over budget...

budget..budget...tak abih2 budget ni...tetiap hari budget tuk blanja...tp last2 over budget gak..susah tul nk control keinginan aku ni...pantang nampak benda yang aku berkenan...mesti tingin jer...kalo dah tingin tu, mula la tk pikir apa dah..teruk tul...aku kena ubah cepat2 ni..bahaya tuk kehidupan aku seterusnya..hehe...kesedaran sementara jer nih...jap lg kalo ada yang aku ternampak dan terberkenan...mesti aku rembat jer nanti...haha....dahla ari ni dah janji nkgi makan pizza...ala yg baru tu..apa ke nama dia ntah...lupa plak...ni gara2 tgk iklan kt tvla ni...punyala mudah aku terpengaruh...nampak cam sedap jer...hmm..nyum..nyum...lari budget makan tuk hari nampak nyer...tp my mom penah berpesan, katanya 'kalo terasa nak makan apa-apa...mkn jer, jgn nk budget-budget"...so sementelah aku anak yang mendengar kata, maka aku akan ikut pesan my mom...sebut pasal my mom...rindu nyer kat dia...dah lama tak balik kampung...bukan rindu kat dia jer..aku rindu kat sumer family aku kat kampung tu...termasukla sumer yang ada kt kampung tu...hujung bulan ogos baru leh balik kampung..lama lagi tu...masa tu dah nak masuk bulan pose dah..leh sambut pose kat umah lagi tahun ni...seingat akula...tak penah lg miss sambut pose kat umah..ya ker..rasa-rasanya la...ntah...lupa dah...tp bestt weh kalo leh pose kat umah...kalo la ni company aku, mau aku cuti sebulan bulan pose...best pose kat umah kan korang...time berbuka tu yg paling best...leh mkn macam2...mkn sesama ngn family...tkyah nk pikir nk mkn apa tuk berbuka, tk mcm dok umah sewa...mesti hidangan macam2 dah terhidang depan mata....best..best...ish apa la aku ni..pose lambat lagi..dah dok citer pasal bukak puasa la plak...aku pun pelik tul ngn aku dua tiga hari ni...berselera betul makan..asyik pikir nk mkn jer...larila program diet aku mcm ni...tak boleh jadinya...kena teruskan usaha...doakan aku berjaya...(",)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

0 ulasan: