Salah aku ker….

lama nyer tak jengah blog nih..nak kata bz, tak pun..tp ntah tkder mood…taktau la nape..semenjak dua menjak nih, apa yang aku buat..semuanye rasa mcm tak kena…mcm2 yg berlaku..di luar jangkaan lak tu..kadang tu rasa mcm taktau cam mana nk handle…kadang tertanya sendiri, nape benda ni leh jadi kat aku…salah aku ke…maybe yer..maybe tak…kadang aku kuat tuk facing segala problem yang timbul…tp ada certain time tu..aku rasa cam tak larat sgt…rasa mcm nak lepaskan semua…rasa macam nak lari jauh jer…tp ke mana aku nak lari..dgn melarikan diri bukan leh settlekan semua masalah…aku tau semua tu..tp bila dah sampai satu tahap tu…itula yg aku terfikir nak buat…masalah kalau yg berpunca dr aku, aku takla rasa seteruk ni..tp bila masalah tu berpunca dr org lain dan melibatkan pihak yang lain n aku yang nak kena tanggung, tu yang buat aku rasa tak kuat nk hadapi….memang kita takleh nak salahkan sapa2 pun utk semua hal yang berlaku..kena tanya diri sendiri, pasal apa leh jadi mcm ni…tapi dah berguni-guni soklan yang aku tanya pada diri aku ni…tapi satu dua jer yg terjawab..yang lain2 tu, aku pun taktau…actually aku positif n optimistik dlm hal mcm ni…mungkin Allah nk nguji hambaNya…nk tgk sekuat mana aku leh hadapi…tp tula akal manusia ni..suka jugak pikir yang bukan2…hehe….minda yang aktif la katakan…hmm..takperla, pikir byk2 pun, tak guna jugak..asyik pikir jer, tp tak buat apa pun (sbb taktau nk buat apa..hehe..)…tak guna jugakkan…kita yang nak kena ubah jln hidup kita sendiri…jln sudah terbentang depan mata…pilih jer mana haluan yg nak dilalui…moge tak tersilap haluan…takut tersesat di penghujung jalan…tak pun, jalan mati..jenuh nk ngundur balik…mintak2 ditunjukkan jalan yang lurus dan benar..aminn….


mc_rongak Says: August 9th, 2008 at 2:42 am edit
em..setiap yg terjd tu der hikmah n pengajaran pd kita..moga Allah permudhkan segala urusan akk didunia n akhirat..aminn..

Abdul Razak Says: August 14th, 2008 at 8:38 pm edit
cepatkan dirikan mesjid tu… kadang2 ada jgk yang leh tenagkan diri..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments