Macam-macam…

hmmm…dah lama betul rasanya tak mencoret sesuatu kt my blog ni..sunyi sepi jer dia ek..kesian dia..meh sini nk temankan…hihi…actually tgh ngantuk sgt ni…badan tk brp nk sihat la…penat semacam jer…ni mesti sbb cuaca yg tak brp nk elok ni…kejap ujan lebat..kejap panas terik….mood nk buat keja pun berkurang…tp mmg sejak dr ari tu lagi, mood nak wat keja ni berkurangan…dah puas dah motivated diri sendiri ni…tp dok cenggitu jugak….skang ni plak asyik dok ingat kat kampung je…nak balik raya la katakan….tp risau jugak ni…dibuat nyer banjir kt tgh jalan..terkandas nanti…ishk..mintak jauhla…harap2 leh sampai dgn selamat…lagi satu, pikiran ni tgh berserabut sgt2…mcm2 yg difikirkan…nk citer kt sini ke ek…ermm..iskh..tklehla..segan…hehe…biasala, otak tgh aktif…mcm2 dok pikir…planning tu la..planning ni la..tp ntah bila nak menjadi pun taktau…tp yerla…kita hanya merancang, Allah jua yg akan tentukan mana hala tuju hidup kita ni…bak kata seorang teman…"hidup ni kena sabar..sabar separuh dari iman..kita hanya mampu merancang..dan bersabar…jika sampai satu tahap perancangan kita berjaya…akan adala perubahan-perubahan seterusnyer nanti"..lebih kurang..dah touch up sikit..nk sedapkan ayat….hehe….syukur Alhamdulillah, diriku ni masih mampu meraih kesabaran tu…apa2 jerla..janji hidup tak susahkan org…yg penting kita enjoyyyy…walau pun hakikat sebenarnya kita tgh bersedih….:(



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
Read Comments

0 ulasan: