaha...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Akhirnya Misi Terlaksana..........

Setelah sekian lama merancang dan terpaksa menghadapi pelbagai masalah yang timbul, akhirnya misi aku untuk bercuti bersama kengkawan terlaksana jua akhirnya...penat lelah tak cukup tido akhirnya berbaloi dengan kejayaan projek ni...(mcm besar sgt projek..hehe...)..aku just sempat tido 2 jam jer malam sebelum bertolak ke PD coz aku kena prepare tuk majlis BBQ kat sana nun...seb baik la housemate aku bermurah hati nak tolong..(tolong kupas bawang...marah lak dia kalo tau ni...sorry ju)...kalo buat sensorang, taktau la cm mana kelam kabut nyer aku...yerla dgn nk beli brg lg, nk marinate ayam lagi...nk msk spagetti lagi...fuhhh...penat...tp tkper, aku ikhlas buat sumer tu...yg penting aku nak sumer org happy...bertolak seawal kul 9.45 pagi dr rumah..berkumpul di Petronas Cheng untuk konvoi bersama-sama ke sana....seb baikla ejam nak tolong drive...leh aku rileks jer sepanjang perjalanan...hehe...tapi mata ni degil lak, ngantuk tp tkleh nak lena...memang susah betul nk tido...singgah makan n singgah lepak2 jap umah makcik shieda sebelum sampai ke Sunshine Bay Resort, PD...sampai2 jer dah nampak pantai melambai-lambai kat aku...hehe...tak sabar nak mandi pantai...selesai sumer urusan check in, kami ke bilik masing2 ler..per lg rehat le...mata dah takleh nak bukak dah...ngantuk tahap gaban...last2 terlena tak sampai 15 minit pun...teruk betul la...dah terbangun, susah dah nk lelap balik...siap2 tunggu nkgi mandi manda la plak....wah best giler di saat kaki jejak ke pantai...satu kepuasan yang tak terhingga...aku suka sgt pantai sbb permandangan dia nun jauh mata memandang...luas dan terbuka...rasa tenang sangat2...mandi manda tak ingat dunia tu...mcm org taknah jumpa air..hehe...siap mandi pantai...sambung lak kt pool...yg tak best nyer bau kt pool tu, hanyir tul...yerla, pool kecik share ramai2 org, pelbagai kaum lak tu...ish...ish...ntah2 dah ada yang melepas kat dalam tu..hehe...agak jer weh...dah puas berendam, naik ke bilik tuk bersiap-siap ke BBQ lak...time ni pun best gak ni...yerla, perut dah kelaparan akibat mandi manda tu...tak sabo nk mkn2 lak...tak brp puas hati lak rasanya hasil tangan aku tu...mcm tak berapa nk sedap...sorry yer kengkawan...tak pakar sgt la dlm buat makan2 ni...hehe...dh mkn...kenyang...bdn penat...apa lg tido ler...best betul leh tido...hehe...bgn pagi tu terus siap2 tuk bekfas lak..prepare sandwich n air minuman tuk sumer...lepak2 bekfas n kemas2...terus balik ke Melaka...tapi aku tak terus pulang ke rumah...hehe...tak puas bercuti di PD, kami (ngn housemateku) terus jer pi Jusco, Melaka Mall dan Banda Hilir...dapat jenjalan cuci mata, tak terasa penat badan tu...rumah dahla macam tongkang pecah...tak sempat kemas sebelum pegi PD...tapi boleh lak kami dgn sesenang hati gi jenjalan...hilang kewarasan jap..hehe...mmg jenis giler2 betul kami ni...balik umah dah dekat kul 6.30 ptg...kemas sumer barang2...hampir2 kul 8 mlm baru siap...fuhhh...baru terasa penat nyer....tapi takper, aku puas hati sesangat...yang penting sumer orang enjoy...len kali nkgi bercuti lagi la...jom korang...hehe....


mandi manda kat pantai...best giler woo....

dah penat berendam kat pantai, sambung lak kat pool...walaupun dgn bau hanyir, men bantai jer berendam...hahaha...

BBQ time...lapor...lapor...tak sabor dah nk makan....hehe....

hilang kewarasan jap...dah penat balik dr PD, leh plak sambung jenjalan kat Banda Hilir...ish...ish...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Can't Smile Without You...

oppsss...bukan jiwang ek...tp suka dengar lagu ni...kalo korang nak tau, smalam aku gi tgk wayang citer Hellboy II: The Golden Army tu...suka tgk citer dia...tak berat..pastu ada lawak2 sikit...time yang paling best...bila budak neraka a.k.a Hellboy n Abe tgh layan lagu Can't Smile Without You...touching giler la...satu panggung gelak...layan sentimental tu depa dua orang...best sangat...tapi dekat nak last tu, aku leh plak tertido..tak sempat tgk time dorang perang2...sejuk wooo kt dlm tu...dahla terkena ujan sebelum tgk wayang tu...ada sweater, tp sweater pun basah...dgn aircond lagi...fuhhh...terlena aku...seb baik housemate aku kejutkan...kalo tak, mau lena terus dlm tu...hehe....balik pun dalam keadaan sedar tak sedar jer smalam...ngantuk sangat2...hehe...seb baik slamat sampai...

Jom layan video ni....lirik dia ada kt bawah...


You know I can't smile without you
I can't smile without you
I can't laugh and I can't sing
I'm finding it hard to do anything
You see I feel sad when you're sad
I feel glad when you're glad
If you only knew what I'm going through
I just can't smile without you
You came along just like a song
And brightened my day
Who would have believed that you were part of a dream
Now it all seems light years away
And now you know I can't smile without you
I can't smile without you
I can't laugh and I can't sing
I'm finding it hard to do anything
You see I feel sad when you're sad
I feel glad when you're glad
If you only knew what I'm going through
I just can't smile
Now some people say happiness takes so very long to find
Well, I'm finding it hard leaving your love behind me
And you see I can't smile without you
I can't smile without you
I can't laugh and I can't sing
I'm finding it hard to do anything
You see I feel glad when you're glad
I feel sad when you're sad
If you only knew what I'm going through
I just can't smile without you

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Line tak berapa nk clear....

Haduiii haiii….kalo time aku plan nak bercuti jer, mula la bos-bos aku tu nak datang sini...time aku free jer selama ni...takder plak dorang nak jenguk2 aku …tension tul la mcm ni…esok ingatnya nak ponteng, nk ner balik awal...nkgi shopping barang2 tuk nkgi holiday ni…dahla banyak keja nak kena buat lagi ni…mood baru jer nak ok ari ni…dah dorang lak datang…yang tak tahan nyer...ex-bos nak datang sekali...garang dia tuh...dah lama tak jumpa dia nih...mesti ada2 jer salah aku yang dia cari nanti...dia tu tak sah kalo tak komplen or bebel kat aku...nampak gayanya kena tahan telinga la esok...jangan dia spoilkan mood aku nak bercuti...buatnye dia buang tebiat tak bg aku cuti sabtu ni cam mana...arghhhh...lantakla, aku ponteng gak..misi bercuti aku kali ni penting nih...tak boleh nak cancel...mau kena ketuk kepala kat dorang...hehe...moge2 bos-bos aku datang jap jer esok...nak datang buat apa pun ntah...aku pun taktau...biasa kalo nak meeting, dorang meeting kat kl jer....ni mesti nak melibatkan aku sekali la ni...kalo meeting nak naikkan gaji aku ni ok jugak...leh shopping sakan la...dah mula dah berangan...haha...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Ada sapa yang tau ker???

"When I closed my eyes, I think of you...
When I go to sleep, I dreamed of you...
Wanna be with you, for the rest of my life…."


Penah dgr tak rangkap lagu kat atas tu? ala iklan Courts la...dulu Courts Mammoth …skang dah tukar jd Courts jer kot...tak pasti lak aku…aku cukup suka bila ada iklan ni…suka lagu dia…yang kat atas tu la lirik dia…uiks…korang jgn ingat aku jiwang karat plak…aku cuma suka lagu dia la...best tau dengar...aku try cari gak kot2 lagu ni memang wujud...rasa macam penah dengar sebelum ni...mcm familiar...tapi tak jumpa lak time aku google...korang tau tak...kalo tau, tlg ar cari kat aku...suka ar lagu ni...mesti korang tak perasan ni kan...aku ni suka tengok iklan...suka tgk cara iklan sampaikan mesej memasing...mcm2 cara ada...tambah2 kalo iklan time nk merdeka, nk raya...lagi best tengok...siap ada yang wat drama lagi...tak sabar nak tunggu iklan tu...especially iklan dr petronas...mostly iklan dia mmg menyentuh hati dan mesej dia tu kadang mmg berguna tuk kita...leh amik n dijadikan iktibar la...tolong eh korang kalo ada sapa2 yang tau pasal lagu kat atas tu...hehe...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

planning...planning...

"If You Fail To Plan, You Plan To Fail"


korang penah dengar tak quote yang kat atas tu...smalam tgk iklan apa ntah, ada dia sebut quote ni la...buat aku teringat balik kisah aku masa blajar dulu..ada sorang lecturer ni...dia hensem sgt2...bagi aku la...suka tgk dia sbb dia pakai spec...aku tknah ponteng kelas dia..ingat dulu, aku terlambat bangun, kuliah dia kul 8, sanggup aku tak mandi...pegi gak kelas dia...abih jer kuliah dia, baru balik mandi...ponteng kelas yang seterusnya...hehe...beliau la yang mula2 sebut quote ni kat bebudak lam kelas aku...dulu selalu ingat apa yang beliau cakap ni...tp setelah tahun demi tahun, aku dah hampir terlupa pun...sehinggalah semalam aku dengar balik...sebut pasal planning, sapa yang tak penah plan something dalam hidup dia kan...sumer orang mesti plan macam2...dan takder sorang pun yang plan untuk gagal...mesti sumer nak apa yang dirancang menjadi kenyataan...cuma cara perlaksanaan dan matlamat planning tu tercapai atau tidak, terpulang pada individu...macam aku sendiri...aku pun suka plan macam-macam...pendek kata setiap hari ada jer perancangan aku...ada yang tertunai...ada yang separuh tertunai dan ada jugak yang tak jalan langsung...kalo planning yang tidak melibatkan orang lain, bagi aku ianya lebih mudah nak tunaikan..sbb sumernyer bergantung pada diri sendiri...so kita pun dah tau, kalo nk benda tu menjadi, mmg kena usaha sendiri....namun jika ianya melibatkan orang lain, agak susah gakla..sbb kita terpaksa bergantung pada hal2 sampingan yang lain ...bukan maksudku nak salahkan orang lain kalo planning tu tak berjaya atau dengan kata lainnya GAGAL...cumanya kita terpaksa terima hakikat yang kita tak boleh nak suruh orang ikut apa yang kita nak dan ikut rentak kita dalam segala hal...so dalam kebanyakan hal, aku lebih suka buat sendiri...namun siapala aku kalo sumer benda nak buat sendiri kan...tak tercapai dek tangan dan kaki...hehe...walau cam mana pun, kita still perlukan orang lain dalam hidup kita...yang pentingnya kita kena plan betul2 supaya apa yang dirancang menjadi kenyataan...chaiyorkkk!!!!!!!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

aktiviti masa cuti...

hmm..smalam ahad..pepagi lagi dah jaga...mulanya ingat nak sambung tido n nak bangun lambat sikit...tp puas dipaksa mata ni, mmg tak boleh..sbb dah terbiasa kot lepas subuh tak sambung tido...guling2 malas jer sebelum bangun...hampir kul 8 pagi...bgn tuk bekfas...byk benda nak buat ari ni...hehe...rajin terlebihla konon...tp paper pun, kena amik bekfas dulu..wajib bagi aku walaupun hanya dengan semug nescafe or sekeping roti atau biskut kering...janji bekfas...dah siap bekfas sambil2 sembang kosong ngn housemate aku, aku pun mulakan misi aku yang telah dirancang sebelum ni....misi penting tersebut adalah membelai kereta kesayanganku...keta dahbasuh malam sebelum tu, tp tak wax lagi...so aku nak wax la...yerla, jeles tgk keta orang lain berkilat jer...mana aci cam ni, keta aku pun kena la kilat juga....dlm dok asyik membelai keta kesayangan aku tu, tup2 dapat call la plak dr kontraktor yg nk dtg renovate kilang tempat aku keja ni..dorang nk tgk tapak...apa la dorang ni...dah nk dekat sampai baru nak call...kelam kelibut aku siapkan tugas2 yg masih tergendala....sempat lagi membebel sambil siapkan keja tuh...dah siap sumer, terus pecut gi kilang....bwk dorang ronda2 cuci mata tgk tapak...bincang sikit2...byk plak soal dorang ni...bukan soal pasal kilang, tp soal pasal aku...hehe...seb baik tak lama...nak datang len kali lak...balik umah, guling2 jap...mandi n terus siap kluar tuk lunch...dan terus ke destinasi yang dirancang iaitu Mahkota Parade...(skema lak ayat ni..hmm, lantakla)...aku bukan biasa sgt ngn tempat tu...tu kali ketiga kot aku sampai sana...1st time pegi dgn bas, 2nd time ngn keta...dah lupa lak cm mana nk masuk tempat parking...sempat gakla makan buah langsat jap...pusing2 semata2-mata nk cr parking hospital Mahkota Medical Centre...hmm..seb baik jumpa...apa lg, masuk la dlm MP, ronda2 cuci mata...hehe...benda yg paling aku suka buat...byk sale la plak time aku kekurangan budget dah ni...leh cuci mata jerla...dah puas cuci mata sampai terbeliak biji mata, kaki pun dah penat ronda2...amik keputusan terus gi ke tempat yang dijanjikan utk gathering ahli kelab myvians....janji kul 5, tp kami sampai awal...leh borak2 dulu ngn kaknora...peramah gak orang nyer...leh layan aku yang byk cakap ni...tunggu ahli lain sampai dulu...kaknora siap prepare makan2 lagi tuk kami...thanks kaknora...lps maghrib, bertolak pulang ke umah aku..sesampai je umah, mandi n terus tido..penat sangat disamping kepala yang semakin berdenyut....zzzZZZZZZzzzzzzzzzzz....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Laksa Shack...

smalam, tanpa dirancang atau dgn kata nama lainnya last minute plan...aku gi makan kat Laksa Shack...ala yang selalu dok iklan dlm tv n radio..yg ckp semua jenis laksa ada kat situ la...tp laksa kelantan tkder pun..yg ada cuma laksam...hehe...(sempat lagi nk komplen tuh)...Laksa Shack yang kami pegi ni kat Melaka Mall...masa mula2 sampai tu, tgk banner yang dia letak kat luar..mak aihhh..terkejut beruk sekejap aku...mahalnyer harga laksa dia...kat situ dia letak, harga 1 set RM14.90...tgk kalo yg nasi nyer set lagi la...dua kali terkejut beruk...RM29.90...mahalnyer..seumur hidup aku, tknah lagi aku makan laksa yang harga berbelas-belas ringgit n nasi yang harga puluh-puluh...kalo yg western food tu yerla kan..harga dia lebih kurang la...tp tu western nyer..hehe...tanya housemate aku, so cm mana ni..nk tukar fikiran ke tak...kt sebelah tu ada Marrybrown...kan ada menu baru Yum Mee skang ni...murah jer..RM6.90 jer semangkuk...aku pun teringin gak nk try mee kari dorang ni...sesedap yg aku masak ke tak..hehe...dlm nk membuat keputusan tu, kami pusing2 dulu cuci mata tenangkan fikiran...dengan adanya sokongan tambahan, last2 buat keputusan , masuk jerla dlm tu...suasana dia suram sikit...tak ramai customer pun..waiter lagi ramai dr customer..agaknya org tak makan laksa waktu lunch hour kot...waiter tu bg menu...hmm...ada beberapa jenis laksa la...laksa johor, asam laksa, laksa kelantan, laksa singapore n laksa apa ntah lagi...lupa lak aku....ha bihun tom yam pun ada...tgk harga dia, satu mangkuk RM9.90...hmmm...dah tak tekejut dah sbb dah tau awal2...pilih punya pilih...menu pilihan aku Laksa Singapore...alang2 mahalkan...baik amik yg obersi nyer laksa..hehe....my housemate amik asam laksa...kami pun mula la menjamu selera....seb baik...sedap laksa yang aku order tu..memang puas hati la...rasa dia ala2 rasa laksa kelantan cuma kuah dia tu cam letak kari sikit...pastu siap ada ayam kukus n ada dua ekor udang besar...sementelah aku dh lama tak makan laksa kelantan, terubat gakla rindu...mmg sedapla...korang pun pegila cuba mana yang lom cuba tuh...puas hati la bg aku...tp housemate aku tak berapa puas hati ngn asal laksa dia..ada rasa manis sikit n kuah dia cam cair....sedap lagi aku masak (masuk bakul sendiri..hehe)...dlm tak sedap pun, aku nampak abih jer semangkuk dia makan...hehe....dah abih semangkuk makan...kekenyangan la kami...perut dah penuh, kena la exercise jenjalan cuci mata pulak...


















inila rupanya Laksa Singapore yang aku order tu...hmm..menyelerakan....nyum...nyum...





















jom makan...sedap nih...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

Malasnye weh...........

malasnye nak kena kluar anta barang...smalam dah pegi sana...tetiba hari ni kena gi anta barang lak..penat ar mcm ni selalu ulang alik..kan bagus kalo dorang order smalam..leh sekali jalan jer...taktau nape ar..penat sungguh2 nk kluar ni..tapi dorang nak barang tu ari ni jugak...customerkan..kena la jaga....kang lari lak...aku bukan apa...yg malas sangat nk kluar tu sbb kena drive...sakit blakang ar asyik drive jer walaupun aku mmg suke keluar jenjalan...hehe...dahla nk kena angkat kotak lagi..lasaknya keja ngalahkan org laki...ish..ish...tapi apa ada hal kan...org pompuan pun leh je selasak laki...jiwa kental..hehe...kita kena kuat...tkleh lembik sangat...tkleh asyik nk bergantung pada laki...lgpun perangai aku mmg mcm ni...tk suka bergantung sgt pd org..kecuali benda yang aku tak yakin aku boleh buat...so terpaksa gakla mintak tlg org...selagi terdaya, selagi tu le aku usahakan...keja macam aku ni...kat sapa lagi nk mintak tolong..memang sorang2 la jawabnya kena tanggung....tp yg penting, aku maintain ayu n sopan santun...ahaksss....dahla td aku malas nk kluar makan...sudahnya badan yang jd penat sbb lapor...hehe...salah sendiri gak...adusssss....okla, got to go....tarik nafas dalam2...pastu hembus....fuhhhh...lega jap...baru semangat sikit....hehe...bubbye...salam.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

makan pizza....

hmmm...smalam akhirnya tercapai gak hajat aku nak makan pizza yg starzbite tu...tunjuk kt tv mcm menyelerakan...nampak cm menarik je...tp bila dh order..cessss...biasa jer rupanya..tak seindah yang diiklankan....tp tkpe...yg penting puas hati leh makan...makan sehingga kekenyangan la....dan yang paling best dapat jumpa kengkawan myvians...mcm lama lak tak berkumpul..sekali sekala jumpa..havoc nyer leh tahan...kami yg conquer tempat tu...kedengaran suara gelak besau kami jer...mcm2 citer yg terkeluar...sesi kena mengena pun ada...biasa la dorang ni..kalo tak ngusik,tak sah...bukan dorang la tu kalo tak ngusik...sesapa jer leh jd bahan spesimen...pantang ada silap..memang kena la...tp memang besstttttttttt kalo leh lepak cenggitu...cam hilang segala masalah...tp tklehla nk lepak selalu...masing2 ada komitment...sekali sekala boleh le...hehe...ni la pizza yang telah memikat hati aku tuh...

happy sakan leh makan apa yang dihajati...hehe....

meh2 jemput makan meh...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments